ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Αθλήματα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο πυελικό σας έδαφος

Αθλήματα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο πυελικό σας έδαφος

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

0 1150

Αν κάνουμε καθημερινά αθλήματα που περιλαμβάνουν άλματα ή άρση υπερβολικού βάρους, μπορεί να εξασθενήσουμε τη λειτουργία του πυελικού μας εδάφους.


«Γιατί;», θα ρωτήσετε. Επειδή η ουρήθρα της γυναίκας είναι πολύ πιο κοντή από του άνδρα, η εμφάνιση ακράτειας ούρων είναι πολύ πιο εύκολη στις γυναίκες. Ταυτόχρονα, ο κόλπος δεν είναι κλειστός, όπως η ουρήθρα ή ο πρωκτός, τα τοιχώματά του έρχονται σε άμεση επαφή με τα υπόλοιπα όργανα της πυέλου και έτσι είναι πολύ ευάλωτος. Γι’ αυτό, αποτελεί το αδύνατο σημείο της γυναικείας πυέλου.

Κάποιες ασκήσεις προκαλούν υπερβολική αύξηση της πίεσης στην κοιλιά και στην πύελο. Το πυελικό έδαφος είναι η πρωταρχική δομή που δέχεται τις πιέσεις αυτές. Όταν το πυελικό έδαφος δέχεται συνεχόμενα έντονες πιέσεις μπορεί να εξασθενήσει και να χάσει τις λειτουργίες που διασφαλίζουν την συγκράτηση των ούρων, δηλαδή το κλείσιμο των σφιγκτήρων.

Υπάρχουν αθλήματα με μεγάλη επίδραση, όπως η άρση βαρών, ο στίβος, τα άλματα ή η ενόργανη γυμναστική που μπορούν να βλάψουν τη λειτουργία του πυελικού εδάφους, όταν η εκγύμναση γίνεται σε επαγγελματικό επίπεδο ή με υπερβολική προσπάθεια.

Σήμερα, υπάρχει αυξημένος αριθμός νέων γυναικών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα και αντιμετωπίζουν ακράτεια ούρων, λόγω της επίδρασης των αθλημάτων αυτών στο πυελικό έδαφος. Συνεπώς, συνίσταται η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους με ειδικές ασκήσεις και η αποφυγή αθλημάτων που περιλαμβάνουν άλματα ή άρση μεγάλου βάρους.

 

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας