ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog

Τι είναι η ηλεκτροδιέγερση και σε τι χρησιμεύει;

ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 44

Η νευρομυϊκή διέγερση επιτυγχάνεται με μια συσκευή που εκπέμπει ηλεκτρικά ερεθίσματα μέσω ηλεκτροδίων που τοποθετούνται κοντά στην περιοχή που πρόκειται να υποβληθεί σε θεραπεία. Στην ουρογυναικολογία, χρησιμοποιείται ένας καθετήρας που τοποθετείται στο εσωτερικό του κόλπου. Επομένως, πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο αυτού του είδους της θεραπείας, είναι απαραίτητο να γίνει πρόσφατος γυναικολογικός έλεγχος για να αποκλειστεί η κολπική λοίμωξη και αντεδείκνυται σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης.

Κινέζικες μπάλες: μύθοι και πραγματικότητα

ΣΕΞ


0 66

Υπάρχουν πολλοί μύθοι και δοξασίες γύρω από τις κινέζικες μπάλες. Πωλούνται σε πολλά sex shops και ερωτικά καταστήματα, με το επιχείρημα ότι η δόνηση που παράγεται από τις μπάλες στο εσωτερικό τους είναι πηγή τεράστιας ευχαρίστησης. Αυτό έχει ελάχιστη ή καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι κινέζικες μπάλες βασικά είναι καλές για την ενίσχυση του πυελικού εδάφους και, επομένως, για τη βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής. 

Τα οφέλη της προπόνησης με βάρη

Featured


0 39

Ένα υγιές, δυνατό και όμορφο σώμα δεν προκύπτει μόνο από το τρέξιμο ή τη zumba. Παρόλο που μπορεί να σου ακούγεται παράξενο, επειδή όλοι σου λένε ότι στην ηλικία σου το μόνο που χρειάζεται είναι να κινείσαι λιγάκι, οι γυμναστές επιμένουν όλο και περισσότερο ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε αρκετές προπονήσεις δύναμης την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας βάρη και άλλα εργαλεία που θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο.

Ξηροφθαλμία στην εμμηνόπαυση

Featured


0 76

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι υποψίες σου ήταν σωστές: η ηλικία άνω των 50 ετών αυξάνει τον κίνδυνο ξηροφθαλμίας. Και ναι, είναι πάλι αυτές οι καταραμένες ορμόνες… Στα χρόνια της μετάβασης προς την εμμηνόπαυση, περνάς πολλές ορμονικές αλλαγές και τότε το σώμα σου αρχίζει να παράγει λιγότερες αναπαραγωγικές ορμόνες, όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη. Είναι ήδη γνωστό ότι τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας με διάφορους τρόπους και να προκαλέσουν δυσάρεστα συμπτώματα, όπως τις εξάψεις. Η ξηροφθαλμία στην εμμηνόπαυση στην πραγματικότητα είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά αλλά, ταυτοχρόνως, από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα.

Βοηθάει η αφαγία πριν τη γυμναστική για να κάψουμε περισσότερο λίπος;

Featured


0 1572

Είναι μία από τις ερωτήσεις του εκατομμυρίου στη γυμναστική: είναι καλό να αθλούμαστε με άδειο στομάχι για να κάψουμε λίπος και να προάγουμε την απώλεια βάρους; Και η απάντηση εξακολουθεί να είναι μάλλον διφορούμενη μέχρι σήμερα, με ποικίλες απόψεις. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έχει να πει η επιστήμη σχετικά με αυτό για να ρίξουμε φως στο θέμα.

Εμμηνόπαυση με παιδιά στην εφηβεία: Τέλεια καταστροφή;

Featured


0 60

Από την ηλικία των 11-12 ετών ο εγκέφαλος των παιδιών μας αρχίζει να αλλάζει με τρόπο που μερικές φορές είναι εκρηκτικός! Ξεκινά ένα στάδιο προκλήσεων, στόχων και ενός έντονου συναισθηματικού ταξιδιού για να αναπτυχθούν και να βρουν τη θέση τους στη ζωή.

Πότε να ξεκινήσουμε την άσκηση του πυελικού εδάφους κατά την εγκυμοσύνη;

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


0 113

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους βοηθούν στην ενδυνάμωση μιας περιοχής που υφίσταται μεγάλη πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Μην αμφιβάλλεις: η εκγύμναση των μυών βοηθά το σώμα σου να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο βάρος του μωρού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα συνεχίσει να σε βοηθά και μετά, καθώς οι υγιείς, γυμνασμένοι μύες επανέρχονται πιο εύκολα μετά τη γέννα. Θα βοηθήσουν επίσης στη μείωση ή την πρόληψη της ακράτειας από προσπάθεια μετά τον τοκετό. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας οι έγκυες γυναίκες να κάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή από το αν πάσχουν ή όχι από ακράτεια από προσπάθεια αυτήν τη στιγμή.

Πώς επηρεάζει η εμμηνόπαυση κάθε τύπο δέρματος;

ΟΜΟΡΦΙΑ


0 86

Αν και όλες εδώ γνωρίζουμε σε τι συνίσταται, θα μπορούσαμε να ορίσουμε την εμμηνόπαυση ως μια φυσική βιολογική διαδικασία κατά την οποία οι ωοθήκες σταματούν να παράγουν γυναικείες ορμόνες (οιστρογόνα και προγεστερόνη), καθώς και να μην απελευθερώνουν πλέον ωάρια, διαδικασία που συνοδεύεται από πολλές παρενέργειες. Έντονες εξάψεις, εναλλαγές της διάθεσης, προβλήματα ύπνου… Το δέρμα επηρεάζεται επίσης. Παρατηρείται απότομη μείωση του κολλαγόνου, η ενυδάτωση επιδεινώνεται και ο μεταβολισμός του δέρματος επιβραδύνεται, γεγονός που οδηγεί σε μειωμένη αγγείωση του δέρματος και, ως αποτέλεσμα, το δέρμα φαίνεται θαμπό και καταβεβλημένο.

Υγιεινές συνήθειες που δεν έχουν καμία σχέση με το να σκοτωνόμαστε στο γυμναστήριο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


0 104

Σε παρακαλούμε: μη νομίζεις ότι υστερείς επειδή δεν είσαι από εκείνες τις γυναίκες που ξεκινούν τη μέρα τους ιδρώνοντας στο γυμναστήριο. Είναι υπέροχο αν μερικές το κάνουν και τους βγαίνει σε καλό, αλλά να ξέρεις ότι στην καθημερινή σου ζωή υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις με τον δικό σου τρόπο για να υποστηρίξεις τους τέσσερις πυλώνες της υγείας, που είναι: υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, καθημερινή σωματική άσκηση, επαρκής ξεκούραση και σωστή διαχείριση του άγχους.

Βασίσου στη μεσογειακή διατροφή

ΔΙΑΤΡΟΦΗ


0 116

Σήμερα, τείνουμε να ταυτίζουμε τη μεσογειακή διατροφή με την υγεία. Καθημερινά, οι διαφημίσεις μάς ενημερώνουν για τις ωφέλιμες επιδράσεις που έχει η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων στον οργανισμό μας. Το δέρμα μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα, η εντερική μας χλωρίδα και η γενικότερη κατάσταση της υγείας μας θα ωφεληθούν αν συμπεριλάβουμε κάποια από αυτά τα προϊόντα στη διατροφή μας.

Τι είναι το σύνδρομο του φροντιστή;

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


0 191

Είναι σύνηθες στις οικογένειες όταν ένα ηλικιωμένο άτομο χρειάζεται βοήθεια, ο πατέρας, η μητέρα ή και οι δύο, μία από τις κόρες ή τους γιους τους να γίνεται ο άμεσος φροντιστής. Αν δεν σταματήσουμε ένα λεπτό για να σκεφτούμε πώς να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση, μπορεί να πάθουμε το σύνδρομο του φροντιστή: μια κατάσταση άγχους, θλίψης και εξάντλησης που δημιουργείται από το συνεχές άγχος που συνοδεύει το άτομο που αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός άλλου.

Απόλαυσε τον ήλιο, χωρίς κινδύνους αλλά με προστασία

ΟΜΟΡΦΙΑ


0 102

Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να είναι πολύ επιβλαβείς αν δεν προσέχουμε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, καθώς το δέρμα μας είναι πιο ευαίσθητο στις επιδράσεις από τις υπεριώδεις ακτίνες (UV). Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να απολαμβάνεις τον ήλιο χωρίς κινδύνους, με ασφάλεια.

Απόλαυσε τις διακοπές… χωρίς να πάρεις ούτε ένα γραμμάριο!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ


0 3275

Καλός καιρός, διακοπές, τραπεζάκια έξω γεμάτα κόσμο, εκατοντάδες σχέδια με φίλους και οικογένεια: απεριτίφ απογευματινά, ποτάκια βραδινά, μπάρμπεκιου… Ίσως θέλεις να πάρεις στα σοβαρά τη διατροφή σου και σκέφτεσαι να μείνεις στο σπίτι και να παραιτηθείς από την κοινωνική σου ζωή, γιατί ξέρεις ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσέξεις τον εαυτό σου με τόσους πειρασμούς μπροστά στα μάτια σου. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή χωρίς να χρειαστεί να στερηθείς την κοινωνική σου ζωή:

Στις διακοπές… ξέχνα την ακράτεια!

ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 112

Περίμενες όλη τη χρονιά αυτή τη στιγμή και επιτέλους έφτασε: ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις! Και το αξίζεις. Αν έχεις ακράτεια, δεν πειράζει. Αν ακολουθήσεις κάποιες καλές και πρακτικές συμβουλές, τίποτα δεν θα σε εμποδίσει να περάσεις τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου. Σου δίνουμε κάποια tips που πρέπει να έχεις κατά νου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, συμβουλές για τη διαμονή, κάποιες διατροφικές οδηγίες, τι να πάρεις μαζί σου και μερικά ακόμη μυστικά. Όλα είναι πολύ απλά, ώστε να πάνε τέλεια τα πάντα. 

Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ


0 101

Για μεγάλα προβλήματα, μεγάλες λύσεις. Γιατί να μην εξετάσεις τις εναλλακτικές θεραπείες; Η πραγματικότητα είναι ότι το “εναλλακτικό” έχει προ πολλού πάψει να είναι ένα στίγμα ή μία “χίπικη έννοια” απέναντι στην οποία πρέπει να δείχνουμε δυσπιστία. Οι καιροί έχουν αλλάξει πολύ και η επιστήμη υποστηρίζει πλέον νέες μεθόδους αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων και καταστάσεων. Έχεις δοκιμάσει τα πάντα για να απαλλαγείς από τα αφόρητα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης; Ο βελονισμός μπορεί να κάνει περισσότερα για σένα απ’ ό,τι νομίζεις. Και σε διαβεβαιώνουμε γι’ αυτό.

Τύποι ακράτειας

ΤΥΠΟΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ


0 4105

Ακράτεια από προσπάθεια

Είναι το πιο συνηθισμένο είδος ακράτειας στις γυναίκες, αφορά ακούσια απώλεια ούρων και συμβαίνει μετά από κάθε αύξηση της πίεσης στην κύστη, όπως φτάρνισμα, βήχας, σωματική άσκηση κλπ.  Άλλοι παράγοντες που προδιαθέτουν την χαλάρωση των μυών πυελικού εδάφους είναι η εμμηνόπαυση, η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, η ηλικία, η επέμβαση του προστάτη, κλπ.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την ακράτεια ούρων από στρες

ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 131

Η ακράτεια ούρων είναι αναμφίβολα η πιο συχνή παθολογία στην ουρογυναικολογία. Κάτσε ένα λεπτό. Κοίτα γύρω σου. Παρατήρησε τις γυναίκες άνω των 45 ετών που εργάζονται μαζί σου, τις αδελφές σου, τις φίλες σου, τις γυναίκες που μοιράζονται μαζί σου τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στις καθημερινές τους δουλειές. Ήξερες ότι μία στις τρεις από αυτές τις γυναίκες έχει ακράτεια ούρων;

Τι είναι η νυκτουρία;

ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 1907

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το φυσιολογικό είναι τα ούρα να μειώνονται σε ποσότητα και να συγκεντρώνονται, και μετά από 6 ή 8 ώρες, με το που σηκωνόμαστε, χρειαζόμαστε να πάμε τουαλέτα. Ωστόσο, πολλές γυναίκες (και άντρες) νιώθουν την ανάγκη να ουρούν ακόμη περισσότερο τη νύχτα παρά τη μέρα.

Τι δεν σου έχουν πει για την περίοδο μετά τον τοκετό

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


0 169

Η προετοιμασία για την περίοδο μετά τον τοκετό είναι εξίσου σημαντική με την προετοιμασία για τον ίδιο τον τοκετό. Ωστόσο, πρόκειται για ένα στάδιο της γυναικείας υγείας που συχνά παραμελείται. Διάβασε παρακάτω και ενημερώσου για κάποια πράγματα που μπορεί να σου συμβούν (ή θα σου συμβούν).

Κάψιμο μετά από μία επαφή, σε τι οφείλεται;

ΣΕΞ


0 711

Το κάψιμο ή το τσούξιμο, οποιουδήποτε είδους, στην ηβική περιοχή, μπορεί να αποτελέσει δικαιολογημένη αιτία ανησυχίας. Αμέσως, το μυαλό σου πάει στο χειρότερο, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η αιτία μπορεί να είναι κάτι σχετικά αβλαβές και εύκολα επιλύσιμο. Για να σε καθησυχάσουμε, εδώ σου παρουσιάζουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους μπορεί να αισθάνεσαι αυτό το δυσάρεστο κάψιμο ή τσούξιμο στον κόλπο μετά τη σεξουαλική επαφή και πώς μπορείς να το ανακουφίσεις ή να το αντιμετωπίσεις.

ΤΕΝΑ συν σε όλα