ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΣΕΞ > Εγκέφαλος: το πιο μεγάλο… σεξουαλικό όργανο!
Home ΣΕΞ Εγκέφαλος: το πιο μεγάλο… σεξουαλικό όργανο!

Εγκέφαλος: το πιο μεγάλο… σεξουαλικό όργανο!

ΣΕΞ


0 1864

Απο αυτόν εξαρτάται τί μας προκαλεί διέγερση και τί όχι, τί μας έλκει και τί μας απωθεί. Το να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα που μας προκαλεί και το να μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τη σεξουαλική μας νοημοσύνη είναι βασικές προϋποθέσεις ώστε να απολαμβάνουμε πλήρως τις σχέσεις μας.


Σφάλμα στη βάση δεδομένων: [Illegal mix of collations for operation 'in']

Νομίζεις ότι η σεξουαλικότητα σου είναι αποκλειστικά συνδεδεμένη με τα γεννητικά όργανα, το στόμα ή το στήθος σου; Κάνεις λάθος. Ίσως προσέθετες το λαιμό, τα αυτιά ή την πλάτη… αλλά το βασικότερο σεξουαλικό όργανο μας είναι ο εγκέφαλος. Όχι μόνο ρυθμίζει την έκκριση ορμονών στο ασώμα μας αλλά επικοινωνεί και τα συναισθήματά μας.

Οποιοδήποτε τμήμα του σώματος μας μπορεί να είναι ένα “σημείο G” με την κατάλληλη διέγερση. Αλλά για να γίνει αυτό, ο εγκέφαλος μας πρέπει να την ερμηνεύσει ως ερεθιστική και ευχάριστη. Τότε βάσει μπρος την παραγωγή της φενιλεθιλαμίνης, ένα είδος ορμόνης παρόμοια με την οξυτοκίνη, η οποία ενεργοποιεί το αίσθημα του πάθους. Αυτή η ενεργοποίηση είναι υπεύθυνση για τη σεξουαλική διέγερση και την παραγωγή ντοπαμίνης, που είναι ο νευροδιαβιβαστής του αισθήματος της απόλαυσης και της ανταμοιβής.

Η απόλαυση που αισθανόμαστε αυξάνει τη ντοπαμίνη, η οποία με τη σειρά της μας κάνει να ξεχνάμε τα προβλήματα και τις έγνοιες μας όσο είμαστε επικεντρωμένοι στην ερωτική επαφή. Γι αυτό, συχνά, οι έντονες και παθιασμένες σχέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε μικρό ή μεγαλύτερο μαθμό, στην εξάρτηση μας από το σεξ.

Σεξουαλική νοημοσύνη

Η πλειονότητα των γυναικών δεν επιτυγχάνει οργασμό μονάχα με τη διείσδυση. Ο καλύτερος τρόπος για να νιώσουμε την απόλαυση είναι να αφαιθούμε. Αν προσπαθείς να ελέγξεις τη σεξουαλική ανταπόκριση, είναι πιθανό να μη φτάσεις ποτέ στον οργασμό ή να έχεις μια άσχημη εμπειρία στο τέλος. Πρέπει να είμαστε ικανές να αναγνωρίσουμε τόσο στους εαυτούς μας όσο και στους ερωτικούς συντρόφους μας, τα συναισθήματα που προκαλεί η διέγερση συγκεκριμένων ερωτογενών ζωνών. Και με αυτή την επίγνωση, πρέπει με τον καιρό να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας και να εμπλουτίσουμε τη σεξουαλική μας ζωή.

Για να απολαμβάνουμε πλήρως το σώμα μας και τις σχέσεις μας πρέπει να μάθουμε να είμαστε σεξουαλικά ευφυείς. Θέλεις να μάθεις πώς; Σημείωσε:

  • Αποδεχόμαστε τη σεξουαλικότητα μας σαν κάτι φυσικό: μια καλή και ολοκληρωμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μας απελευθερώνει από τους μύθους και τα ταμπού που συχνά ακούμε. Πρέπει να ανακαλύψουμε την πραγματική σημασία που παίζει ο εγκέφαλος στη σεξουαλική πράξη.
  • Μαθαίνουμε τα ερωτογενή σημεία του σώματος μας: το να γνωρίζουμε τί μας αρέσει, τί μας διεγείρει και τί μας ενοχλεί ή μας δημιουργεί πόνο είναι θεμελιώδες. Έτσι, θα μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε και να αναπτύξουμε τα καλά κομμάτια, και να αποβάλλουμε τα άσχημα από τη σεξουαλική μας ζωή.
  • Αποφέυγουμε ό,τι κάνουν οι άλλοι: αν κάτι δε μας αρέσει δε χρειάζεται να το ακολουθούμε μόνο και μόνο επειδή οι άλλοι το κάνουν. Απόλαυσε ό,τι σου προκαλεί ευχαρίστηση και άσε τα υπόλοιπα πίσω!

Πηγή: Natalia Domínguez, σεξολόγος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα