ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ > Γιατί εξασθενεί το πυελικό έδαφος κατά την εγκυμοσύνη;
Home ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Γιατί εξασθενεί το πυελικό έδαφος κατά την εγκυμοσύνη;

Γιατί εξασθενεί το πυελικό έδαφος κατά την εγκυμοσύνη;

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


0 484

Η χαλάρωση των μυών σε αυτό το στάδιο επηρεάζει επίσης το πυελικό έδαφος. Εάν σε αυτό το γεγονός προστεθούν παράγοντες όπως το υπερβολικό βάρος, η δυσκοιλιότητα ή η προχωρημένη ηλικία, οι πιθανότητες να εξασθενήσει πολλαπλασιάζονται.


Σφάλμα στη βάση δεδομένων: [Illegal mix of collations for operation 'in']

Η εγκυμοσύνη είναι ένα γεγονός όπου συμβαίνουν πολλές φυσιολογικές αλλαγές. Τα περισσότερα όργανα προσαρμόζονται στη νέα κατάσταση…. συμπεριλαμβανομένου και του πυελικού εδάφους.

Η ορμονική αλλαγή προκαλεί χαλάρωση των πυελικών μυών καθώς και αλλαγές στη δομή του υποστηρικτικού συνδετικού ιστού. Αντιμετωπίζοντας αυτήν τη φυσική διαδικασία, κατά την οποία το πυελικό έδαφος γίνεται πιο ελαστικό, χρειάζεται να γνωρίζουμε και να αποτρέπουμε άλλους παράγοντες που ενδεχομένως να προσθέσουν υπερφόρτωση προκαλώντας περαιτέρω αποδυνάμωση ή ζημιά στο πυελικό έδαφος.

Υπερβολικό βάρος: Σύμφωνα με τους γυναικολόγους, η φυσιολογική αύξηση βάρους στην έγκυο γυναίκα πρέπει να είναι περίπου 11-12 κιλά. Ωστόσο, εάν στην αρχή της εγκυμοσύνης υπάρχει ήδη υπέρβαρο, θα πρέπει να μειωθεί στα 7 κιλά κατά προσέγγιση. Η υπερβολική αύξηση βάρους σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης ακράτειας ούρων και κοπράνων.

Δυσκοιλιότητα: Η εντερική λειτουργία σε όλες τις εγκύους γυναίκες είναι μειωμένη και, έχοντας κατά νου τη φυσιολογική τάση για δυσκοιλιότητα, οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν αυστηρά μέτρα υγιεινής και διατροφής που να την ελαχιστοποιούν, επειδή σχετίζεται άμεσα με την πρόπτωση των πυελικών οργάνων.

Ηλικία: Είναι γεγονός ότι οι Ευρωπαίες τείνουν σταδιακά να έχουν το πρώτο και συχνά μοναδικό παιδί τους σε ηλικία γύρω στα 40 χρόνια. Δυστυχώς όσο μεγαλύτερη η ηλικία, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες της ανάπτυξης παθολογίας του πυελικού εδάφους.

Εάν κάποια στιγμή (κατά το γέλιο ή το φτέρνισμα…), σου ξεφεύγουν μερικές σταγόνες ούρων, είναι σημάδι ότι το πυελικό σου έδαφος έχει εξασθενήσει. Υπάρχουν ασκήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να το ενδυναμώσεις ενώ είσαι έγκυος, να συμβουλεύεσαι βέβαια πάντα τον μαιευτήρα ή τον γυναικολόγο σου εκ των προτέρων. Μετά τον τοκετό, πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση του πυελικού σου εδάφους για να ανακτηθεί ο μυϊκός του τόνος.

Εάν σου συμβαίνει αυτό και κατά τη διάρκεια των μηνών της εγκυμοσύνης υποφέρεις από ενοχλήσεις (έστω και ελαφριές) και απώλεια ούρων, σου συνιστούμε να χρησιμοποιείς προστατευτικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για την απώλεια ούρων που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφαλής και φρέσκια όλη την ημέρα με τη μέγιστη διακριτικότητα. Όπως η σειρά TENA Discreet για ελαφρά απώλεια ούρων. Σε αυτήν θα βρεις ένα σερβιετάκι, TENA Discreet Ultra Mini Plus, και μία σερβιέτα, TENA Discreet Mini Plus Wings. Θέλεις να δοκιμάσεις; Παράγγειλε δωρεάν δείγματα εδώ.

Πηγή: Δρ. Carolina Walker

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

ΤΕΝΑ συν σε όλα