ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΑΚΡΑΤΕΙΑ > ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ > Βασικές συμβουλές για τη φροντίδα του πυελικού σου εδάφους
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ Βασικές συμβουλές για τη φροντίδα του πυελικού σου εδάφους

Βασικές συμβουλές για τη φροντίδα του πυελικού σου εδάφους

ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 2631

Όταν αισθάνεσαι καλά μπορείς και να απολαύσεις την καθημερινή σου ζωή νιώθωντας υγιής και με θετική διάθεση. Κάποιες φορές όμως, ξεχνάμε να φροντίσουμε το πυελικό μας έδαφος, γι αυτό σου δίνουμε μερικές βασικές συμβουλές για να το ενδυναμώσεις.


Με τους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε, συχνά αμελούμε τη προσωπική μας φροντίδα. Το να προσέχουμε το πυελικό μας έδαφος είναι θεμελιώδες, καθώς η ποιότητα ζωής μας εξαρτάται από την σωστή του λειτουργία.

Ένα αδύναμο πυελικό έδαφος επηρεάζει τη σεξουαλικότητα μας, δυσχεραίνει τους πόνους στη μέση, προκαλεί ακράτεια ούρων και πρόπτωση ή ακόμα και προβλήματα όπως μετεωρισμό και ακούσια απώλεια εντερικού περιεχομένου.

Έχουμε την τάση να κάνουμε τα πάντα βιαστικά καθώς δίνουμε προτεραιότητα σε τομείς όπως η δουλειά, τα παιδιά, οι φίλοι και το σπίτι. Ωστόσο, η σωματική και ψυχική μας ευεξία εξαρτάται από κάτι τόσο απλό όπως το να έχουμε υγιείς συνήθειες, το οποίο ισχύει και για την φροντίδα του πυελικού μας εδάφους.

Σου δίνουμε έξι απλές συμβουλές για να έχεις υπόψιν σου:

  1. Απόφυγε να διατηρείς την κύστη σου γεμάτη για πολλή ώρα (ένα φυσιολογικό επίπεδο ούρησης είναι περίπου 6 φορές την ημέρα).
  2. Κατά την ούρηση και αφόδευση, μην πιέζεις την κύστη και το σφυγκτήρα σου με τους κοιλιακούς σου μυς, αλλά άφησε να αδειάσουν φυσικά, παίρνοντας όση ώρα χρειάζεται.
  3. Πίνε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα.
  4. Φρόντισε την υγιεινή και τη φυσική χλωρίδα της ευαίσθητής σου περιοχής.
  5. Φρόντισε τη υγεία του εντέρου σου με μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες, με πολλά φρούτα και λαχανικά, χωρίς να αμελείς τη σωματική άσκηση.
  6. Ενδυνάμωσε το πυελικό σου έδαφος ιδιαιτέρως σε περιόδους της ζωής σου που μπορούν να το επιβαρρύνουν, όπως η εγκυμοσύνη, η επιλοχία και η εμμηνόπαυση.

Η ακράτεια ούρων είναι σύμπτωμα που δείχνει ότι ίσως το πυελικό σου έδαφος είναι αδύναμο. Πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου, ώστε να σου συνιστήσει την κατάλληλη αγωγή για την περίπτωσή σου. Για τη φροντίδα του πυελικού σου εδάφους χρησιμοποίησε ειδικά απορροφητικά προϊόντα που σου δίνουν άνεση και ασφάλεια, όπως αυτά που σου προσφέρει η ΤΕΝΑ. Κάνε αίτηση για δωρεάν δείγμα εδώ.

Πηγή: Δρ. Gema García Gálvez

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα