ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > #ΠροχωράμεΜαζί με την ΤΕΝΑ > Πώς να δείχνουμε τα αισθήματά μας χωρίς να αγγιζόμαστε: μια νέα σχέση με τα εγγόνια μας
Home #ΠροχωράμεΜαζί με την ΤΕΝΑ Πώς να δείχνουμε τα αισθήματά μας χωρίς να αγγιζόμαστε: μια νέα σχέση...

Πώς να δείχνουμε τα αισθήματά μας χωρίς να αγγιζόμαστε: μια νέα σχέση με τα εγγόνια μας

#ΠροχωράμεΜαζί με την ΤΕΝΑ


0 3782

Σίγουρα σε αυτούς τους καιρούς του κορωνοϊού έχεις μείνει με την επιθυμία να αγκαλιάσεις έναν αγαπημένο σου. Σε προσκαλούμε να βάλεις σε εφαρμογή τη δημιουργικότητά σου για να μάθεις να δείχνεις τα αισθήματά σου με απόλυτη ασφάλεια.


Σε αυτόν τον καιρό της πανδημίας, είναι πολύ δύσκολο να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας όπως συνηθίζαμε: δεν μπορούμε πλέον να φιλάμε, να αγκαλιάζουμε και να παίζουμε με τους αγαπημένους μας όπως θα θέλαμε.

Αλλά τίποτα δεν πρέπει να μας εμποδίζει να συνεχίζουμε να δείχνουμε όλη μας την αγάπη για την οικογένεια και τους φίλους. Στην πραγματικότητα, τώρα είναι πιο απαραίτητο από ποτέ. Επομένως, εδώ σου προσφέρουμε πολλές συμβουλές και ιδέες για να δείξεις τη στοργή σου στο μέγιστο βαθμό, στα χρόνια του covid, σε όσους τη χρειάζονται περισσότερο: τα παιδιά.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ…

1. Να στέλνεις μηνύματα και να επικοινωνείς τακτικά

Είναι γεγονός: τα παιδιά λατρεύουν να λαμβάνουν μηνύματα στο email και να βλέπουν αστεία μιμίδια. Επίσης ιστορίες και βίντεο στο κινητό, μέσω Viber για παράδειγμα. Το πιο σημαντικό είναι η συχνότητα, ώστε τόσο οι παππούδες όσο και τα εγγόνια να αισθάνονται συνεχώς παρέα. Εξερεύνησε περισσότερο τις δυνατότητες του βίντεο. Επιτρέπουν στους παππούδες που ζουν μακριά να βλέπουν τα εγγόνια τους, να τα παρακολουθούν να μεγαλώνουν και να μοιράζονται τις χαρές τους μέσω μιας οθόνης. Μπορείς να θαυμάσεις την πιο πρόσφατη ζωγραφιά του εγγονιού ή τη χειροτεχνία του, να δεις το νέο του παιχνίδι ή απλά το πώς μεγαλώνει.

2. Κλείσε ραντεβού για δείπνο

Χρησιμοποίησε πλατφόρμες όπως το Skype ή το Zoom για να οργανώσεις μια συνάντηση με τα εγγόνια σου για δείπνο. Αρκεί να προτείνεις μια ώρα, να έχεις έτοιμο το φαγητό σου και να αρχίσεις να τρως ενώ μιλάς. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το μυαλό σου θα συνηθίσει σε αυτό το «διαδικτυακό δείπνο» και θα σου φαίνεται ότι πραγματικά μοιραστήκατε ένα τραπέζι.

3. Διάβασέ τους ένα βιβλίο

Δεν είναι υπερβολή, καμία σχέση. Επωφελήσου από την αξία των τεχνολογιών για να στείλεις ένα ηχητικό μήνυμα διαβάζοντας στα εγγόνια σου μια ιστορία ή ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο. Μπορείς να το κάνεις σε καθημερινή βάση λίγο πριν κοιμηθούν. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη φωνή σου και θα θέλουν να την έχουν καθημερινά.

4. Παίξε μια διαδικτυακή παρτίδα

Όρισε μια συνάντηση μαζί τους για να παίξετε μια παρτίδα κλασικών παιχνιδιών, όπως τα Trivial, Scrabble, Pictionary, Γκρινιάρη ή Ναυμαχία. Δεν είναι μόνο το ότι θα περάσετε μια όμορφη στιγμή μαζί, αλλά είναι και η άσκηση του μυαλού που μετράει. Και για τα παιδιά και για σένα.

ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ…

1. Μοιραστείτε ένα κοινό πρότζεκτ

Ο Covid δεν χρειάζεται να σε εμποδίσει να συνεργαστείς με τα εγγόνια σου σε ένα κοινό έργο ή σκοπό, αρκεί να συμμορφώνεστε με τους γνωστούς κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής. Για παράδειγμα, μπορείς να προτείνεις ένα πρότζεκτ, όπως να ζωγραφίσετε (ή να φωτογραφίσετε) πέντε δέντρα και, στη συνέχεια, να μοιραστείτε τις εικόνες όταν συναντηθείτε ξανά. Μια άλλη ιδέα: να δημιουργήσετε μαζί μια ιστορία. Μπορείς να γράψεις εσύ την πρώτη παράγραφο μιας ιστορίας και εκείνα να προσθέσουν μια παράγραφο και με τη σειρά τους να σου την δώσουν πάλι πίσω για να τη συνεχίσεις. Μέγιστη δημιουργικότητα, μέγιστη ενσυναίσθηση.

2. Μαγειρέψτε μαζί

Γιατί να μην οργανώσεις μια συνάντηση με τα εγγόνια σου για να κάνετε μαζί μια γευστική συνταγή στην οποία και εκείνα μπορούν να συμμετάσχουν; Για παράδειγμα, ένα παγωτό ή μερικές νόστιμες τηγανίτες. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ώστε οι παππούδες να μεταδώσουν οικογενειακές συνταγές στα εγγόνια τους και να μοιραστούν ποιοτικό χρόνο μαζί.

3. Κάντε ραντεβού στην ύπαιθρο για μια βόλτα

Τίποτα καλύτερο από την ύπαιθρο και τη φύση για χαλάρωση. Όρισε μια συνάντηση με τα εγγόνια σου για μια βόλτα και διάλεξε ιδιαίτερα μέρη που έχουν ιστορίες να διηγηθείς: πάρκα, αγαπημένες γωνιές της πόλης σου… Και γιατί να μην περπατήσετε με έναν καλό ρυθμό; Η άσκηση είναι καλή για όλους, από τα παιδιά έως τους παππούδες.

4. Μπορείς να τα πάρεις από το σχολείο

Μια ευχάριστη έκπληξη ανάβει πάντα το χαμόγελο ενός παιδιού. Εμφανίσου στο σχολείο τους και περπάτησε ως το σπίτι μαζί τους και ζήτησέ τους να σου πουν όλα όσα έχουν κάνει και την πρόοδό τους. Θα νιώσεις μέρος μιας πολύτιμης εξέλιξης.

ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ…

1. Στείλε τους ένα δώρο έκπληξη

Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ: αγοράζεις ένα δώρο στο διαδίκτυο και λες στο κατάστημα τη διεύθυνση στην οποία θέλεις να παραδοθεί, μπορεί να συμπεριληφθεί μέχρι κι ένα μικρό σημείωμα με αφιέρωση. Απλά πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να κερδίσεις σε πρωτοτυπία και να μεταδώσεις τη στοργή με το εν λόγω δώρο. Και ζήτησε από τους γονείς τους να τα βιντεοσκοπήσουν όταν λάβουν το δώρο για να δεις κι εσύ την αντίδρασή τους!

2. Αλληλογράφησε μαζί τους

Επίστρεψε στις παραδοσιακές μεθόδους γράφοντάς τους ένα χειρόγραφο γράμμα και ενθάρρυνέ τα να δημιουργήσουν τακτική αλληλογραφία μαζί σου. Θα ανακτήσεις αισθήσεις σχεδόν ξεχασμένες, όπως το άγγιγμα του χαρτιού, το γράψιμο με το χέρι, το να μπορείς να αρωματίσεις τα φύλλα ή ακόμη και να βάλεις ανάμεσα τους ένα αποξηραμένο λουλούδι. Αυτές οι αναμνήσεις θα τους μείνουν για μια ζωή.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

ΤΕΝΑ συν σε όλα