ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΑΚΡΑΤΕΙΑ > ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ > Πες μου πού δουλεύεις και θα σου πω αν το πυελικό σου έδαφος μπορεί να υποφέρει.
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ Πες μου πού δουλεύεις και θα σου πω αν το πυελικό σου...

Πες μου πού δουλεύεις και θα σου πω αν το πυελικό σου έδαφος μπορεί να υποφέρει.

ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 2299

Σηκώνεις βάρη; Περνάς αρκετή ώρα όρθια; Σε αυτές τις περιπτώσεις η πρόληψη είναι σημαντική για να αντισταθμιστεί η καθημερινή κοιλιακή πίεση από την οποία υποφέρει το πυελικό έδαφος.


Υπάρχουν επαγγέλματα που μπορούν να αποτελούν κίνδυνο για το πυελικό έδαφος; Και όμως, ναι. Όλες εκείνες οι καταστάσεις που συνεπάγονται υπερβολική αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό της κοιλιάς (όπως η ορθοστασία ή το συχνό σήκωμα βάρους) ή σε εκείνες που απαιτείται τακτικά η χρήση του πυελικού μυός (όπως για παράδειγμα, στους μουσικούς πνευστών οργάνων ή στους τραγουδιστές της όπερας) μπορεί να είναι επιζήμιες για αυτό τον μυ. Για αυτό, αν είσαι πωλήτρια, νοσοκόμα, κομμώτρια, σερβιτόρα… πρέπει να γνωρίζεις ότι οι πιθανότητες να αποκτήσεις προβλήματα ακράτειας ή προπτώσεις των πυελικών οργάνων είναι περισσότερες, ως συνέπεια της εργασιακής δραστηριότητας που μπορεί να δημιουργήσει δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους.

Πρόληψη

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι αν ανήκουμε σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει πάντα να προσπαθούμε να αντισταθμίζουμε την υπερβολική πίεση που λαμβάνει το πυελικό έδαφος ώστε να αποφύγουμε να ωθούνται τα πυελικά όργανα  από την κοιλιά.
Οι ασκήσεις ενίσχυσης του πυελικού εδάφους βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων.
Πως; Μαθαίνοντας να συσπάμε το πυελικό έδαφος για να αποφεύγουμε αυτή την ώθηση των οργάνων. Το κλειδί είναι να προλάβουμε την πίεση, δηλαδή, να συσπαστούν οι μύες πριν την πίεση και να διατηρήσουμε την σύσπαση κατά την διάρκεια της προσπάθειας:
  • Περιστασιακή προσπάθεια : Αν πρόκειται απλά να σηκώσουμε μία κούτα, για παράδειγμα, με ποτά ή τρόφιμα, η ιδέα θα ήταν να γίνει η σύσπαση μερικά δευτερόλεπτα πριν να σηκώσουμε το βάρος και να προσπαθήσουμε να την διατηρήσουμε λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.
  • Διαρκής προσπάθεια: Λογικά, αν η προσπάθεια είναι παρατεταμένη θα είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την σύσπαση του πυελικού εδάφους για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως, για παράδειγμα, όταν παίζουμε ένα πνευστό όργανο. Η ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να αποβάλουμε τον αέρα μέσω της συστολής της κοιλιάς και του πυελικού εδάφους, με τέτοιο τρόπο που και οι δύο μυς να συνεργάζονται στην έξοδο του αέρα. Στην περίπτωση αυτή, η συστολή του πυελικού εδάφους δεν πρέπει να είναι μέγιστη αλλά μέτρια και να συνοδεύει την κοιλιακή δραστηριότητα. Αν η συστολή είναι μέτρια και όχι μέγιστη, θα μπορέσουμε να το διατηρήσουμε σε συστολή περισσότερη ώρα.
Σε κάθε περίπτωση, το να έχουμε έναν δυνατό πυελικό μυ, χάρη στις ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους, θα μας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο της καθημερινής εργασιακής μας δραστηριότητας. Εδώ θα βρεις βίντεο που μπορούν να σε βοηθήσουν. Από την άλλη, αν ήδη έχεις κάποιο πρόβλημα, όπως απώλειες ούρων, πριν κάνεις οποιαδήποτε άσκηση, συμβουλέψου τον γιατρό σου για να αξιολογήσει την κατάσταση του πυελικού σου εδάφους και να σου πει ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για την περίπτωσή σου. Όμως, να θυμάσαι ότι θα αισθανθείς σιγουριά και προστασία αν χρησιμοποιείς κατάλληλα σχεδιασμένα προϊόντα για το pH και την πυκνότητα των ούρων, όπως αυτά της σειράς ΤΕΝΑ, για ελαφράς μορφής ακράτεια. Ζήτησε εδώ το δείγμα σου.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα