ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog

Πώς να αναγνωρίσουμε μια τοξική σχέση και να απελευθερωθούμε από αυτήν

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


0 41

Είναι πολύ δύσκολο να ζεις με τον σύντροφό σου σε ένα μήνα του μέλιτος μονίμως. Όμως άλλο αυτό και άλλο όταν ορισμένες αρνητικές συμπεριφορές διαιωνίζονται μέχρι να εισέλθουν στη σχέση σου, σχεδόν απαρατήρητες, και να την καθιστούν τοξική ενώ πολύ δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις από αυτήν.

Πονάνε οι ωοθήκες μου και δεν έχω πια περίοδο. Τι μου συμβαίνει;

ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 65

Ο πυελικός πόνος, εκείνος που εντοπίζεται στην κάτω κοιλιακή χώρα, στις γυναίκες που βρίσκονται ήδη στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, μπορεί να μοιάζει με τον γνωστό “πόνο της περιόδου ή των ωοθηκών” που σχετίζεται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Το ότι μοιάζει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουμε πρόβλημα με τις ωοθήκες μας!

Οφέλη της αλόης βέρα για το δέρμα

Featured


0 4560

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε πολλές από τις αλλαγές που συμβαίνουν στο δέρμα μας με την έλευση της εμμηνόπαυσης, αλλά μπορούμε να τις ελαχιστοποιήσουμε και έτσι να καθυστερήσουμε τη διαδικασία γήρανσης. Για να φροντίσουμε αυτό το τόσο ευαίσθητο όργανο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά από την φύση, όπως η αλόη βέρα, για να του προσφέρουμε θρεπτικά συστατικά και να μην του προκαλέσουμε καμία ζημιά.

Όλη η αλήθεια για τις σπιτικές λύσεις και θεραπείες

Featured


0 61

Σκέψου το καλά: Αυτές οι πρακτικές δικαιολογούνταν επειδή εκείνη την εποχή δεν υπήρχε μία προσφορά καλλυντικών όπως σήμερα. Όμως, η επιστροφή σε αυτές τις φυσικές θεραπείες, οι οποίες μεταδίδονταν από γενιά σε γενιά εδώ και χρόνια, είναι μια πολύ ρομαντική ιδέα για τη φροντίδα του δέρματος, η οποία, δυστυχώς, έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι χωρίς κινδύνους και, σύμφωνα με τους δερματολόγους, γενικά προσφέρει ελάχιστη ή καμία αποτελεσματικότητα στη φροντίδα του δέρματος όπως την χρειάζεται.

Πλεονεκτήματα και κίνδυνοι της εγκυμοσύνης από τα 40 και μετά

Featured


0 97

Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες που αποφασίζουν να γίνουν νέες μητέρες σε μεγαλύτερη ηλικία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αναφέρονται από τις γυναίκες γι’ αυτό: επαγγελματική αστάθεια, ωράριο εργασίας, αμφιβολίες για τις σχέσεις, ανασφάλεια ή φυσικά προσωπική απόφαση για δικούς της λόγους… Αλλά, πέρα από τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα, η αλήθεια είναι ότι το να μείνεις έγκυος μετά τα 40 δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Καθόλου μάλιστα. Όλα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Τεχνικές για να μην αισθάνεσαι ότι η καθημερινότητα σε ξεπερνάει

Featured


0 132

“Δεν προλαβαίνω!”, σου θυμίζει κάτι αυτή η έκφραση; Την χρησιμοποιούμε όταν νιώθουμε ότι έχουμε υπερβολικά βάρη να κουβαλήσουμε στην πλάτη μας: υποχρεώσεις ως μητέρα, σύντροφος, επαγγελματίας… πάμε παντού τρέχοντας, σβήνοντας φωτιές και δεν έχουμε ποτέ σταματημό.

Ανοιξιάτικα προϊόντα, απόλαυσέ τα!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ


0 143

Ψάρια της άνοιξης

Το κατεξοχήν ψάρι αυτής της περιόδου είναι η πεσκαντρίτσα. Ο κέφαλος, η σουπιά και ο τόνος είναι επίσης στα καλύτερά τους την άνοιξη.

Παρενέργειες της άνοιξης

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ


0 107

Μαζί με την άνοιξη φτάνει και ο καλός καιρός με έναν ήλιο λαμπερό και έχουμε περισσότερη όρεξη να κάνουμε σχέδια σε εξωτερικούς χώρους και να κοινωνικοποιούμαστε επειδή έχουμε καλύτερη διάθεση… Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την άνοιξη, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι που τη φοβούνται: αλλεργίες, κατάθλιψη και άλλα συμπτώματα που μάλιστα επηρεάζουν κυρίως τις γυναίκες. Ποια είναι αυτά και τι μπορούμε να κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις τους;

Συμβουλές για να έχουμε λαμπερή επιδερμίδα ανεξαρτήτως ηλικίας

ΟΜΟΡΦΙΑ


0 104

Ανεξάρτητα από το αν διανύεις τα είκοσι ή τα πενήντα σου, το να έχεις λαμπερό και όμορφο δέρμα δεν είναι ένα όνειρο απατηλό. Γιατί μπορεί να είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι… αλλά επίσης μπορείς και να το δημιουργήσεις. Η επίτευξη ενός λαμπερού δέρματος απαιτεί λίγη δέσμευση στην περιποίηση από την πλευρά σου και τη σωστή φροντίδα.

Προσπαθείς να είσαι σούπερ-γυναίκα; Να φροντίζεις την αυτοεκτίμησή σου

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


0 87

Σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες έχουμε χαμηλότερη αυτοεκτίμηση από τους άνδρες. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι το μήνυμα που λαμβάνουμε από μικρά κορίτσια για τον ρόλο που πρέπει να παίζουμε κατά την γνώμη της κοινωνίας. Αυτός ο ρόλος συγκρούεται με όσα πολλές γυναίκες θέλουμε πραγματικά να κάνουμε και είναι αυτό που μερικές φορές μάς γεμίζει με απογοήτευση και άγχος.

Οι ασκήσεις Kegel δεν είναι πάντα αποτελεσματικές

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


0 183

Ευτυχώς, όλο και περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν τη σημασία των ασκήσεων Kegel, που συνίστανται στη σύσπαση των μυών του πυελικού εδάφους προκειμένου να ενδυναμωθούν και έτσι να αποφευχθούν, να προληφθούν ή να βελτιωθούν παθολογίες ή επιπλοκές που προέρχονται από την αδυναμία αυτών των μυών , όπως ακράτειαπρόπτωση ή σεξουαλική δυσλειτουργία. Τι γίνεται όμως αν το έχεις παρακάνει και οι μύες του πυελικού εδάφους σου παραείναι σφιγμένοι; Βασικά υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η εκτέλεση ασκήσεων Kegel μπορεί να δημιουργήσει ή να επιδεινώσει ορισμένα προβλήματα.

Πώς μπορούν να μας βοηθήσουν τα αιθέρια έλαια στο να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ


0 194

Η αρωματοθεραπεία είναι μια έννοια που, παρά το γεγονός ότι είναι μια αρχαία παραδοσιακή πρακτική, σήμερα περισσότερο από ποτέ συζητιέται παντού, αν και δεν είναι πάντα καλά κατανοητή. Η επιστημονική κοινότητα θεωρεί αυτή τη μορφή εναλλακτικής ιατρικής, που βασίζεται στη χρήση αιθέριων ελαίων για την αναζήτηση ψυχολογικής ή σωματικής ευεξίας, πολύ αδύναμη ως προς την αποτελεσματικότητά της. Όμως, είτε είναι αυθυποβολή είτε όχι, παρόλο που εξακολουθεί να θεωρείται ψευδοεπιστήμη, υπάρχει μια κάποια κοινωνική συναίνεση ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποια έλαια μπορούν να προάγουν τη συγκέντρωση, τη χαλάρωση, την αισιοδοξία ή ακόμα και τη σεξουαλική επιθυμία.

Στόχος: Να εντοπίσουμε τους πυελικούς μύες στο σώμα μας

ΣΕΞ


0 124

Σε ποιο βαθμό γνωρίζεις το γυναικείο σώμα σου; Η βασική εκπαίδευση που λαμβάνουμε σχετικά με αυτό είναι πολύ περιορισμένη και επικεντρώνεται κυρίως στις λειτουργίες του σώματος για την επιβίωση, οπότε το πιθανότερο είναι να γνωρίζεις καλά μόνο ό,τι έχει να κάνει με την αναπαραγωγική λειτουργία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Ας σπάσουμε τον μύθο των θερμίδων!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ


0 124

Πρέπει πια να σταματήσουμε να μετράμε θερμίδες! Όχι γιατί δεν είναι σημαντικές, αλλά γιατί είναι ένας αριθμός που, μεμονωμένα, δεν λέει τίποτα (ούτε κακό ούτε καλό) γι’ αυτό που τρώμε. Ένα τρόφιμο μπορεί να είναι θερμιδικά υψηλό, μέτριο ή χαμηλό, αλλά, ταυτόχρονα, να έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ή ανύπαρκτη θρεπτική αξία.

Όλα όσα δεν ξέρεις για τη διαλειμματική νηστεία

ΔΙΑΤΡΟΦΗ


0 164

Θα έχεις παρατηρήσει ότι όλος ο κόσμος μιλάει για το ενδεχόμενο απώλειας βάρους και βελτίωσης των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων καταφεύγοντας στη διαλειμματική νηστεία. Είναι σημαντικό να γνωρίσουμε την έννοια σε βάθος με τα πλεονεκτήματα και τα πιθανά μειονεκτήματά της για να αποφασίσουμε αν είναι κάτι που ταιριάζει στη ζωή μας αυτήν τη στιγμή.

Τι είναι το healthy aging (υγιής γήρανση) και γιατί σε ενδιαφέρει;

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ


0 186

Είχες καμιά φορά την επιθυμία να περάσεις την πόρτα ενός χειρουργείου και να βγεις από εκεί είκοσι χρόνια νεότερη από τον λαιμό και πάνω; Η λαχτάρα να σβήσουμε το πέρασμα του χρόνου από πάνω μας είχε γεμίσει τους κουμπαράδες πολλών γυναικών (και ανδρών) στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Ωστόσο, σε δέκα χρόνια από τώρα, φαίνεται ότι το βέλος της ζωτικής μας πυξίδας δείχνει ήδη έναν νέο βορρά, που δεν είναι άλλος παρά να ζήσουμε το δεύτερο μισό της ζωής μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση υγείας κι ευεξίας. Ακόμη και οι κρέμες ρυτίδων έχουν σταματήσει να μιλούν για anti aging (αντιγήρανση) για να αφήσουν χώρο για άλλους συνδυασμούς aging (γήρανσης) με όρους όπως well (καλά), pro (υπέρ) ή healthy (υγιής). Μας ενδιαφέρει να ζούμε καλά με την ηλικία μας, χωρίς τόσο άγχος να σβήνουμε τα σημάδια της.

Θεραπεία ζευγαριού για ενίσχυση των σχέσεων

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


0 145

Όλα τα ζευγάρια περνούν από διάφορα στάδια στη ζωή τους. Οι σχέσεις δεν είναι γραμμικές, όπως δεν είμαστε ούτε κι εμείς οι άνθρωποι ο καθένας ξεχωριστά. Αλλάζουμε και μεγαλώνουμε σιγά σιγά καθώς εξελίσσεται η προσωπική μας ζωή και αυτό επηρεάζει τη σχέση του ζευγαριού, αφού πρέπει να προσαρμοστούμε παράλληλα στις αλλαγές μας και σε αυτές του συντρόφου μας και στις διάφορες καταστάσεις ζωής που μας συμβαίνουν.

Τι μπορεί να συμβεί αν είμαστε χωρίς σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα;

ΣΕΞ


0 872

Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να περνούν περιόδους σεξουαλικής αποχής. Και οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και διάφοροι. Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη συντρόφου, στον φόρτο εργασίας ή, φυσικά, να είναι θέμα ηλικίας. Έτσι, η εμμηνόπαυση είναι μια κρίσιμη στιγμή γιατί η απουσία οιστρογόνων σχετίζεται με πολλαπλές παρενέργειες και μία από τις πιο σημαντικές είναι η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να παρασυρθείς και να εγκαταλείψεις το σεξ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το αποφύγεις. Εάν αυτή η «παύση» διαρκέσει πολύ, μπορεί αυτό το αποτέλεσμα να επεκταθεί στο σώμα και σε διάφορους τομείς της ζωής σου.

Μπορείς να είσαι σε φόρμα από τα 60 και μετά;

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


0 251

Η γήρανση είναι αναπόφευκτη, είναι μέρος του κύκλου ζωής των ανθρώπων και όλοι περνάμε από αυτήν τη φάση. Γιατί λοιπόν φοβόμαστε να γεράσουμε; Δεν υπάρχει γραπτός κανόνας που να μας υποχρεώνει να σταματήσουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή ή να σταματήσουμε να είμαστε ενεργοί από μια ηλικία και μετά. Το να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση μετά τα 60 όχι μόνο είναι εφικτό, αλλά και απαραίτητο.

Υπεύθυνη κατανάλωση: Συμβουλές για βιώσιμες αγορές

TENA Protects


0 147

1. Κατανάλωνε λιγότερο, ψώνιζε ορθολογικά

Εντάξει, είναι πολύ δελεαστικό το να κάνεις μια αγορά με ένα μόνο κλικ. Και ακόμη περισσότερο όταν αυτό το προϊόν παρουσιάζεται τόσο ελκυστικό, τόσο γεμάτο με ευχάριστα ερεθίσματα, με μία προσφορά που ο εγκέφαλός σου πιστεύει ότι δεν μπορεί να αρνηθεί. Αλλά πραγματικά το χρειάζεσαι;

Σκέψου ότι στην πραγματικότητα υπάρχει μια ιεραρχία κατανάλωσης: μείωσε τις αγορές, επαναχρησιμοποίησε, ανακύκλωσε. Τελικά, αυτό που δεν αγοράζεις είναι το πιο βιώσιμο από όλα.

ΤΕΝΑ συν σε όλα