ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΣπάσεΤουςΜύθους... της εμμηνόπαυσης > Ακράτεια; Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε μένα!
Home ΣπάσεΤουςΜύθους... της εμμηνόπαυσης Ακράτεια; Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε μένα!

Ακράτεια; Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε μένα!

ΣπάσεΤουςΜύθους... της εμμηνόπαυσης


0 14957

Συμβαίνει: Μία στις τέσσερις γυναίκες έχει ακράτεια. Εμφανίζεται συνήθως από την ηλικία των 45 ετών. Υπάρχει λύση. Ωστόσο η ακράτεια παραμένει ακόμη ένα θέμα που προκαλεί άρνηση και ντροπή και είναι σχεδόν ταμπού. Γιατί;


Το πέρασμα των χρόνων φέρνει αλλαγές στον οργανισμό μας και απώλεια φυσικών ικανοτήτων. Σε αντάλλαγμα, οι άνθρωποι γινόμαστε σοφότεροι. Και γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε αυτήν την γνώση που αποκτήσαμε για να αντιμετωπίσουμε ανώμαλες καταστάσεις και να βρούμε ομαλές λύσεις; Δηλαδή, να παραδεχτούμε ένα πρόβλημα και να βρούμε μια εύκολη αντιμετώπιση γι’ αυτό. “Έχω ακράτεια… ε και;

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι η ακράτεια συχνά δεν χρήζει προσοχής και αντιμετώπισης αν και επηρεάζει κατά σημαντικό τρόπο την ευημερία και την ποιότητα της ζωής μας. Ένα στα τρία άτομα που πάσχουν από αυτήν δεν πηγαίνει στο γιατρό και επιλέγει να τη ζήσει στη σιωπή και με (κακές) φυσικές θεραπείες. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να είναι έτσι.

Φτιάξε για τον εαυτό σου ένα μπλουζάκι που να έχει αυτό το μήνυμα: “Ο γιατρός είναι φίλος μου.” Έχει συνηθίσει να βλέπει τέτοια περιστατικά καθημερινά και δεν πρόκειται να σε κρίνει. Και θα σε βοηθήσει πολύ σε όλα τα επίπεδα γιατί, φυσικά, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία πολύ αποτελεσματικών λύσεων στη διάθεσή σου.

Μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε και για πολλούς λόγους

Κανένας δεν είναι απολύτως σίγουρος ότι θα αποφύγει την ακράτεια. Μπορεί να συμβεί στην κόρη σου και στον γείτονά σου. Στον πρόεδρο της χώρας και την διευθύντρια μιας πολυεθνικής. Στον αγαπημένο σου ηθοποιό και στον καλύτερο σου φίλο. Και σε σένα. Και δεν τρέχει τίποτα. Στο 85% των περιπτώσεων υπάρχει λύση.

Η αλήθεια είναι ότι επηρεάζει την ποιότητα ζωής κυρίως εάν το πρόβλημα δεν αναγνωριστεί και δεν ζητηθεί η γνώμη του ειδικού. Εάν αυτό γίνει (δηλαδή, γίνει η παραδοχή ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να λυθεί και γίνει η επίσκεψη στο γιατρό), οι λύσεις είναι πολύ εύκολες και θα αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα σε 6 εβδομάδες: Ασκήσεις για την ενίσχυση του πυελικού εδάφους, βελτίωση των συνηθειών της ζωής, φαρμακολογία, μέχρι και χειρουργικές λύσεις. Ένα κάρο πόροι.

Για ποιο λόγο λοιπόν η ντροπή; Γιατί δύο στα τρία άτομα με ακράτεια παραδέχονται ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα σχεδόν ταμπού; Γιατί να χάσεις τόσα υπέροχα πράγματα που μπορείς να ζήσεις; Επειδή η πραγματικότητα είναι ότι εάν δεν γίνει αποδεκτή και δεν επιλυθεί, η ακράτεια μπορεί να σε εμποδίσει να συνεχίσεις κανονικά την καθημερινή σου ζωή.

Δεν κυριαρχεί ο φόβος, αλλά η ανακούφιση… γιατί υπάρχει λύση

Το επίπεδο ντροπής και σιωπής που δημιουργεί η ακράτεια ούρων είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό της κατάθλιψης και του καρκίνου. Είναι η στιγμή να μηδενίσουμε το κοντέρ!

Το να έχουμε ακράτεια δεν μας κάνει σε καμία περίπτωση “κατρουλιάρες”. Στην πραγματικότητα, η ακράτεια ούτε καν διακρίνει το φύλο. Επηρεάζει το ίδιο τους άνδρες και τις γυναίκες. Καθόλου στίγμα, καθόλου προκατάληψη.

Χρειάζεσαι μια υπεύθυνη φωνή για να σε πείσει ότι όλα πρέπει να παρατηρούνται με φυσικότητα και ότι όλα μπορούν να πάνε καλύτερα με εμφανή βελτίωση; Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) βγαίνει στο προσκήνιο για να σου πει: «Όταν δίνεται η κατάλληλη προσοχή σε κάποιον με ακράτεια, η πιο τυπική αντίδραση δεν είναι ο φόβος ή η δυσπιστία, αλλά η ανακούφιση».

Ξέχασε τις σερβιέτες για την περίοδο

Η μη αναγνώριση του συμπτώματος έχει συνέπειες. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι περίπου το 40% των ατόμων που χρησιμοποιούν προϊόντα για την ακράτεια δεν χρησιμοποιούν αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Για να εξηγηθούμε καλύτερα: οι σερβιέτες για την περίοδο δεν κάνουν. Δεν είναι κατάλληλες για το pH ή την πυκνότητα των ούρων, και ακόμα λιγότερο για να εξουδετερώσουν τη μυρωδιά της αμμωνίας που εκπέμπεται.

‘Ασε την ντροπή στην άκρη και, μέχρι να αντιμετωπίσεις για τα καλά την ακράτεια, χρησιμοποίησε ειδικά προστατευτικά για διαρροές ούρων. Η TENA διαθέτει μια μεγάλη σειρά με σερβιέτες για την ακράτεια σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και επίπεδα απορρόφησης, έτσι ώστε να αισθάνεσαι προστατευμένη και άνετη κάθε λεπτό. Μπορείς να ζητήσεις το δωρεάν δείγμα σου εδώ.

Ένας μικρός οδηγός για τη ζωή “χωρίς ντροπή”

Φτάνοντας σε αυτό το σημείο, γιατί δεν γινόμαστε πρακτικές; Επομένως, το καλύτερο είναι να φτιάξουμε έναν οδηγό σωστών στάσεων και συμπεριφορών για να ξεπεράσουμε ένα πρόβλημα και, το πιο σημαντικό, για να είμαστε πιο ευτυχισμένες:

  1. Πρόσεξε τα συμπτώματα.
  2. Αναγνώρισε το πρόβλημα.
  3. Αντιμετώπισέ το με φυσικότητα.
  4. Συζήτησέ το με τους ανθρώπους που αγαπάς με απόλυτη ειλικρίνεια.
  5. Συμβουλεύσου το γιατρό σου.
  6. Χρησιμοποίησε τα καλύτερα προϊόντα.
  7. Κάνε ασκήσεις για να ενισχύσεις το πυελικό σου έδαφος.
  8. Να είσαι ευτυχισμένη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

ΤΕΝΑ συν σε όλα