ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ Είναι όλα τα απορροφητικά προϊόντα κατάλληλα για την ακράτεια;

Είναι όλα τα απορροφητικά προϊόντα κατάλληλα για την ακράτεια;

ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ

0 747

Πολλές γυναίκες λύνουν το πρόβλημα των μικρών απωλειών ούρων με τις προστατευτικές σερβιέτες που χρησιμοποιούν συνήθως. Αλλά αρκούν αυτές; Η πυκνότητα των ούρων μας και της εμμήνου ρύσης δεν είναι η ίδια, ούτε και το pH τους.
Κατά την κύηση και την επιλόχιο φάση είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχουν μικρές απώλειες ούρων. Με το φτάρνισμα, το βήχα ή το γέλιο μπορεί να νιώσουμε σταγόνες ούρων να μας ξεφεύγουν. Το ίδιο και στην εμμηνόπαυση, οπότε και οι ορμονικές αλλαγές κάνουν τους μύς του σώματός μας να χάνουν την ελαστικότητά τους, το πυελικό μας έδαφος να ατροφεί και εντέλει να προκαλείται η γνωστή ακράτεια.

Οι γυναίκες που πάσχουν από απώλειες ούρων, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες η μικρές είναι αυτές, νιώθουν ανασφάλεια, περιορίζουν την κοινωνική τους ζωή, ή σταματούν να κάνουν κάποιες καθημερινές δραστηριότητες από φοβο μήπως τους προκύψει απώλεια ούρων. Η ποιότητα ζωής τους δυσχεραίνεται. Έτσι, πολλές από αυτές καταφεύγουν στα καθημερινά απορροφητικά προϊόντα υγιεινής που χρησιμοποιούν (σερβιέττες, ταμπόν, κλπ), χωρίς όμως να σκεφτούν εάν είναι τα κατάλληλα γι αυτό το σκοπό.

Χρησιμοποιούμε την κρέμα ματιών για τον λαιμό; Ή την κρέμα χεριών για το πρόσωπο; Προφανώς όχι. Τότε γιατί να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν που δεν είναι κατάλληλο στην περίπτωση των απωλειών ούρων; Κυρίως, λόγω της έλειψης σωστής πληροφόρησης. Πιστεύουμε ότι όλα τα απορροφητικά προϊόντα είναι τα ίδια και ότι εξυπηρετούν τόσο για τη μηνιαία περίοδο μας όσο και για τις απώλειες ούρων. Ωστόσο, τα δύο υγρά δεν έχουν την ίδια ρευστότητα: τα ούρα έχουν παρόμοια σύσταση με το νερό, εκρίνονται με μεγάλη ταχύτητα και χρείζουν κατάλληλου επιπέδου απορροφητικού υλικού ώστε να αποφύγουμε τυχόν διαρροές. Αλλά και το pH και η οσμή των ούρων διαφέρουν σημαντικά από αυτά της εμμήνου ρύσης, καθώς είναι πιο έντονα. Γι αυτό και χρησιμοποιώντας προϊόντα που δεν είναι ειδικά σχεδιασμένα για την επαφή με τα ούρα, δε θα νιώσουμε ποτέ το ίδιο προστατευμένες, στεγνές ή ασφαλείς.

Επιπλέον, υπάρχει συχνά ένα ψυχολογικό εμπόδιο. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι δεν έχουν πρόβλημα απώλειας ούρων, προσωρινό ή μόνιμο, και γι αυτό δε χρησιμοποιούν τα κατάλληλα προϊόντα γιατί πολύ απλά αποφεύγουν το θέμα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να βάζουμε ένα όνομα στο πρόβλημα, ώστε να μπορέσουμε να το αντιμετώπισουμε. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι με τις κατάλληλες ασκήσεις ενδυνάμωσης πυελικού εδάφους μπορούμε να μειώσουμε την απώλεια ούρων, ενώ με προηγμένες χειρουργικές θεραπείες ή φυσιοθεραπεία, μπορούμε να βοηθηθούμε σε μεγάλο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση ειδικά σχεδιασμένων απορροφητικών προϊόντων για κάθε τύπο απώλειας ούρων, θα βοηθήσουν να εξαφανιστεί η πλειονότητα των ενοχλήσεων, όπως η άβολη αίσθηση υγρασίας και η οσμή. Και εφόσον κάνεις τις ασκήσεις ενδυνάμωσης και χρησιμοποιείς την κατάλλλη προστασία, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς και μπορείς να συνεχίσεις να απολαμβάνεις την καθημερινή σου ζωή όπως εσύ θέλεις. Δοκίμασε τα προϊόντα ΤΕΝΑ, ώστε να δεις ποιό από όλα είναι το κατάλληλο για εσένα, κάνοντας αίτηση για δωρεάν δείγμα εδώ!

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply