ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΣΕΞ > Οργασμός και πυελικό έδαφος
Home ΣΕΞ Οργασμός και πυελικό έδαφος

Οργασμός και πυελικό έδαφος

ΣΕΞ


0 5412

Μερικές γυναίκες φθάνουν σε οργασμό εύκολα και άλλες δυσκολεύονται. Και συχνά ακούμε γυναίκες που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν φτάσει ποτέ σε οργασμό. Γνωρίζετε ότι η κατάσταση του πυελικού εδάφους έχει άμεση σχέση με τον οργασμό;


Γιατί κάποιες γυναίκες φτάνουν σε οργασμό εύκολα και άλλες δυσκολεύονται; Πώς γίνεται η φίλη σου να σε διαβεβαιώνει ότι έχει πολλούς οργασμούς κατά την ερωτική επαφή και εσύ να μετράς με τα δάχτυλα του ενός χεριού τους οργασμούς που βίωσες μέχρι σήμερα; Έχετε ακούσει και γυναίκες να λένε ότι δεν έχουν φτάσει ποτέ σε οργασμό. Σε τι οφείλεται αυτό;

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους, που σχετίζεται με την έλλειψη οργασμού αλλά και με όλες τις ερωτικές δυσλειτουργίες, είναι η μεγάλη άγνοια που έχουμε για το σώμα μας και για τους τρόπους που αντιδρά στην ερωτική διέγερση. Οφείλουμε να μάθουμε ότι κάθε φάση της ερωτικής ανταπόκρισηςαντιστοιχεί σε διάφορες σωματικές και ψυχολογικές καταστάσεις. Θα πρέπει πρώτα να έχει ολοκληρωθεί μια φάση για να περάσουμε σωστά στην επόμενη. Οι φάσεις είναι οι εξής:

  • Διέγερση: Κατά τη διέγερση αυξάνεται η εφύγρανση, ο κόλπος διευρύνεται και επιμηκύνεται, η μήτρα ανεβαίνει και τα γεννητικά όργανα αιματώνονται διεγείροντας την κλειτορίδα και αυξάνοντας το μέγεθος των μεγάλων και των μικρών χειλέων.
  • Πλατό: Φτάνοντας στη φάση που ονομάζεται και οργασμικό οροπέδιο, το πρώτο τριτημόριο διαστέλλεται και ο κόλπος διογκώνει τα τοιχώματά του κάνοντάς τα πιο ευερέθιστα.
  • Οργασμός: Αυτές οι σωματικές αλλαγές είναι σημαντικές για τον οργασμό και κάθε γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει τη δική της ερωτική ανταπόκριση και να ξέρει πώς να διεγερθεί. Πολλές γυναίκες δεν ασχολούνται ή δεν γνωρίζουν πώς να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο διέγερσης και αυτό εμποδίζει την πραγματοποίηση του οργασμού.
  • Χαλάρωση

Οι εσφαλμένες αντιλήψεις όπως η διαφορά μεταξύ κολπικού και κλειτοριδικού οργασμού δίνουν λανθασμένες πληροφορίες στις γυναίκες, που αναζητούν απεγνωσμένα τον ιδανικό οργασμό. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ευδιάκριτες οι διαφορές ανάμεσα στους οργασμούς αλλά ο τρόπος που φτάνουμε σε αυτούς. Η σωματική ανταπόκριση είναι ακριβώς ίδια, ανεξάρτητα από το αν διεγείρεται η κλειτορίδα, ο κόλπος, το στήθος ή υπάρχει απλά πνευματική διέγερση (όπως στις φαντασιώσεις στα όνειρα μας).

Το πυελικό έδαφος παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του οργασμού.

Από την άλλη, η κλειτορίδα, με διπλές νευρικές απολήξεις από αυτές της ανδρικής βαλάνου στο πέος και με ρίζες γύρω από την ουρήθρα και την είσοδο του κόλπου είναι αναμφίβολα η κατεξοχήν πηγή των οργασμών. Ενώ η διέγερση του κόλπου, που διαθέτει νευρικές απολήξεις μόνο στο πρώτο τριτημόριο, είναι πολύ πιο αργή και δύσκολη. Φτάνοντας στον οργασμό και με το σώμα γεμάτο νευρικές απολήξεις, είναι πολύ αρνητικό η γυναίκα να ασχολείται με την επίτευξη οργασμού μόνο από ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος, πράγμα που την εμποδίζει να απολαύσει πλήρως την ερωτική της ζωή.

Το πυελικό έδαφος, από την άλλη, παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα των οργασμών. Αν η μυϊκή του δομή είναι εξασθενημένη, είναι πολύ δύσκολο η γυναίκα να φτάσει σε οργασμό, μια και η γρήγορη σύσπαση των μυών αυτών είναι αυτή που δημιουργεί τα κύματα ευχαρίστησης που ονομάζουμε οργασμό.

Η άσκηση του πυελικού εδάφους αυξάνει την ευαισθησία του κόλπου, μια και η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή αυτή βελτιώνεται και αιματώνονται καλά και τα τοιχώματα. Επιπλέον, το αίμα θα φτάσει πιο γρήγορα στην κλειτορίδα, διεγείροντάς τη. Η ερωτική διέγερση έρχεται εύκολα και μαζί της και ο οργασμός, που θα είναι πολύ πιο έντονος όταν η μυϊκή δομή είναι δυνατή και υγιής.

Όταν ελέγχουμε μόνες μας τους μύες του πυελικού εδάφους μπορούμε να βοηθήσουμε την αιμάτωση των γεννητικών μας οργάνων, κάνοντας απλά γρήγορες συσπάσεις στον κόλπο που, επιπλέον, θα επιταχύνουν τον οργασμό.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα