ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ > Οχτώ συμβουλές για μια υγιή εμμηνόπαυση
Home ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ Οχτώ συμβουλές για μια υγιή εμμηνόπαυση

Οχτώ συμβουλές για μια υγιή εμμηνόπαυση

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ


0 3182

Απλές και υγιεινές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τις διαταραχές και παθολογίες που εμφανίζονται κατά την εμμηνόπαυση. Πάρτε χαρτί και μολύβι.


Η εμμηνόπαυση είναι μια ευαίσθητη στιγμή για τις γυναίκες τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Σε αυτό το στάδιο, αυξάνεται ο κίνδυνος να υποφέρετε από προβλήματα όπως η οστεοπόρωση, καρδιαγγειακά νοσήματα, ακράτεια ούρων, εξάψεις, αγχώδεις διαταραχές … Αν θέλετε να φτάσετε στην ωριμότητα με μηδενικές επιπλοκές και ποιότητα ζωής, συνιστούμε να υιοθετήσετε υγιεινό τρόπο ζωής ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές :

1.-Φυσική άσκηση: Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κρατήσετε σε φόρμα τα οστά, τις αρθρώσεις και τους μυς. Με εκπαίδευση προσαρμοσμένη στα ατομικά χαρακτηριστικά, μπορεί να βελτιωθεί η ευελιξία, το εύρος των κινήσεων των αρθρώσεων, ο μυϊκός τόνος, η προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος ή η βελτίωση της αναπνευστικής ικανότητας.

2.-Η πρακτική των μεθόδων χαλάρωσης μπορεί να επιτύχει θετικά αποτελέσματα, όπως η μείωση της έντασης, και επομένως λιγότερο άγχος ή αγωνία, καλύτερη συγκέντρωση και απομνημόνευση και αυξημένη αυτοεκτίμηση και συναισθηματικό έλεγχο σε αυτό το στάδιο ιδιαίτερης αστάθειας.

3.-Τοξικές συνήθειες: η διακοπή του καπνίσματος και της κατανάλωσης καφέ ή αλκοολούχων ποτών αντανακλάται σε μια καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τα τρόφιμα και είναι απαραίτητη για την καρδιαγγειακή προστασία.

4.-Πρόληψη της οστεοπόρωσης: Η τάση της απώλειας οστικής μάζας με προδιάθεση για κάταγμα είναι συνήθης σε αυτό το στάδιο. Περπατήστε κάθε μέρα για τουλάχιστον μισή ώρα και εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο: γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς, σαρδέλες και αντσούγιες και σε μικρότερο βαθμό όσπρια και σκούρα πράσινα λαχανικά (σπανάκι, χόρτα, μπρόκολα): αυτός είναι ένας τρόπος πρόληψης. Μια σύσταση: για να απορροφάτε καλά το ασβέστιο είναι σημαντικό τα επίπεδα βιταμίνης D να είναι βέλτιστα και ο καλύτερος τρόπος για να τα ενεργοποιήσετε είναι να κάνετε ηλιοθεραπεία.

5.-Iσορροπημένη διατροφή: Στο στάδιο της εμμηνόπαυσης υπάρχει μια τάση για αύξηση του βάρους, με μια ανακατανομή του λιπώδους ιστού που ευνοεί τη συσσώρευση του στην κοιλιακή περιοχή. Αν υπερβαίνονται οι συνιστώμενες ενεργειακές ανάγκες (1.800 θερμίδες σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), θα υπάρχει εύκολα η προοδευτική τάση για παχυσαρκία.

6.-Φροντίστε το πυελικό σας έδαφος: η ορμονική ανεπάρκεια ευνοεί την εμφάνιση ακράτειας στα ούρα και την πρόπτωση γεννητικών οργάνων σε γυναίκες που έχουν κάνει παιδιά και δεν έχουν ενισχύσει ούτε φροντίσει τους μυς του πυελικού εδάφους τα ακόλουθα χρόνια. Είαι απαραίτητο σε αυτό το στάδιο να κάνετε περιοδικές γυναικολογικές εξετάσεις και να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης.

7.-Εξάψεις: Για να αποτρέψετε ή να ελαχιστοποιήσετε τις δυσάρεστες εξάψεις και τους νυχτερινούς ιδρώτες, υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που προσφέρουν ένα ευεργετικό πρόσθετο. Μιλάμε για ισοφλαβόνες σόγιας, κόκκινο τριφύλλι, λυκίσκο ή φασκόμηλο.

8.-Προστατεύστε το δέρμα: Η ορμονική διαταραχή επηρεάζει επίσης το δέρμα. Αφυδατωμένο, γίνεται λιγότερο ελαστικό, στεγνώνει και βγάζει ρυτίδες. Γι’ αυτό και ήρθε η ώρα να το θρέψετε με ευεργετικά συστατικά: βιταμίνη Ε, μποράγο και οινοθήρα.

Πηγή: Δρ. Gema García Gálvez

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα