ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΔΙΑΤΡΟΦΗ > Υπερβολικό βάρος; Όχι, ευχαριστώ!
Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Υπερβολικό βάρος; Όχι, ευχαριστώ!

Υπερβολικό βάρος; Όχι, ευχαριστώ!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ


0 2160

Το υπερβολικό βάρος επηρεάζει την υγεία μας και μπορεί να βλάψει το πυελικό έδαφος. Θαυματουργές δίαιτες δεν υπάρχουν, μπορείτε όμως να τρέφεστε υγιεινά. Θέλετε να μάθετε περισσότερα;


Το υπερβολικό βάρος διαταράσσει την υγεία της γυναίκας, προκαλώντας μια σειρά διαταραχών, όπως μεγαλύτερη επιβάρυνση του πυελικού εδάφους και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη δυσκολία στη συγκράτηση των ούρων όταν κάνουμε απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το φτάρνισμα, το γέλιο ή ο βήχας.

Το υπερβολικό βάρος είναι ένα πρόβλημα που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στην κοινωνία μας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών [της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2012], το 30,7% των γυναικών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρες και το 17,6% παχύσαρκες.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το υπερβολικό βάρος;

  • Καταρχήν, σας προτείνουμε να θέτετε λογικούς στόχους στην απώλεια βάρους. Σχεδιάστε να χάσετε το 5% έως 10% του αρχικού σας βάρους, με ένα χρονοδιάγραμμα όχι λιγότερο από 6 μήνες. Πρέπει να είστε υπομονετικές, επειδή οι γρήγορη απώλεια βάρους θα προκαλέσει το φαινόμενο που ονομάζεται γιο γιο, το οποίο προκαλεί βλάβες στον οργανισμό, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα, υπέρταση και σχηματισμό πέτρας στη χοληδόχο κύστη.
  • Καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν διατροφολόγο για να σας προτείνει την κατάλληλη διατροφή. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι, εκτός από τη μείωση των λιπαρών στις δίαιτες αδυνατίσματος, πετυχαίνεται μεγαλύτερη απώλεια βάρους όταν περιορίζεται η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, όπως το ψωμί, τα δημητριακά ή τα ζυμαρικά και αντικαθιστώνται από λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης ή ακατέργαστο ρύζι, που περιέχουν πολύ περισσότερες φυτικές ίνες και προκαλούν ευκολότερα αίσθημα κορεσμού. Επιπλέον, αυτός ο τύπος τροφών βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, άλλης μιας επιπλοκής που προκαλείται από την επιβάρυνση του πυελικού εδάφους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα