ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ > Περπάτα και γέμισε ενέργεια!
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Περπάτα και γέμισε ενέργεια!

Περπάτα και γέμισε ενέργεια!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


0 5812

Σου προτείνουμε μια ευχάριστη, διασκεδαστική, εύκολη, άνετη και πολύ υγιεινή άσκηση που θα σε βοηθήσει να μειώσεις τους κινδύνους που προκαλούνται από το ορμονικό έλλειμμα μετά τα 50. Φύγαμε!


Μετά την εμμηνόπαυση, η άσκηση είναι απαραίτητη για να διατηρούμαστε σε καλή σωματική και ψυχική κατάσταση. Το περπάτημα είναι μια εύκολη δραστηριότητα, που δεν έχει κανένα κόστος, είναι προσιτό στους περισσότερους ανθρώπους και μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Σου προτείνουμε 30 λεπτά την ημέρα: μια βόλτα μόνη σου ή με παρέα, να πηγαίνεις στον προορισμό σου περπατώντας αντί να χρησιμοποιείς τις δημόσιες συγκοινωνίες ή να κατεβαίνεις από το λεωφορείο μία ή δύο στάσεις πριν τον τελικό σου προορισμό, αν βρίσκεσαι στην πόλη, ή να περπατάς απολαμβάνοντας τον καθαρό και γεμάτο οξυγόνο αέρα, αν βρίσκεσαι στην εξοχή… οποιαδήποτε επιλογή είναι αποτελεσματική για τη δημιουργία μιας καλής συνήθειας και για να κερδίσεις σε ποιότητας ζωής. 

 Ποια είναι τα οφέλη αυτής της δραστηριότητας;

  • Εμποδίζει την ανάπτυξη της οστεοπόρωσης: Το περπάτημα αυξάνει την οστική μάζα και μειώνει τον κίνδυνο κατάγματος, αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή μετά την εμμηνόπαυση.
  • Καταπολεμά την παχυσαρκία: Στην εμμηνόπαυση αυξάνεται το σωματικό βάρος. Για το λίπος που συσσωρεύεται, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, 30 λεπτά περπάτημα τη μέρα με καλό ρυθμό μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος καταπολέμησής του. Να θυμάστε ωστόσο ότι αυτό δεν χρησιμεύει σε τίποτα εάν δεν συνδυάζεται με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
  • Ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος: Έτσι προλαμβάνετε τους κινδύνους καρδιαγγειακών παθήσεων, που επίσης πολλαπλασιάζονται από αυτήν την περίοδο και μετά.
  • Διευκολύνει την εντερική διέλευση: Περπατώντας βοηθάμε επιπλέον την κινητικότητα του εντέρου μας, οπότε αυτή η άσκηση μας επιτρέπει επίσης να καταπολεμήσουμε τη δυσκοιλιότητα.
  • Βελτιώνει τη διάθεσή μας: Το περπάτημα, όπως κάθε σωματική δραστηριότητα, δημιουργεί ενδορφίνες που προκαλούν μία αίσθηση ευεξίας, και γι’ αυτό ενδείκνυται για να κρατήσει μακριά το άγχος ή την κατάθλιψη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

ΤΕΝΑ συν σε όλα