ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ > Τα οφέλη του χορού
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Τα οφέλη του χορού

Τα οφέλη του χορού

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


0 1836

Ο χορός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να παραμένεις σε φόρμα και συστήνεται για κάθε ηλικία. Εκτός του ότι σου φτιάχνει το κέφι, ήξερες ότι έχει και πολλαπλά οφέλη για την υγεία σου;


Την ώρα που αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε κάποια φυσική δραστηριότητα, πάντα μας έρχεται στο νου η ιδέα ενός αθλήματος: τρέξιμο, ποδήλατο, κλπ. Γι αυτό και τα άτομα που δεν είναι γενημμένα να γίνουν… αθλητές, χάνουν την όρεξη και το κίνητρό τους όσον αφορά τη φυσική δραστηριότητα, η οποία όμως είναι απαραίτητη για την υγεία μας.

Ο χορός όμως είναι μια υπέροχη ιδέα που μας βοηθάει να ασκηθούμε και παράλληλα να το διασκεδάσουμε. Παρόλο που συνήθως συσχετίζουμε το χορό με στιγμές χαράς και γιορτής, όταν χορεύουμε το σώμα μας, ακόμη και το μυαλό μας, ασκούνται! Δεν παίζει ρόλο το είδος του χορού που θα επιλέξουμε (λάτιν, κλασικός, παραδοσιακός, κλπ), όλα τα στυλ χορού συμβάλουν στη σωματική μας υγεία. Και φυσικά δεν παίζει ρόλο ούτε η διεξιότητα, η ηλικία, ο σωματότυπος ή το βάρος μας για να ξεκινήσουμε μαθήματα χορού!

Τα οφέλη για την υγεία και την ψυχολογία μας είναι πολλά, ιδιαίτερα εάν εξασκούμαστε τακτικά (2-3 φορές την εβδομάδα):

  1. Δυναμώνει το μυϊκό σύστημα: βελτιώνει τη στάση σου και μειώνει τους πόνους στη μέση, ενώ παράλληλα θα σε κάνει πιο ευλύγιστη. Ανάλογα με το είδος χορού που θα επιλέξεις, θα δυναμώσεις διαφορετικούς τύπους μυών και αρθρώσεων του σώματος.
  2. Ο τακτικός χορός μειώνει τις πιθανότητες οστεοπόρωσης: πολλά έιδη χορού περιέχουν βήματα και στάσεις του σώματος που βοηθούν τα οστά και τις αρθρώσεις σου γι αυτό και η τακτική ενασχόληση με το χορό εμποδίζει τη μείωση της οστικής μάζας, που προκαλεί την οστεοπόρωση και την αρθρίτιδα.
  3. Βοηθάει την καρδιαγγειακή υγεία: όπως και η αερόβια άσκηση, ο χορός σε συχνή βάση, βοηθάει τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, και του επιπέδου χοληστερόλης στο αίμα.
  4. Σε βοηθάει να διατηρήσεις το βάρος σου σε υγιές επίπεδο: κάθε φορά που εξασκείσαι, κάνεις εκατοντάδες βήματα, ενώ σε μόλις μισή ώρα χορού, μπορεί να κάψεις 200-300 θερμίδες. Αναμφίβολα, αν κάνεις το χορό συνήθεια σου, θα διατηρήσεις το σώμα σου σε φόρμα με τον πιο εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο.
  5. Διατηρεί τον εγκέφαλο σε καλή κατάσταση: προβάροντας τα βήματα και τις κινήσεις του κάθε χορού που μαθαίνουμε, βελτιώνουμε τη μνήμη μας και τη δυνατότητα του εγκεφάλου μας να κάνει διάφορα πράγματα ταυτόχρονα.
  6. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση σου: ο χορός μας βοηθάει να εκφραζόμαστε, μας φέρνει σε επαφή με το σώμα και το πνεύμα μας. Βοηθάει να νιώσουμε άνετα με το σώμα μας και να ελέγξουμε το άγχος ή ακόμα και την κατάθλιψη.
  7. Μας κοινωνικοποιεί: ερχόμαστε σε επαφή με άλλα άτομα, με το ζευγάρι ή με την ομάδα μας και περνάμε ώρες μαζί με άλλους ανθρώπους, που μπορεί να γίνουν ακόμα και φίλοι μας.

Τώρα που γνωρίζεις όλα τα οφέλη του χορού, τί περιμένεις για να τα απολαύσεις; Εάν δεν ξέρεις ήδη κάποιο είδος χορού, εγγράψου σε μαθήματα με το σύντροφο σου, τις φίλες σου ή και μόνη σου (σίγουρα θα γνωρίσεις κάποιον παρτενέρ εκεί)! Χόρεψε, διασκέδασε και θα νιώσεις άμεσα τη διαφορά στο σώμα και το μυαλό σου.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα