ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΔΙΑΤΡΟΦΗ > Τροφές που μειώνουν το στρες
Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τροφές που μειώνουν το στρες

Τροφές που μειώνουν το στρες

ΔΙΑΤΡΟΦΗ


0 1570

Όταν νιώθουμε αγχωμένοι μπορούμε να επιλέξουμε ορισμένα τρόφιμα για να χαλαρώσουμε. Ας δούμε μερικά από αυτά. Ποιες τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν


Όταν νιώθουμε αγχωμένοι μπορούμε να επιλέξουμε ορισμένα τρόφιμα για να χαλαρώσουμε. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Ποιες τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν στη μείωση του άγχους;

Γαλοπούλα
Η γαλοπούλα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία βοηθά στη μείωση του στρες. Μπορείτε να προσθέσετε γαλοπούλα με την πρωινή σας ομελέτα ή να κόψετε λίγες φέτες στη μεσημεριανή σας σαλάτα.

Σπανάκι
Το φυλλώδες λαχανικό αποτελεί σημαντική πηγή μαγνησίου, ενός μετάλλου που βοηθά στην αίσθηση της ηρεμίας. Το σπανάκι, που είναι σπουδαία πηγή ινών, επίσης βοηθά στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας. Επιλέξτε το για τη μεσημεριανή σας σαλάτα.

Σολομός
Το συγκεκριμένο ψάρι είναι γεμάτο ωμέγα 3 λιπαρά, που βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης. Τα DHA στα ωμέγα 3 λιπαρά βοηθούν τον εκγέφαλο, ενώ υποχωρούν οι ορμόνες του στρες. Επίσης τα ωμέγα 3 στο σολομό μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να προάγουν τη ροή υγιεινού αίματος, τα οποία επηρεάζονται από το χρόνιο στρες.

Ξηροί καρποί και σπόροι
Αποτελούν πλούσια πηγή ωμέγα 3 και ωμέγα 6 αναγκαίων λιπαρών οξέων, που βοηθούν στη μείωση του στρες. Οι ξηροί καρποί είναι μια από τις καλύτερες τροφές ωμέγα 3 λιπαρών. Τα κάσιους και οι ηλιόσποροι επίσης περιέχουν τρυπτοφάνη, που ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης και χαλαρώνουν μετά από μια στρεσογόνο ημέρα. Φάτε ως απογευματινό σνακ μια χούφτα ξηρούς καρπούς.

Εσπεριδοειδή
Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή αποτελούν σημαντικό τρόπο να λάβετε βιταμίνη C, η οποία σύμφωνα με έρευνες μειώνει τα επίπεδα στρες. Επίσης, η βιταμίνη C είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Φάτε ένα πορτοκάλι το απόγευμα ως θρεπτικό και χαλαρωτικό σνακ.

Γλυκοπατάτες και καρότα
Αποτελούν καλή πηγή ινών και υδατανθράκων, που μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή σεροτονίνης. Επειδή είναι ελαφρώς γλυκά, ακυρώνουν την ανάγκη για ζάχαρη. Οι γλυκοπατάτες και τα καρότα είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, τα οποία είναι καλά για την αρτηριακή σας πίεση και την καρδιά σας. Να τρώτε μια χούφτα μικρά καρότα το απόγευμα ή γλυκοπατάτες για δείπνο 2 φορές την εβδομάδα.

Πηγή:www.iatronet.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα