WordPress database error: [Illegal mix of collations for operation ' IN ']

ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΔΙΑΤΡΟΦΗ > Αντιοξειδωτικές τροφές για μετά τις γιορτές
Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Αντιοξειδωτικές τροφές για μετά τις γιορτές

Αντιοξειδωτικές τροφές για μετά τις γιορτές

ΔΙΑΤΡΟΦΗ


0 445

Αισθάνεσαι πιο βαρύ το σώμα σου; Υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να καθαρίσεις τον οργανισμό σου μετά από τα πλουσιοπάροχα γιορτινά γεύματα και δείπνα.


Το ξέρεις: το σώμα σου χρειάζεται να ανακτήσει την ισορροπία του μετά από τις υπερβολές στο φαγητό. Και δεδομένου ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι να τρώμε, εδώ θα σου προτείνουμε τις ΤΟΠ-10 αντιοξειδωτικές τροφές για τον καλύτερο καθαρισμό του σώματός σου. Ο στόχος είναι η αποτοξίνωση, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η απελευθέρωσή μας από όλες τις τοξικές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό μας. Με λίγα λόγια, ο καθαρισμός του. Πρέπει να εξαλειφθούν οι τοξίνες και οι αντιοξειδωτικές τροφές είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους. Εδώ σου προτείνουμε δέκα τροφές που καλό θα ήταν να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου, έτσι ώστε να μη μείνει καμιά ανάμνηση ενοχών από τις γιορτές.
  1. Κόκκινα φασόλια

Γιατί; Όχι μόνο περιέχουν αμέτρητα αντιοξειδωτικά μόρια (ισοφλαβόνες, ανθοκυανίνες, φυτοαιμογλουτινίνη ή φυτικό οξύ), αλλά είναι και μια εξαιρετική πηγή ινών. Πώς να τα πάρουμε; Η ευχάριστη γεύση τους ευνοεί την ποικιλία των τρόπων λήψης τους, καθώς μπορούν να περιληφθούν σε σαλάτες, σούπες, μαγειρευτά και στα πιο ποικίλα συνοδευτικά.
  1. Μύρτιλλα

Γιατί; Είναι ο καρπός με την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ισχύ λόγω της υψηλότατης περιεκτικότητάς του σε ανθοκυανίνες, μια ένωση της οικογένειας των φλαβονοειδών. Επιπλέον, είναι μια τροφή χωρίς λίπος και νάτριο, δεν περιέχει χοληστερόλη και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Ναι, είναι μία σούπερ-τροφή. Πώς να τα πάρουμε; Δοκίμασε να τα κάνεις smoothie χτυπώντας τα στο μπλέντερ με μπανάνα και βρώμη. Πάρα πολύ υγιεινό και νόστιμο σνακ και εύκολο στην παρασκευή του. Θα το λατρέψεις.
  1. Αγκινάρες

Γιατί; Είναι το λαχανικό με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά (κερκετίνη, ρητίνη, ανθοκυανίνες, κυναρίνη, λουτεολίνη και σιλυμαρίνη). Επιπλέον, μπορεί να προλαμβάνει ορισμένους όγκους, είναι καλό για το συκώτι, προάγει την πέψη και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Πώς να τις πάρουμε; Για να αποφύγεις οποιαδήποτε μορφή οξείδωσης, μαγείρεψε ολόκληρες τις αγκινάρες μέσα σε αλατισμένο νερό, χωρίς να αφαιρέσεις τα σκληρά φύλλα από έξω. Η καρδιά της τροφής θα έχει την προστασία των εξωτερικών φύλλων και στη συνέχεια μόνο χρειάζεται να αφαιρέσεις τα μη βρώσιμα μέρη.
  1. Βατόμουρα

Γιατί;  Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνη και πτεροστιλβένη, δύο από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης των κυττάρων. Πώς να τα πάρουμε; Τοποθέτησέ τα σε μια φρυγανισμένη φέτα ψωμί ολικής άλεσης και πρόσθεσε σύκα. Θα έχεις ένα πολύ ορεκτικό και υγιεινό σνακ.
  1. Σμέουρα

Γιατί; Όχι μόνο έχουν πολύ υψηλή αντιοξειδωτική ισχύ, αλλά και ελάχιστες θερμίδες οπότε βοηθούν στον έλεγχο και στην απώλεια βάρους. Πώς να τα πάρουμε; Δοκίμασε να τα βάλεις σε σαλάτα με πράσινα φύλλα και να τα περιχύσεις με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και τζίντζερ. Πιάτο πρώτης κατηγορίας!
  1. Κόκκινα μήλα

Γιατί; Μετά τα μύρτιλλα, είναι τα φρούτα με τις περισσότερες πολυφαινόλες. Πώς να τα πάρουμε; Βράσε ή ψήσε τα μήλα και κάνε τα πουρέ. Όχι μόνο θα έχεις ένα υπέροχο επιδόρπιο, αλλά μπορείς και να τον χρησιμοποιήσεις ως φίνα γαρνιτούρα σε πολλά πιάτα.
  1. Φράουλες

Γιατί; Ακόμη ένα από τα σούπερ αντιοξειδωτικά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ανθοκυανίνες (φλαβονοειδή), οι οποίες με τη σειρά τους είναι υπεύθυνες για το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους. Πώς να τις πάρουμε; Κάνε το πιο υγιεινό μιλκ σέικ: χρησιμοποίησε γάλα αμυγδάλου και πρόσθεσε λίγο από το αγαπημένο σου γλυκαντικό. Αα, και μπορείς επίσης να το φτιάξεις με γιαούρτι.
  1. Καρύδια

Γιατί; Έχουν αντιοξειδωτική δράση έως και 15 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη Ε και διπλάσια από οποιουσδήποτε άλλους ξηρούς καρπούς. Πώς να τα πάρουμε; Τίποτα πιο υγιεινό από το να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα σπιτικό μούσλι από βρώμη, σταφίδες και καρύδια.
  1. Δαμάσκηνα

Γιατί; Έχουν προβιταμίνη Α, ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες και τανίνες. Όσο πιο σκούρα, τόσο καλύτερες οι προστατευτικές τους ιδιότητες. Πώς να τα πάρουμε; Εάν πρόκειται να φτιάξεις οποιοδήποτε ψάρι ή κρέας στη σχάρα, σκέψου να το συνοδεύσεις με μια σάλτσα από δαμάσκηνα, ξύδι, μαύρη ζάχαρη, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Γκουρμέ πιάτο.
  1. Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Γιατί; Έχουν σημαντική ποσότητα καροτενοειδών, αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τα κύτταρα και βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου. Πώς να τα πάρουμε; Το σπανάκι, το κάρδαμο, το λάχανο, το λάπατο και η γλυστρίδα είναι μερικές από τις πιο υγιεινές και πλούσιες σε αντιοξειδωτικά ποικιλίες. Θα πρέπει μόνο να επιλέξεις την αγαπημένη σου σαλάτα και να διπλασιάσεις την αντιοξειδωτική της ισχύ με μερικές από τις τροφές που σου προτείναμε σε αυτό το ΤΟΠ-10.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

ΤΕΝΑ συν σε όλα