Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 6 Λόγοι για τους Οποίους η Ενασχόληση με τα Φυτά σας Κάνει...
banner_MUESTRA

6 Λόγοι για τους Οποίους η Ενασχόληση με τα Φυτά σας Κάνει πιο Υγιείς

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

0 863

Είτε διαθέτετε κήπο είτε απλά ένα μπαλκόνι, η ενασχόληση με τα φυτά βοηθάει την υγεία σας. Μην σας πτοεί το γεγονός πως δεν έχετε τον κήπο που πάντα επιθυμούσατε. Φτιάξτε έναν


Είτε διαθέτετε κήπο είτε απλά ένα μπαλκόνι, η ενασχόληση με τα φυτά βοηθάει την υγεία σας. Μην σας πτοεί το γεγονός πως δεν έχετε τον κήπο που πάντα επιθυμούσατε. Φτιάξτε έναν μίνι κήπο στο μπαλκόνι σας και επωφεληθείτε από τα οφέλη της κηπουρικής στην υγεία σας.

Καίει θερμίδες Με την κηπουρική καίγονται αρκετές θερμίδες. Σύμφωνα με έρευνα του Center for Disease Control and Prevention των ΗΠΑ, με την κηπουρική μπορείτε να χάσετε μέχρι και 330 θερμίδες την ώρα. Αυτό σημαίνει πως θα χάσετε περισσότερες θερμίδες αν ασχοληθείτε με τον κήπο σας από το να πάτε στο γυμναστήριο και να σηκώνετε βάρη.

Με την κηπουρική καίτε θερμίδες και διώχνετε το άγχος

Ρίχνει την πίεση Με την κηπουρική μπορείτε να ρίξετε την πίεση του αίματος. Αν ασχολείστε 30 λεπτά 3-4 φορές την εβδομάδα θα παρατηρήσετε σημαντική πτώση στην πίεση του αίματος. Το συγκεκριμένο συμπέρασμα βγήκε από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ινστιτούτο Καρδιολογίας και απέδειξε πως όντως η κηπουρική ρίχνει την πίεση.

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα Δεν είναι τυχαίο που οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας ζήσανε μέχρι τα 90 και τα 100. Η κηπουρική έχει την ικανότητα να δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς το σώμα έρχεται σε επαφή με τον ήλιο που γεμίζει τον οργανισμό με Βιταμίνη D. Η Βιταμίνη D βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Έτσι απασχολούμενοι με την κηπουρική και πίνοντας γάλα ή τρώγοντας γαλακτοκομικά προϊόντα θα ενισχύσετε τα κόκαλά σας και θα δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Βάλτε τα παιδάκια σας από μικρά να ασχολούνται με την κηπουρική γιατί τα οφέλη της για την υγεία είναι πολλά

Απομακρύνει το άγχος Όταν ασχολείστε με τα φυτά, το μυαλό σας συνήθως είναι απασχολημένο με αυτό που κάνετε εκείνη τη στιγμή. Ακόμα κι αν το μυαλό σας κυριαρχείται από σκέψεις, χαλιναγωγήστε το και επικεντρωθείτε στη στιγμή. Παρατηρήστε τα φύλλα των φυτών σας, μυρίστε τα άνθη τους και συγκεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε. Το άγχος και το στρες σιγά σιγά θα αποτελούν παρελθόν.

Βελτιώνει το σεξ Έρευνα έχει δείξει πως οι άντρες που ασχολούνται με την κηπουρική νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι, ενώ και οι γυναίκες με τη σειρά τους θεωρούν πολύ σέξι να βλέπουν έναν άντρα να ασχολείται με τα φυτά τους. Αν λοιπόν έχετε προβλήματα στο κρεβάτι σας, ρίξτε το στην κηπουρική και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε τεράστια βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι άντρες που ασχολούνται με την κηπουρική έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σεξ

Σας κάνει πιο ευτυχισμένους Τα λουλούδια κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Έτσι όσο περισσότερο περιτριγυρίζεστε από αυτά τόσο πιο ευτυχισμένοι θα νιώθετε.Σύμφωνα με έρευνα που έγινε και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychology, όλοι οι συμμετέχοντες χαμογέλασαν στην θέα λουλουδιών. Οι ερευνητές παρατήρησαν εμφανή αλλαγή της ψυχολογίας τους αμέσως μετά την επαφή με λουλούδια.

Πηγή: goo.gl/qWuOTS

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας