ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ > Τεχνικές φυσιοθεραπείας πυελικού εδάφους
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Τεχνικές φυσιοθεραπείας πυελικού εδάφους

Τεχνικές φυσιοθεραπείας πυελικού εδάφους

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


0 2242

Έχεις προβλήματα πυελικού εδάφους ή ακράτειας ούρων; Πέρα από τις ασκήσεις ενδυνάμωσης σου έχουν συνιστήσει άλλου είδους συμπληρωματικές θεραπείες; Ανακάλυψε από τί αποτελούνται εδώ!


Γενικά, η πρώτη μορφή επίλυσης που επιλέγουμε για ένα αδύναμο πυελικό έδαφος είναι μια θεραπεία συντήρησης μέσω φυσιοθεραπείας. Οι ασκήσεις Kegel βελτιώνουν στην πλειονότητα των περιπτώσεων τη φόρμα και την ελαστικότητα αυτής της μυικής περιοχής.  Αλλά υπάρχουν διαγνωστικές τεχνικές και θεραπείες που σε συνδυασμό με αυτές τις θεμελιώδεις ασκήσεις μπορούν να κάνουν την ανάκτηση του πυελικού εδάφους πιο γρήγορη και αποτελεσματική, με τη βοήθεια ενός ειδικού φυσιοθεραπευτή. Ποιές είναι και πώς λειτουργούν, όμως;
  • Ηλεκτρομυογραφική βιοανάδραση: Αυτή η τεχνική είναι αρκετά συνήθης σε μαιευτικές, ουρολογικές, γυναικολογικές και πρωκτολογικές θεραπευτικές διαδικασίες. Ένα εξελιγμένο μηχάνημα σημειώνει γραφικά τη λειτουργία του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου τη δραστηριότητα των μυών του πυελικού εδάφους. Χάριν στο ηλεκτρονικό σύστημα του μηχανήματος, μπορούμε να δούμε το πόσο καλά εκτελούμε τις συσπάσεις πυελικού εδάφους στην οθόνη του.
  • Μυϊκή ηλεκτροδιέγερση: Προκαλεί παθητική σύσπαση του μυϊκού συστήματος του περινέου και του σφιγκτήρα της ουρήθρας, μέσω ηλεκτρικής κένωσης του τειχώματος του κόλπου ή του πρωκτού. Σε συνδιασμό με τις γνωστές ασκήσεις ενδυνάμωσης πυελικού εδάφους, θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη φόρμα, τη δύναμη και την ταχύτητα των μυικών συσπάσεων της περιοχής αυτής.
  • Υπέρηχοι ή θερμοθεραπεία: Αυξάνειτη θερμοκρασία των λεγόμενων βαθέων ιστών, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει την ικανότητα ανανέωσης τους. Μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο ενώ παράλληλα θεραπεύει πληγές όπως αυτές που προκαλεί η επισειδοτομία.
  • Μυοφατική τεχνική: Ενδείκνυται και για περιπτώσεις πυελικού πόνου. Αυτή η χειροπρακτική θεραπεία επικεντρώνει στις μυοφατικές και νευρομυϊκές δομές, πράγμα που επιτρέπει την ανακούφηση από τον πόνο.
Ο φυσιοθεραπευτής θα ενδείξει την κατάλληλη θεραπεία για την περίπτωση σου αλλά παρόλα αυτά θυμήσου ότι εάν τα προβλήματα του πυελικού σου εδάφους σου προκαλούν ακράτεια είναι σημαντικό να εμπιστεύεσαι τα κατάλληλα προϊόντα ακράτειας. Βεβαιώσου ότι τα απορροφητικά προϊόντα που χρησιμοποιείς ενδείκνυνται για το pH και την πυκνότητα των ούρων, και θα σε κάνουν να νιώσεις ασφαλής και προστατευμένη. Δοκίμασε τα προϊόντα ΤΕΝΑ, κάνοντας αίτηση για δωρεάν δείγμα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα