Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ Τι είναι ο ουροδυναμικός έλεγχος;
banner_MUESTRA

Τι είναι ο ουροδυναμικός έλεγχος;

ΑΚΡΑΤΕΙΑ

0 794

Ο γιατρός σου μπορεί να σου ζητήσει να κάνεις αυτήν την εξέταση, αν έχεις απώλεια ούρων ή αν πρόκειται να χειρουργηθείς σε περίπτωση πρόπτωσης. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να διαπιστώσει το πώς λειτουργεί το ουροποιητικό σου σύστημα.


Ο ουροδυναμικός έλεγχος πραγματοποιείται με προηγμένη τεχνολογία και διευκολύνει την σωστή διάγνωση και, κατά συνέπεια, την θεραπεία των παθήσεων, όπως η ακράτεια, η δυσκολία κατά την ούρηση ή οι συνέπειες στην ουροδόχο κύστη από πιθανές προπτώσεις.

Αυτή η εξέταση προκαλεί και αναπαράγει τα συμπτώματα από τα οποία υποφέρεις και τα καταγράφει σε γραφική απεικόνιση, τόσο κατά την διάρκεια της φάσης πλήρωσης όσο και της φάσης κένωσης. Έτσι παρατηρείται το πώς λειτουργεί η ουροδόχος κύστη και η ουρήθρα, η ελαστικότητά και ο όγκος των υγρών που μπορεί να αποθηκεύσει.

    Αυτή η εξέταση καταγράφει την συμπεριφορά της ουροδόχου κύστης για μία σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Πρόκειται για μία απλή και ανώδυνη εξέταση, που μπορεί όμως να αισθανθείς μία ενόχληση κατά την διάρκεια αυτής, και διαρκεί από 45 ως 60 λεπτά. Η διαδικασία πραγματοποιείται σε δύο φάσεις:

Φάση της πλήρωσης: εισάγουν νερό στην ουροδόχο κύστη μέσω αντλίας. Το γράφημα καταγράφει παράλληλα τα στοιχεία της πίεσης που ασκούνται στην κύστη και τις ενδεχόμενες απώλειες ούρων καθώς αυτή γεμίζει.

Φάση της κένωσης: καταγράφονται τα ίδια στοιχεία καθώς αδειάζει η ουροδόχος κύστη.

Μεταξύ των μετρήσεων, ο έλεγχος επιτρέπει την διάγνωση του είδους της ακράτειας, τα χαρακτηριστικά της και, κατά συνέπεια, την κατάλληλη θεραπεία για την κάθε περίπτωση. Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ακράτειας, σου προτείνουμε, μέχρι να τα λύσεις, να εμπιστευτείς κατάλληλα σχεδιασμένα προϊόντα για το pH και την πυκνότητα των ούρων, όπως αυτά της σειράς ΤΕΝΑ. Ζήτησε εδώ το δείγμα σου.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας