WordPress database error: [Illegal mix of collations for operation ' IN ']

ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΜένουμεΑσφαλείς με την ΤΕΝΑ > Νέα κανονικότητα: Πώς σε επηρεάζει και πώς να βγαίνεις από το σπίτι πάντα ασφαλής
Home ΜένουμεΑσφαλείς με την ΤΕΝΑ Νέα κανονικότητα: Πώς σε επηρεάζει και πώς να βγαίνεις από το σπίτι...

Νέα κανονικότητα: Πώς σε επηρεάζει και πώς να βγαίνεις από το σπίτι πάντα ασφαλής

ΜένουμεΑσφαλείς με την ΤΕΝΑ


0 1678

Σιγά-σιγά, επιστρέφουμε στους δρόμους της πόλης και ανακτούμε τον ρυθμό της καθημερινής μας ζωής όπως ήταν πριν τον περιορισμό, ωστόσο έχουν αλλάξει πολλά. Συγκεκριμένα, εάν έχεις ακράτεια, στις συνήθεις απορίες σου θα προστεθούν κι άλλες πολλές ερωτήσεις. Σου τις απαντάμε.


Η επιστροφή στην κανονικότητα αποδεικνύεται, τουλάχιστον, περίεργη για πολύ κόσμο. Προσπαθούμε να επανέλθουμε στη ζωή μας όπως ήταν πριν την καραντίνα έχοντας επιφυλάξεις, φόβους και πολλές αμφιβολίες. Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται εάν έχουμε ακράτεια ούρων, γιατί σε πολλές περιπτώσεις εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό από το να έχουμε κοντά μας ένα μπάνιο για να νιώθουμε ασφάλεια.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι οι τουαλέτες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αποτρέπουν τη μετάδοση ασθενειών, καθώς τα ίδια τα ούρα μεταφέρουν όλα τα είδη μικροβίων. Αλλά με τη νέα κατάσταση, τι γίνεται με τα μικρά και ανεπαρκώς αεριζόμενα μπάνια; Σου συστήνουμε να τα αποφεύγεις.

Όλοι οι χώροι εστίασης λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και τα μπάνια είναι πολύ σημαντικά από αυτήν την άποψη. Αλλά αν θέλεις να είσαι ήρεμη, σου δίνουμε μερικές απλές οδηγίες, για να μπορείς να είσαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρη:

 • Να επιλέγεις μια τουαλέτα που να δίνει την εντύπωση ότι είναι πολύ καθαρή και να είναι καλά εφοδιασμένη με άφθονα αναλώσιμα όπως χαρτί για τα χέρια, σαπούνι και χαρτί υγείας.
 • Να αποφεύγεις τις ουρές που σχηματίζονται για το μπάνιο.
 • Μην μένεις πολλή ώρα μέσα και ξέχνα τη συντροφιά της φίλης σου στην τουαλέτα!
 • Να πλένεις τα χέρια σου βγαίνοντας από την τουαλέτα και στην έξοδο να χρησιμοποιείς υδροαλκοολικό τζελ για να τα απολυμαίνεις.
 • Να έχεις πάντα στην τσάντα σου τα δικά σου απολυμαντικά ή υδροαλκοολικά υγρά, καθώς και γάντια και μαντηλάκια.

Αλλά εντάξει: αυτό θα γινόταν σε έναν ιδανικό κόσμο. Και ειδικά αν έχεις επιτακτική ακράτεια, δεν θα είσαι πάντα σε θέση να περιμένεις υπομονετικά να ελευθερωθεί ένα μπάνιο ή, στη χειρότερη περίπτωση, δεν θα βρεις μπάνιο που να σου προσφέρει εγγυήσεις.

Η πραγματικότητα των δημόσιων τουαλετών και των μπάνιων σε εμπορικούς χώρους

Τα νέα μέτρα υγιεινής απαιτούν τον καθαρισμό και την απολύμανση των εν λόγω τουαλετών, τουλάχιστον έξι φορές την ημέρα. Επίσης πρέπει να υπάρχουν στην έξοδο του μπάνιου υδροαλκοολικά ή απολυμαντικά τζελ με δράση κατά των ιών. Αλλά οι κανονισμοί δεν είναι πολύ λεπτομερείς και έτσι θα υπάρχει πάντα το ερώτημα: καθαρίζεται σχολαστικά και τακτικά το μπάνιο; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε, επειδή δεν υπάρχει “Αστυνομία Υγιεινής”.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι επιφάνειες των δημόσιων τουαλετών (δάπεδα, νιπτήρες, στεγνωτήρια χεριών …) είναι συχνά βρώμικες ή παραμελημένες, ειδικά όσο περνούν οι ώρες της ημέρας όλο και περισσότερο. Και χωρίς αμφιβολία, είναι χώροι που μπορεί να μολυνθούν από κάποιο είδος ιού.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις αρχές του χρόνου στο ιατρικό περιοδικό Antimicrobial Resistance & Infection Control, διαπιστώθηκε ότι μια δημόσια τουαλέτα μπορεί να συσσωρεύσει έως και 50 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων στις επιφάνειές της. Δεν βλάπτει ποτέ η δυσπιστία σχετικά με την υγιεινή και χρειάζεται να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αυστηρές σε αυτό το θέμα.

Αυτό που ποτέ δεν πρέπει να σου λείπει

Εάν έχεις ακράτεια ούρων, θα πρέπει να προετοιμαστείς για μια νέα πραγματικότητα που είναι οπωσδήποτε πιο άβολη. Δεν θα είσαι πάντα σε θέση να βρίσκεις ένα μπάνιο στις καλύτερες συνθήκες ή δεν θα μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση στην τουαλέτα επειδή θα υπάρχουν πολλά άτομα να περιμένουν. Πρέπει να το γνωρίζεις αυτό και να είσαι καλά προετοιμασμένη όταν βγαίνεις από το σπίτι.

Επομένως, εάν ο τρόπος ζωής σου είναι δυναμικός, θυμήσου να έχεις πάντα στην τσάντα σου τις νέες TENA Discreet που προσφέρουν τριπλή προστασία, από διαρροές, οσμές και υγρασία. Η νέα σειρά TENA Discreet είναι εκπληκτικά λεπτή και διακριτική, σε μια νέα συσκευασία που είναι ταχύτερη στο άνοιγμα κι ευκολότερη στη χρήση, ώστε να αισθάνεσαι ασφαλής και να απολαμβάνεις τη ζωή στο έπακρο. Θέλεις να δοκιμάσεις την αποτελεσματικότητά της εσύ η ίδια; Παράγγειλε το δωρεάν δείγμα σου εδώ.

Εάν πρόκειται να μείνεις έξω από το σπίτι για πολλές ώρες, μια καλή επιλογή είναι τα απορροφητικά εσώρουχα, όπως τα TENA Silhouette. Προσαρμόζονται με τέτοιο τρόπο στο σώμα σου, ώστε να αισθάνεσαι ότι φοράς κανονικά εσώρουχα, αλλά ταυτόχρονα μπορείς να νιώθεις προστατευμένη, καθαρή και στεγνή για ώρες. Η έξτρα απορροφητικότητά τους αιχμαλωτίζει κάθε διαρροή αμέσως, ώστε να νιώθεις άνετη και χαλαρή.

Επιπλέον, κανένα από αυτά τα πλεονεκτήματα δεν έρχεται σε αντίθεση με την κομψότητα: τα TENA Silhouette διατίθενται σε μαύρο, κρεμ και λευκό χρώμα, ώστε να μπορείς να τα κάνεις σετ με τα αγαπημένα σου εσώρουχα και να νιώθεις σέξι, ασφαλής και διακριτική. Θέλεις να το επιβεβαιώσεις κι εσύ η ίδια; Παράγγειλε το δωρεάν δείγμα σου εδώ.

Αυτό που ποτέ δεν πρέπει να κάνεις είναι να αποδεχτείς ότι η ακράτεια ούρων περιορίζει την ελευθερία σου στο να ανακτήσεις τις κοινωνικές σχέσεις και την ευχαρίστηση της εξόδου. Ακόμα και παρά τις νέες δυσκολίες που θα εμφανιστούν στο δρόμο για το μπάνιο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

 • Είναι όλα τα απορροφητικά προϊόντα κατάλληλα για την ακράτεια;Είναι όλα τα απορροφητικά προϊόντα κατάλληλα για την ακράτεια; Πολλές γυναίκες λύνουν το πρόβλημα των μικρών απωλειών ούρων με τις προστατευτικές σερβιέτες που χρησιμοποιούν συνήθως. Αλλά αρκούν αυτές; […]
 • 10 πράγματα που δεν ήξερες για την ακράτεια10 πράγματα που δεν ήξερες για την ακράτεια Ειδική διατροφή, ασκήσεις, καθημερινές συνήθειες... Κάθε φορά μαθαίνουμε περισσότερα σχετικά με την ακράτεια, καθώς το να βλέπουμε αυτό το […]
 • Ακράτεια; Αντιμέτώπισέ τη σε 5 βήματαΑκράτεια; Αντιμέτώπισέ τη σε 5 βήματα Το να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε ένα πρόβλημα είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να βρούμε την λύση του. Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις […]
 • Προϊόντα ΑκράτειαςΠροϊόντα Ακράτειας Ίσως είστε ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που παρουσιάζουν αδυναμία της ουροδόχου κύστης. Ίσως πάλι φροντίζετε ένα αγαπημένο σας […]
 • Τι είναι η ακράτεια;Τι είναι η ακράτεια; Ακράτεια ούρων είναι η ακούσια απώλεια ούρων, σε ανύποπτο χρόνο και ακατάλληλο χώρο, σε ποσότητα και συχνότητα που είναι ικανές να […]
 • Εμμηνόπαυση & ΑκράτειαΕμμηνόπαυση & Ακράτεια Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση παρουσιάζει, σε διαφορετικό βαθμό η κάθε μια, απώλεια του ελέγχου της […]
ΤΕΝΑ συν σε όλα