ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ > 5 συμβουλές για να είσαι ευτυχισμένος/η.
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 5 συμβουλές για να είσαι ευτυχισμένος/η.

5 συμβουλές για να είσαι ευτυχισμένος/η.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


0 2028

Η ευτυχία είναι σχετικό πράγμα. Για όλους είναι κάτι διαφορετικό, επομένως ο δρόμος προς αυτή είναι διαφορετικός για τον καθένα μας. Δεν βλάπτει όμως σε αυτό το ταξίδι να έχουμε μερικούς "Κανόνες Προς Ναυτιλωμένους"


  1. Κοίτα μπροστά

Το παρελθόν μας είναι ό,τι εμείς επιλέξουμε ότι είναι: μια ανεπανάληπτη επιτυχία (από όπου τα πράγματα θα γίνουν μόνο χειρότερα), μια λίμνη δυστυχίας (στην οποία ακόμη κολυμπάμε), ένα σχολείο (στο οποίο μάθαμε και γίναμε σοφότεροι, ικανότεροι, δυνατότεροι), μια δικαιολογία για ό,τι δεν καταφέραμε…. Ό,τι κι αν αποφασίσετε, μη σταθείτε πολύ σε αυτό γιατί  ό,τι έγινε, έγινε και δεν μπορεί να ξε-γίνει. Το παρόν είναι το μόνο που έχουμε και το μέλλον μας μπορούμε να το επηρεάσουμε μόνο μέσα από  τις επιλογές του παρόντος.

  1. Μάθε να εκτιμάς αυτό που έχεις τώρα αντί να περιμένεις να τα εκτιμήσεις όταν τα χάσεις

Με άλλα λόγια, σταμάτα να θεωρείς ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις δεδομένα. Μια μέρα κοντά στα τριακοστά μου γενέθλια κοιτούσα το σώμα μου στον καθρέπτη και κατάφερα να εντοπίσω όλες μου τις ατέλειες και τα σημάδια του χρόνου μέσα σε ένα λεπτό. Όταν το συζήτησα σχετικά αγχωμένη με τη μητέρα μου, εκείνη μου είπε με την ατέλειωτη σοφία της: “Μη στενοχωριέσαι παιδί μου. Αγάπα αυτό που έχει τώρα γιατί- από εδώ και στο εξής- κάθε χρόνο θα εύχεσαι να είχες το σώμα που είχες πριν δύο χρόνια!”

  1. Πάρε αποφάσεις βασισμένες στις αξίες σου

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε είναι να παίρνουμε αποφάσεις βασισμένοι στις ανάγκες και τα θέλω μας. Γιατί είναι λάθος; Γιατί και τα δύο αλλάζουν πολύ συχνά. Μια ανάγκη που ικανοποιείται αντικαθίσταται με μια καινούρια ανάγκη. Κάτι που θέλουμε σήμερα μπορεί να μας φανεί ανεπαρκές αύριο. Όμως οι αξίες μας, είναι κάτι που κρατάει πάντα και που μπορεί να μας δώσει αληθινή αίσθηση ολοκλήρωσης και χαράς

  1. Σταμάτα να παραπονιέσαι.

Τουλάχιστον όχι συχνά! Αποφάσισε ότι μια μέρα την εβδομάδα (για αρχή) δεν θα κάνεις κανένα παράπονο για κανέναν και για τίποτε, ούτε σε άλλους ούτε στον εαυτό σου. Αυτή είναι μια πνευματική αποτοξίνωση που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

  1. Απόλαυσε αυτά που έχεις. Μην κολλάς σε ό,τι σου λείπει.

Είναι ωραίο να θες να εξελιχθείς σε όλα τα επίπεδα -πνευματικά, ψυχικά, επαγγελματικά, υλικά. Να θυμάσαι όμως ότι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις είναι να έχεις την πνευματική διαύγεια και την ψυχική ανάταση που χαρίζει η ικανοποίηση και η ευγνωμοσύνη για αυτά που ήδη έχεις.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα