ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΑΚΡΑΤΕΙΑ > ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ > Φυσιοθεραπεία για να εκπαιδεύσεις εκ νέου το πυελικό σου έδαφος
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ Φυσιοθεραπεία για να εκπαιδεύσεις εκ νέου το πυελικό σου έδαφος

Φυσιοθεραπεία για να εκπαιδεύσεις εκ νέου το πυελικό σου έδαφος

ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 472

Η συντηρητική θεραπεία είναι, τις περισσότερες φορές, ο πρώτος τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων αδυναμίας ή βλάβης του πυελικού εδάφους. Εάν λειτουργεί, η φυσιοθεραπεία μπορεί να ενισχύσει αυτούς τους μύες χωρίς παρενέργειες.


Σφάλμα στη βάση δεδομένων: [Illegal mix of collations for operation 'in']

Όταν οι μύες του πυελικού εδάφους είναι αδύναμοι, υπερβολικά σφιγμένοι ή έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό (σχίσιμο, επισιοτομία), μπορεί να διαταραχθεί η λειτουργία των πυελικών οργάνων, κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει διαρροές ούρων, πρόπτωση γεννητικών οργάνων, προβλήματα κατά τη σεξουαλική επαφή και απώλειες αερίων ή κοπράνων.

Ο στόχος της φυσιοθεραπείας του πυελικού εδάφους είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση αυτών των δυσλειτουργιών. Αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα που επηρεάζει το πυελικό έδαφος, είναι απαραίτητη μια σωστή αξιολόγηση από εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτή, που θα γνωρίζει και θα εφαρμόζει τις πιο κατάλληλες τεχνικές για κάθε περίπτωση.

Φυσιοθεραπεία περινεϊκών μυών

Η φυσιοθεραπεία στην ουρο-γυναικολογία είναι ένας σχετικά πρόσφατος τομέας φυσιοθεραπείας. Ο φυσιοθεραπευτής που εξειδικεύεται σε αυτήν είναι ο αρμόδιος επαγγελματίας για τη συντηρητική θεραπεία και την αντιμετώπιση προβλημάτων πυελικού εδάφους. Η φυσιοθεραπεία περινεϊκών μυών είναι μια ειδικότητα που προλαμβάνει και θεραπεύει αυτές τις δυσλειτουργίες, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στην προετοιμασία των μυών για τη γέννα και στη συνέχεια βοηθά στην ανάκαμψή τους μετά τον τοκετό. Είναι ένας κλάδος που εστιάζει στη φροντίδα των γυναικών, τόσο ως μέτρο θεραπείας όσο και πρόληψης, για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Ενδείκνυται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Εγκυμοσύνη: Τονώνει και κάνει πιο ευέλικτο το πυελικό έδαφος και το προετοιμάζει για τον τοκετό.
  • Μετά τον τοκετό: Επιθεωρεί και θεραπεύει τις ουλές (επισιοτομία, καισαρική τομή) και ενισχύει τους μύες για να αποτρέψει τις διαρροές ούρων.
  • Σεξουαλικές δυσλειτουργίες: Όπως κολπίτιδα, ενοχλήσεις στις επαφές ή επώδυνες ουλές.
  • Ακράτεια ούρων.
  • Δυσλειτουργίες ορθού και πρωκτού.
  • Χρόνιος πυελικός πόνος.
  • Προπτώσεις.
  • Ουρο-γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο κέντρο φυσιοθεραπείας, χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές χωρίς παρενέργειες και εύκολες να εφαρμοστούν, οι οποίες θα καθοριστούν με βάση την αρχική εκτίμηση σύμφωνα με κάθε περίπτωση. Μεταξύ των τεχνικών είναι η χειρωνακτική θεραπεία, η  μυοαγγειακή, το περινεϊκό μασάζ, οι ασκήσεις πυελικού εδάφους, η υποπιεστική γυμναστική, οι συμπεριφορικές τεχνικές, η θεραπεία με συσκευές (βιοανάδραση, ηλεκτροδιέγερση) κ.λπ.

Εάν έχεις προβλήματα πυελικού εδάφους, θυμήσου ότι πρέπει να πας στον γυναικολόγο σου, που θα σε παραπέμψει σε έναν εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτή, ο οποίος είναι ο μόνος εκπαιδευμένος, εξειδικευμένος και νομικά ικανός επαγγελματίας για να σε παρακολουθήσει. Εάν, επιπλέον, αυτά τα προβλήματα σου προκαλούν διαρροές ούρων, εμπιστεύσου ένα κατάλληλο προϊόν ενώ λύνεις την αιτία των προβλημάτων. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς ειδικά απορροφητικά για το pH και την πυκνότητα των ούρων, που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφαλής και προστατευμένη. Η TENA σου προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Παράγγειλε το δωρεάν δείγμα σου εδώ.

Πηγή: Δρ. Carolina Walker 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

ΤΕΝΑ συν σε όλα