ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > #ΠροχωράμεΜαζί με την ΤΕΝΑ > Καλές συμβουλές για να παραμένεις μακιγιαρισμένη (και όμορφη) ακόμα και με τη μάσκα
Home #ΠροχωράμεΜαζί με την ΤΕΝΑ Καλές συμβουλές για να παραμένεις μακιγιαρισμένη (και όμορφη) ακόμα και με τη...

Καλές συμβουλές για να παραμένεις μακιγιαρισμένη (και όμορφη) ακόμα και με τη μάσκα

#ΠροχωράμεΜαζί με την ΤΕΝΑ

0 4484

Παρόλο που σε πολλές γυναίκες δεν τους αρέσει να τη φοράνε και την θεωρούν κατά κάποιο τρόπο ένα προσωπείο πίσω από το οποίο έχουν κρυφτεί, η αλήθεια είναι ότι η χρήση της μάσκας μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία για να μάθουμε έναν νέο τρόπο να δείχνουμε τον εαυτό μας στον κόσμο.


Με ένα αντικείμενο που καλύπτει τα δύο τρίτα του προσώπου, είναι καιρός να μάθουμε να χαμογελάμε με τα μάτια και να επικοινωνούμε με τα φρύδια. Και, αν και θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι το μακιγιάζ δεν αξίζει πλέον τον κόπο… Λάθος! Σε όποιαν της αρέσει θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει, αν και ίσως με άλλο τρόπο. Το μακιγιάζ είναι, τώρα, ένας καλός σύμμαχος σε συναισθηματικό επίπεδο.

Προκαλεί ένα θετικό συναίσθημα

Αν και είναι γνωστό ότι σε περιόδους κρίσης πωλούνται περισσότερα κραγιόν (ο διάσημος lipstickindex [δείκτης κραγιόν], τώρα μεταλλαγμένος σε eyeliner index που θα εξηγήσουμε αργότερα), είναι επίσης γνωστό ότι το μακιγιάζ μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την καλή διάθεση σε μια εποχή ύφεσης (όπως η σημερινή).

Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει και αναλύσει σε διάφορες περιπτώσεις πώς το μακιγιάζ μπορεί να σε βοηθήσει να μεταβείς από ένα αρνητικό συναίσθημα σε ένα θετικό. Ένα γνωστό επιστημονικό άρθρο με τίτλο «Γιατί οι γυναίκες βάφονται: ψυχολογικές συνέπειες του μακιγιάζ», γραμμένο από τον Rodolphe Korichi, ερευνητή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Γαλλία), που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Cosmetic Science, υποστηρίζει αυτή την ιδέα. Το μακιγιάζ έχει επίδραση τόσο στην αφή όσο και στην όσφρηση και την όραση, και η θετική διέγερση αυτών των τριών αισθήσεων μπορεί να φέρει ευχαρίστηση, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική. Ως εκ τούτου, υπάρχει αλλαγή συναισθημάτων.

Ένα νέο επίκεντρο της προσοχής

Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι η μάσκα έχει προκαλέσει την αλλαγή του επίκεντρου της προσοχής στο μακιγιάζ που έχει μετατεθεί από το στόμα στα μάτια. Επίσης, οι υφές και οι τεχνικές μακιγιάζ έπρεπε να προσαρμοστούν. Συμπέρασμα; Πρέπει να τα δώσουμε όλα με το eyeliner, τις σκιές και τη μάσκαρα. Χωρίς να ξεχνάμε και το μακιγιάζ των φρυδιών!

Επιπλέον, φαίνεται ότι η τάση της μόδας είναι μαζί μας. Λέγαμε ότι ο δείκτης eyeliner είναι ο νέος δείκτης κραγιόν γιατί σε μια μελέτη της εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ που ειδικεύεται στην έρευνα Intelligent Captify – σχετικά με τις συνήθειες των καταναλωτών κατά τη διάρκεια του εαρινού εγκλεισμού παγκοσμίως – έδωσε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία: Η αναζήτηση στο ecommerce(ηλεκτρονικό εμπόριο) για προϊόντα μακιγιάζ ματιών αυξήθηκε κατά 52% εκείνη την περίοδο (με ένα μερίδιο 62% μόνο για μάσκαρα), ενώ η αναζήτηση κραγιόν μειώθηκε κατά 8%.

Τρεις νέες στρατηγικές στο μακιγιάζ

1. Βάση μακιγιάζ μακράς διαρκείας

Πώς να καταφέρουμε να μη μείνει η βάση ως ένας μπεζ λεκές στο εσωτερικό της μάσκας:

-Εάν σκέφτεσαι μακιγιάζ «μακράς διαρκείας», λάβε υπόψη ότι τείνει να στεγνώνει το δέρμα και το δικό μας τώρα υποφέρει από απώλεια ενυδάτωσης και θρέψης.

-Διάλεξε μια υγρή υφή με ενυδατικούς παράγοντες, σε τόνο που να μην είναι ποτέ πιο σκούρος από αυτόν του ίδιου του δέρματος γιατί το δείχνει πιο γερασμένο.

-Για να το σταθεροποιήσεις, είναι χρήσιμη η εφαρμογή χρωματιστών ειδών πούδρας στη ζώνη Τ(μέτωπο, μύτη και πηγούνι), χωρίς να περάσεις το πινέλο από τις γραμμωτές ρυτίδες ούτε το περίγραμμα των ματιών, ώστε να μην τονιστούν.

– Προϊόν σύμμαχός μας: το σπρέι στερέωσης, ικανό να αφήσει το μακιγιάζ στη θέση του για μέχρι και οκτώ ώρες. Αναζήτησε κάποιο που να ενυδατώνει για να αποφύγεις ένα ραγισμένο αποτέλεσμα.

2. Τα μάτια, σε λαμπερό πρωταγωνιστικό ρόλο

Σκιες ματιών, eyeliner, μάσκαρα και μολύβι φρυδιών παίρνουν τον έλεγχο της νέας σου ρουτίνας μακιγιάζ.

– Καλύτερα από ένα cat eye (σκιαγράφηση του ματιού για την επίτευξη του αποτελέσματος “μάτι της γάτας”), σκέψου ένα smokey eye. Αυτό κολακεύει περισσότερο όταν το βλέφαρο δεν είναι πλέον τόσο τραβηγμένο προς τα πάνω.

– Να αντικαταστήσεις τη μαύρη σκιά με τον τόνο του χαλκού ή του χαβιαριού και, αν θέλεις, να ολοκληρώσεις με ένα λεπτό μαύρο eyeliner καλά πατημένο στην άνω γραμμή των βλεφαρίδων, πάντα χωρίς να το τραβάς υπερβολικά προς τα πάνω.

– Στην ηλικία μας, είναι πολύ κομψό να γεμίζουμε τα φρύδια για να δημιουργήσουμε μια δομημένη και όμορφη καμάρα στα μάτια. Για να γίνει αυτό, αρκεί ένα καλά ακονισμένο μολύβι φρυδιών για να ζωγραφίσεις μικρές τριχούλες στις αραιωμένες περιοχές των φρυδιών.

-Για αποτέλεσμα παρόμοιο με liftingχτένισε τα φρύδια σου προς τα πάνω με ένα ειδικό τζελ φρυδιών.

Μην τονίζεις την γραμμή των κάτω βλεφαρίδων, επειδή μπορεί να δημιουργήσει ένα εφέ πεσμένου βλέμματος.

– Οι ανυψωμένες βλεφαρίδες είναι η καλύτερη στρατηγική κατά της βαρύτητας για το γερασμένο βλέφαρο. Φυσικά, εφάρμοσε τη σωστή μάσκαρα. Υπερβολική ποσότητα δημιουργεί ένα ντεμοντέ αποτέλεσμα.

-Εάν σου αρέσουν περισσότερο οι σκιες, καλύτερα να είναι ματ και σε υφή κρέμας μακράς διαρκείας, έτσι ώστε να μην δίνουν στο βλέφαρο ξηρή εμφάνιση.

ΤόνοιΝαι σε όλους τους ουδέτερους. Όχι στους ροζ, γιατί δημιουργούν ένα εφέ δακρύων στο λευκό του ματιού ούτε μοβ ή βιολετί επειδή τονίζουν τους μαύρους κύκλους στα μάτια.

3. Τα χείλη, στη δοκιμασία των φιλιών

Εάν, παρά την μάσκα, θέλεις να συνεχίσεις να βάφεις τα χείλη σου, χρησιμοποίησε ένα κραγιόν “notransfer. Συνήθως είναι υγρά και με απλικατέρ και μπορούν να παραμείνουν – χωρίς αλλοιώσεις – στο δέρμα των χειλιών σου για περισσότερο από 6-7 ώρες.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...