ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΑΚΡΑΤΕΙΑ > Ακράτεια και κυστίτιδα: αιτίες και πρόληψη
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ Ακράτεια και κυστίτιδα: αιτίες και πρόληψη

Ακράτεια και κυστίτιδα: αιτίες και πρόληψη

ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 2647

Η σχέση μεταξύ κυστίτιδας και ακράτειας είναι πιο στενή από ότι νομίζουμε. Με την εμμηνόπαυση και την απώλεια ούρων μπορεί να υποφέρουμε από κυστίτιδες ακόμα πιο συχνά. Δηλαδή, η κυστίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε ακράτεια και το αντίστροφο.


Είναι μία από τις πιο κοινές και συχνές ενοχλήσεις στις γυναίκες. Η κυστίτιδα ή ουρολοίμωξη όχι μόνο μας προκαλεί την επαναλαμβανόμενη ανάγκη να πάμε τουαλέτα, αλλά μας δημιουργεί ενοχλήσεις, τσούξιμο και πόνο κατά την ουρήση και μπορεί να υποφέρουμε και από κάποια διαρροή με το φτάρνισμα ή με το βήχα.

Γιατί έχω κυστίτιδα;

Το έχουμε ακούσει ξανά και ξανά, όμως το να καθόμαστε σε κρύες επιφάνειες δεν είναι αυτό που την προκαλεί. Υποφέρουμε από αυτό το πρόβλημα πιο συχνά από τους άντρες λόγω της διαφορετικότητας της ανατομίας μας με εκείνους. Ο αγωγός της ανδρικής ουρήθρας είναι πιο μακρύς και πιο απομακρυσμένος από τα εξωτερικά βακτήρια, που είναι αυτά που προκαλούν την λοίμωξη. Το καλοκαίρι μπορεί να υποφέρουμε πιο συχνά από αυτή εξαιτίας της υγρασίας στην ευαίσθητη περιοχή, είτε από εφίδρωση είτε από τα μπάνια σε θάλασσες και πισίνες..

Πρέπει να ξέρεις ότι από μία ηλικία και μετά οι επισκέψεις στον γιατρό για κυστίτιδα αυξάνονται στις γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Σε πολλές περιπτώσεις, η εμμηνόπαυση συνεπάγεται την εμφάνιση των προβλημάτων της ακράτειας, και αυτές οι απώλειες ούρων ευνοούν την εμφάνιση του βακτηρίου Escherichia coli, που είναι η πιο συχνή αιτία της κυστίτιδας.

Πώς μπορεί να προληφθεί η κυστίτιδα;

Η άριστη υγιεινή και η διατροφή είναι δύο από τους απαραίτητους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της κυστίτιδας. Όποια και αν είναι η περίπτωσή σου, είτε υποφέρεις από ακράτεια είτε όχι, αυτές είναι οι καλύτερες συνήθειες που μπορούμε να ακολουθήσουμε κατά της κυστίτιδας. Και στην εμμηνόπαυση επίσης.

Πίνε τουλάχιστον ενάμιση λίτρο νερό την ημέρα, απόφυγε τα αλκοολούχα ποτά και το κάπνισμα. Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι αν έχεις πρόβλημα ακράτειας δεν πρέπει να φοβάσαι να πίνεις νερό, γιατί θα σε βοηθήσει να μην συγκεντρώνονται τα βακτήρια στην ευαίσθητη περιοχή, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο να υποφέρεις από λοίμωξη.

Η σωστή καθαριότητα και το στέγνωμα της ευαίσθητης περιοχής πρέπει να γίνεται από εμπρός προς τα πίσω. Ένα μεγάλο ποσοστό των ουρολοιμώξεων προκαλείται από τα βακτήρια που πάνε από τον πρωκτό στον κόλπο. Με το να διατηρούμε την περιοχή καθαρή και με τον τρόπο που αναφέραμε, προλαμβάνουμε την εμφάνιση της κυστίτιδας.

Χυμός λεμόνι και μύρτιλλα. Οι καλύτεροι διατροφικοί σύμμαχοι για να μην υποφέρεις από ουρολοιμώξεις, γιατί περιέχουν ένα συστατικό που δρα ως φυσικό αντισηπτικό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι αυτές οι συμβουλές πρόληψης δεν θεραπεύουν την κυστίτιδα. Αν πιστεύεις ότι έχεις ουρολοίμωξη, πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου και να ακολουθήσεις τις οδηγίες του, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποφασίζεις μόνη σου για τα φάρμακα που θα πάρεις.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα