ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
  • Εξαργυρώστε τους πόντους σας σε εκπτωτικά κουπόνια και υπέροχα δώρα!
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ Αντιμετωπίστε την ακράτεια με το πρόγραμμα Core Wellness της TENA

Αντιμετωπίστε την ακράτεια με το πρόγραμμα Core Wellness της TENA

ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ

0 1922

Η ακράτεια ούρων είναι πιο συχνή από ότι φαντάζεστε, δεδομένου ότι επηρεάζει 3 στις 10 γυναίκες με μεγαλύτερη συχνότητα στις ηλικιωμένες. Όμως,


Η ακράτεια ούρων είναι πιο συχνή από ότι φαντάζεστε, δεδομένου ότι επηρεάζει 3 στις 10 γυναίκες με μεγαλύτερη συχνότητα στις ηλικιωμένες. Όμως, πολλές γυναίκες αποφεύγουν να μιλήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα ακόμα και στον γιατρό τους, κυρίως επειδή νιώθουν αμηχανία. Παρόλα αυτά εκτιμάται ότι ένα μεγάλο ποσοστό νέων γυναικών έχει παρουσιάσει ακούσια απώλεια ούρων κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Τα αίτια εμφάνισης του συγκεκριμένου προβλήματος είναι αρκετά, ανάλογα με την ηλικία της κάθε γυναίκας. Μπορεί να προκληθεί από ιατρικές παθήσεις, σωματικά προβλήματα, κατά την εγκυμοσύνη/τοκετό, μετά την εμμηνόπαυση αλλά και από την φυσιολογική γήρανση. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ακράτεια ξεπερνιέται με τη βοήθεια ειδικών ασκήσεων των μυών του πυελικού εδάφους, γνωστές σας και ως Kegel’s, οι οποίες σκοπό έχουν να δυναμώσουν τους μύες που περιβάλλουν την ουρήθρα έτσι ώστε να είστε εγκρατείς . Η TENA δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να γνωρίσουν το core wellness, ένα πρόγραμμα εκγύμνασης και ενδυνάμωσης των μυών του πυελικού εδάφους, ώστε να αποκτήσουν και πάλι τον έλεγχο του σώματος τους. Πλέον γυναίκες από όλες τις ηλικίες, ακόμα και οι έγκυες, μπορούν αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ακράτειας ούρων.

Το Core Wellness είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα εκγύμνασης που βελτιώνει την υγεία και τη διάθεσή όλων των γυναικών. Με εύκολες αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις μπορείτε να βελτιώσετε την αδυναμία της ουροδόχου κύστης αλλά και να ξαναβρείτε την σωστή στάση του σώματος σας μειώνοντας ακόμα και πιθανούς πόνους πλάτης. Και το πιο σημαντικό είναι ότι όταν μάθετε να κάνετε σωστά αυτές τις ασκήσεις μπορείτε να τις κάνετε όπου και αν βρίσκεστε στο λεωφορείο, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο ή στην πολυθρόνα του σπιτιού σας και φυσικά χωρίς να καταλαβαίνει κανένας ότι ασκείστε! Οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες περιλαμβάνουν την συντηρητική αντιμετώπιση με φυσικοθεραπεία και ασκήσεις των μυών του πυελικού εδάφους ως πρώτη επιλογή και μελέτες έχουν αποδείξει ότι το 70% των γυναικών που έχουν ακράτεια και ακολουθούν το πρόγραμμα εκγύμνασης Core Wellness, παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση.

Ξεκινήστε από σήμερα! Μπείτε στο ΤΕΝΑ συν σε όλα club, παρακολουθήστε τα videos με τις ασκήσεις και αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, πάρτε μέρος στα σεμινάρια της φυσικοθεραπεύτριας Φωτεινής Λάγαρη και ελάτε να τις κάνουμε μαζί. Ελάτε να γνωρίσετε το πυελικό σας έδαφος, να μάθετε να εκτελείτε σωστά τις ασκήσεις, να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας και να ξαναγίνεται εγκρατείς. Γιατί λίγες ασκήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply