ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ > Αφέσου στη μαγεία του χορού της κοιλιάς
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Αφέσου στη μαγεία του χορού της κοιλιάς

Αφέσου στη μαγεία του χορού της κοιλιάς

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


0 768

Υπάρχουν δραστηριότητες με τις οποίες γυμνάζουμε και τονώνουμε τους μυς μας, άλλες με τις οποίες διασκεδάζουμε στο ρυθμό της μουσικής και άλλες που μας βοηθούν να χαλαρώνουμε και να ανεβάζουμε την αυτοεκτίμησή μας. Αλλά υπάρχει μία που τα συνδυάζει όλα αυτά τα οφέλη: ο χορός της κοιλιάς.


Παρά το γεγονός ότι το πυελικό έδαφος αρχίζει τώρα να γίνεται ευρύτερα γνωστό, σε πολλούς πολιτισμούς, ειδικά στην Ανατολή, έχουν αρχαίους τρόπους για να το φροντίσουν, με μορφή χορού ή αναπνοής ή ασκήσεων. Ο χορός της κοιλιάς είναι ένας από αυτούς.

Πολλοί φυσιοθεραπευτές το γνωρίζουν και αρχίζουν να ενσωματώνουν αυτόν τον πανάρχαιο χορό από την Αίγυπτο στα προγράμματα ασκήσεών τους και στα μαθήματα προετοιμασίας του τοκετού και επαναφοράς μετά τον τοκετό. Επίσης ενδείκνυται ιδιαίτερα στην εμμηνόπαυση, μια εποχή που χάνεται μυϊκή μάζα λόγω της έλλειψης ορμονών.

Οι κυματοειδείς κινήσεις της κοιλιάς και των γοφών, τα shimis (δηλαδή οι πολύ γρήγορες κινήσεις των γοφών), η στάση του σώματος με την πλάτη γερμένη προς τα πίσω και η αναπνοή, κάνουν τον χορό της κοιλιάς έναν τέλειο χορό για τις γυναίκες για διάφορους λόγους:

  • Μας κάνει να συνδεόμαστε με μία από τις πιο σημαντικές περιοχές του σώματός μας, στην οποία, ωστόσο, δεν δίνουμε μεγάλη προσοχή: την κοιλιά, όπου βρίσκεται το πυελικό μας έδαφος, το οποίο υποστηρίζει το αναπαραγωγικό μας σύστημα, τα σεξουαλικά μας όργανα και το ουροποιητικό μας σύστημα.
  • Όχι μόνο δουλεύει τους μυς και την ευελιξία ολόκληρου του σώματος, από τους αστραγάλους έως το λαιμό, με ιδιαίτερη έμφαση στους κοιλιακούς, οσφυϊκούς και πυελικούς μυς, αλλά λόγω και της εσωτερικής πίεσης που ασκεί, γυμνάζει τους μυς του πυελικού εδάφους χωρίς να τους καταστρέφει.
  • Ωφελεί την πέψη, μειώνει τους πόνους της περιόδου και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα, χάρη στις πυελικές κινήσεις που κάνουν μασάζ στην περιοχή.
  • Ενισχύει την αυτοεκτίμηση. Η στάση με τους ανοιχτούς βραχίονες, τους γοφούς προς τα εμπρός και την πλάτη ελαφρά γερμένη προς τα πίσω, προσδίδει μεγάλη θηλυκότητα και αισθησιασμό στις κινήσεις.
  • Ο χορός της κοιλιάς ενδείκνυται επίσης για τη θεραπεία ορισμένων σεξουαλικών δυσλειτουργιών που μπορεί να σχετίζονται με το πυελικό έδαφος, όπως η έλλειψη λίμπιντο, η δυσπαρευνία (πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή), η κολπίτιδα (αδυναμία διείσδυσης) και η έλλειψη οργασμού.
  • Καίει περίπου 300 θερμίδες ανά ώρα και προάγει την κίνηση των αρθρώσεών μας, αποτρέποντας έτσι την αρθρίτιδα.

Εκτός από όλα αυτά, ο χορός της κοιλιάς είναι διασκεδαστικός και μας κάνει να επικεντρωνόμαστε στις κινήσεις μας και να ξεχνάμε τα καθημερινά μας προβλήματα. Η μουσική είναι χαρούμενη και αισθησιακή και μας κάνει να αισθανόμαστε σαν θεές κουνώντας μαντήλια με τη φαντασία μας και λικνίζοντας τους γοφούς μας στο ρυθμό των κρουστών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

ΤΕΝΑ συν σε όλα