ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΣΕΞ > Όταν αισθανόμαστε πόνο κατά την σεξουαλική πράξη
Home ΣΕΞ Όταν αισθανόμαστε πόνο κατά την σεξουαλική πράξη

Όταν αισθανόμαστε πόνο κατά την σεξουαλική πράξη

ΣΕΞ


0 1806

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οφείλονται σε συμπτωματολογία που μπορεί να περιοριστεί ή ακόμα και να μηδενιστεί. Η ατροφία των γεννητικών οργάνων, αλλεργίες ή λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν πόνο. Μην αφήσεις σε δεύτερη μοίρα τη σεξουαλική σου ζωή, αναζήτησε τη λύση.


Μεγάλο ποσοστό ώριμων γυναικών υποφέρουν από ενοχλήσεις ή ακόμα και πόνο κατά τις σεξουαλικές πράξεις. Συχνά ντρέπονται να το πουν στο γιατρό τους και πολλές φορές ο ειδικός δεν θα τις ρωτήσει άμεσα γι αυτό. Κάποιες προτιμούν να μην το αναφέρουν και να αδιαφορούν χωρίς να δίνουν εξηγήσεις για το τί τους συμβαίνει, πράγμα το οποίο επηρεάζει άμεσα την ερωτική ζωή με το σύντροφό τους.

Η σεξουαλικότητα σου είναι στοιχείο κλειδί στη ζωή σου και εάν οι ερωτικές πράξεις σου προκαλούν πόνο αντί για ευχαρίστηση, πρέπει να μιλήσεις ανοιχτά γι αυτό με το γιατρό σου. Ο/Η γιατρός σου κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος: μια λοίμωξη, έλλειψη οιστρογόνων ή κάποιο από τα ερωτικά/υποβοηθητικά προϊόντα που χρησιμοποιείς κατά το σεξ.

Αφήνουμε για την ώρα στην άκρη, παρόλο που είναι υψίστης σημασίας, το ψυχολογικό κομμάτι που επιφέρει η αίσθηση πόνου κατά τη σεξουαλική επαφή και θα επικεντρωθούμε στις πιο συχνές αιτίες που μπορούν να σου προκαλέσουν ενοχλήσεις σε εκείνη την στιγμή.

Γιατί σε πονάει;

Κολπίτιδα: Ένα 90% των περιπτώσεων φλεγμονής των γεννητικών οργάνων είναι η λοίμωξη: κολπική καντιντίαση, βακτηριακή κολπίτιδα… κλπ. Συνήθη συμπτώματα όπως η λευκορεμία ή εκκρίσεις με έντονη οσμή μπορούν να σε βοηθήσουν να εντοπίσεις τη λοίμωξη. Επίσης, μπορεί να νιώσεις κνησμό, ερεθισμό ή και πόνο. Σε άλλες περιπτώσεις ωστόσο μπορεί να είναι ασυμπτωματική.

  • Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω; Συμβουλέυσου άμεσα το γυναικολόγο σου, ώστε να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις μια πιθανή λοίμωξη με τη σωστή θεραπεία. Και φυσικά, όσο πιο νωρίς το κάνεις τόσο πιο ανώδυνη θα είναι η θεραπεία και τόσο μικρότερες οι πιθανότητες επανεμφάνισης της στο μέλλον.

Ατροφία των γεννητικών οργάνων: Η ξηρότητα και η φλεγμονή που προκαλεί η έλλειψη οιστρογόνων, προκαλούν έντονη ενόχληση κατά τη σε ξουαλική επαφή. Έως και 50% των γυναικών αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα κατά τα πρώτα χρόνια της εμμηνόπαυσης. Το δέρμα στην ευαίσθητη περιοχή καθώς και η βλεννογόνος του κόλπου χάνουν την ελαστικότητα τους και γίνονται λιγότερο συμπαγή. Οι ερωτικές σχέσεις προκαλούν πόνο καθώς επιπλέον, ο κόλπος συρρικνώνεται, στενεύει, είναι λιγότερο διατακτικός προκαλώντας μέχρι και αιμορραγίες από το τρίψιμο.

  • Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω; Η χρήση κολπικών λιπαντικών ή προϊόντων όπως η “ασιατική centella” θα βοηθήσει ώστε να αποφύγεις την ξηρότητα και οι σεξουαλικές σου σχέσεις να γίνουν πολύ πιο ικανοποιητικές.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες: Συγκεκριμένα αρώματα, αποσμητικά, σαπούνια, προστατευτικά εσωρούχων, σπερματοκτόνα ή ακόμα και τα ρούχα που είναι πολύ στενά ή έχουν κάποια αλλεργιογόνα συνθετική ύλη μπορεί να μας προκαλέσουν αλλεργία και να κάνουν τις σεξουαλικές μας επαφές επίπονες.

Αναζήτησε λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και μην αφήσεις τη σεξουαλική σου ζωή να επηρεάζεται από αυτό. Ο γιατρός σου θα σε συμβουλεύσει κατάλληλα ώστε να διώξεις τον πόνο και να αναζωογονήσεις τη σεξουαλική σου ζωή.

Πηγή: Δρ Gema García Gálvez

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα