ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΣΕΞ > Ασκήσεις για την πρόληψη των σεξουαλικών διαταραχών
Home ΣΕΞ Ασκήσεις για την πρόληψη των σεξουαλικών διαταραχών

Ασκήσεις για την πρόληψη των σεξουαλικών διαταραχών

ΣΕΞ


0 3331

Θέλετε να βελτιώσετε τις σεξουαλικές σας σχέσεις; Υπάρχουν φορές που δεν έρχεστε σε οργασμό; Αργείτε πολύ να αισθανθείτε σεξουαλική διέγερση; Κάντε ασκήσεις για να ενδυναμώσετε το πυελικό έδαφος και να βελτιώσετε την ποιότητα των σεξουαλικών σχέσεών σας.


Σφάλμα στη βάση δεδομένων: [Illegal mix of collations for operation 'in']

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους είναι ένας βασικός τρόπος σεξουαλικής θεραπείας. Οι αδύναμοι μυς της πυέλου μπορεί να δυσχεραίνουν τη σεξουαλική απόκριση, κάνοντας την πιο αργή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται καταστάσεις που επηρεάζουν τη σεξουαλική μας ζωή.

Σε πολλές περιπτώσεις διαταραχών της σεξουαλικής επιθυμίας ή έλλειψης λίμπιντο θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ένα βασικό παράγοντα: το επίπεδο λίπανσης του κόλπου. Κάποιες φορές η λίπανση μειώνεται λόγω αλλαγών στο σώμα μας, όπως είναι η εμμηνόπαυση ή η χρήση ορμονικής αντισύλληψης , όπως είναι τα αντισυλληπτικά χάπια ή ο δακτύλιος, ή λόγω μυκητιάσεων, ερεθισμών, στρες κ.λπ. Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους ευνοούν την αγγειοσυμφόρηση των τοιχωμάτων του κόλπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία του αίματος και έτσι να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η λειτουργία των αδένων που εκκρίνουν τα υγρά που λιπαίνουν τον κόλπο.

Οι ασκήσεις βελτιώνουν επίσης τα προβλήματα που σχετίζονται με το στάδιο της σεξουαλικής διέγερσης. Τα κύρια χαρακτηριστικά της σεξουαλικής διέγερσης είναι η αύξηση της λίπανσης του κόλπου και η αυξημένη αιμάτωση της περιοχής των γεννητικών οργάνων. Η αυξημένη αιμάτωση της περιοχής εμφανίζεται με τη διέγερση της κλειτορίδας, την αύξηση των διαστάσεων των χειλών του αιδοίου και του πάχους των τοιχωμάτων του κόλπου, τα οποία λόγω της αγγειοσυμφόρησης δημιουργούν αυτό που ονομάζεται «οργασμική πλατφόρμα», δηλαδή μια περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη κατά τη σεξουαλική επαφή.

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους οδηγούν στη γενικότερη βελτίωση της σεξουαλικής απόκρισης

Αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι ότι δεν φτάνετε σε οργασμό, η επίτευξη πλήρους διέγερσης της περιοχής των γεννητικών οργάνων μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Με λίγα λόγια, ο οργασμός είναι η σύσπαση των μυών που έχει ως αποτέλεσμα το αίμα που συσσωρεύεται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατά τη σεξουαλική διέγερση να απομακρύνεται από την περιοχή και να επιστρέφει στη ροή του αίματος του υπόλοιπου σώματος. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του αίματος που έχει συσσωρευτεί στην περιοχή των γεννητικών οργάνων τόσο περισσότερες και ισχυρότερες οι συσπάσεις που απαιτούνται.

Αυτές οι συσπάσεις ηδονής που ονομάζουμε οργασμό στην ουσία είναι συσπάσεις μέρους των μυών της πυέλου. Συνεπώς, όσο πιο ενδυναμωμένο είναι το πυελικό έδαφος τόσο καλύτεροι και ευκολότεροι θα είναι οι οργασμοί σας.

Επιπλέον, η θέση των μυών της πυέλου καθώς και η δυνατότητα να τους ελέγχουμε μας βοηθά να βελτιώσουμε την ιδιοδεκτικότητα των γεννητικών οργάνων, αυξάνοντας την ευαισθησία σημείων που πριν ούτε καν γνωρίζαμε πως υπήρχαν. Επιπλέον, μας βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα αυτήν την περιοχή, δίνοντας μας τη δυνατότητα να χαρίσουμε στο σύντροφό μας ένα απολαυστικό μασάζ.
Δεν είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζετε αδυναμία των μυών της πυέλου για να βελτιώσετε την ποιότητα των σεξουαλικών σας επαφών. Με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους θα τις βελτιώσετε σημαντικά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα