ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > #μένουμεσπίτι με την ΤΕΝΑ > Ασκήσεις για την Κοιλιά και το Πυελικό έδαφος στην Εμμηνόπαυση
Home #μένουμεσπίτι με την ΤΕΝΑ Ασκήσεις για την Κοιλιά και το Πυελικό έδαφος στην Εμμηνόπαυση

Ασκήσεις για την Κοιλιά και το Πυελικό έδαφος στην Εμμηνόπαυση

#μένουμεσπίτι με την ΤΕΝΑ


0 1884

Η σωματική άσκηση βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής μετά την εμμηνόπαυση. Οι ασκήσεις που σου προτείνουμε εδώ θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις σταδιακά το πυελικό σου έδαφος.


Ασκήσεις για την Κοιλιά και το Πυελικό έδαφος στην Εμμηνόπαυση – 1ºμέρος

Δεν χρειάζεται η αδυναμία του πυελικού σου εδάφους να περιορίζει τις κινήσεις σου ή την απόλαυση της ζωής. Ήδη ξέρεις ότι όταν φτάνει η εμμηνόπαυση, οι μύες σταδιακά αποδυναμώνονται και αυτό το ίδιο συμβαίνει επίσης στο πυελικό μυϊκό σου σύστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά και δυσάρεστα προβλήματα, όπως διαρροές ούρων. Γι’ αυτό σου προτείνουμε αυτές τις ασκήσεις που σχεδιάστηκαν έτσι ώστε σιγά-σιγά να καταφέρεις να ενδυναμώσεις το πυελικό σου έδαφος. Αυτό το βίντεο ξεκινάει με τις πιο βασικές ασκήσεις. Εξασκήσου με αυτές μέχρι να τις «κατακτήσεις» και να προχωρήσεις στις επόμενες.  Αλλά προσοχή, αν έχεις ήδη προβλήματα ή αν ξεκινώντας τις ασκήσεις δεν νιώθεις τη σύσπαση, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό για να αξιολογήσει την κατάσταση του πυελικού σου εδάφους και να σου υποδείξει αυτός ο ίδιος τις πιο κατάλληλες για σένα ασκήσεις.

Ασκήσεις για την Κοιλιά και το Πυελικό έδαφος στην Εμμηνόπαυση – 2ºμέρος

Συμπλήρωσε την προηγούμενη άσκηση με την πιο προχωρημένη σε αυτό το βίντεο και θα δεις πώς ο τόνος του πυελικού σου μυϊκού συστήματος βελτιώνεται σιγά-σιγά.

Ασκήσεις για την Κοιλιά και το Πυελικό έδαφος στην Εμμηνόπαυση – 3ºμέρος

Με τις δύο προηγούμενες ασκήσεις θα έχεις ήδη επιτύχει να βελτιώσεις τον μυϊκό τόνο και με αυτήν την άσκηση σε αυτό το βίντεο θα ολοκληρώσεις τη φροντίδα για το πυελικό έδαφος. Προσπάθησε να κάνεις το πλήρες πρόγραμμα σε τακτική βάση. Προχώρα σταθερά και θα δεις τα αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής σου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτά τα βίντεο με ασκήσεις έχουν γίνει υπό την επίβλεψη φυσικοθεραπεύτριας ειδικευμένης στο πυελικό έδαφος. Ωστόσο, η ΤΕΝΑ σου συστήνει, πριν αρχίσεις να τις κάνεις, να συμβουλευτείς τον γιατρό σου ή τον φυσικοθεραπευτή σου για την καταλληλότητα αυτών των ασκήσεων για την δική σου συγκεκριμένη περίπτωση, ιδιαίτερα αν ήδη έχεις συμπτώματα ακράτειας ή αδυναμίας αυτού του μυϊκού συστήματος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα