Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Πώς να παραμείνετε.. συνεπείς
banner_MUESTRA

Πώς να παραμείνετε.. συνεπείς

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

0 806

Κάποιες μέρες σας κυλούν ευχάριστα και οργανωμένα, κάποιες άλλες έχετε την αίσθηση ότι δεν κάνατε τίποτα. Κάποιες άλλες είστε κάπου ενδιάμεσα. Έχετε σκεφτεί πως ένας λόγος για τον οποίο δε


Κάποιες μέρες σας κυλούν ευχάριστα και οργανωμένα, κάποιες άλλες έχετε την αίσθηση ότι δεν κάνατε τίποτα.

Κάποιες άλλες είστε κάπου ενδιάμεσα. Έχετε σκεφτεί πως ένας λόγος για τον οποίο δε βλέπετε βελτίωση στην καθημερινότητά σας μπορεί να είναι το ότι δε βάζετε αρκετή ενέργεια και πρόγραμμα για να το πετύχετε? Δοκιμάστε να παραμείνετε σταθεροί σε ορισμένες χρήσιμες συνήθειες και δείτε την αποδοτικότητα και τη διάθεσή σας να αλλάζει:

Τηρήστε μια σταθερή πρωινή ρουτίνα

Το ξεκίνημα της ημέρας είναι πολύ σημαντικό. Είναι η στιγμή που κάνετε το πλάνο σας για το πώς θα την αξιοποιήσετε. Προσπαθήστε να ξυπνάτε την ίδια ώρα, δώστε χρόνο στον εαυτό σας για λίγη χαλαρή άσκηση ή ένα δεκάλεπτο περπάτημα που θα σας τονώσει, καθήστε στο τραπέζι για το πρωινό σας γεύμα ακούγοντας μουσική. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αρχίσει αισιόδοξα και συγκεντρωμένα τη μέρα του.

Επικεντρωθείτε στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα

Προσπαθήστε να μείνετε συγκεντρωμένοι στη διαδικασία, στα βήματα που απαιτούνται για να υλοποιήσετε κάτι, χωρίς να ταλαιπωρείτε το μυαλό σας με σκέψεις για το πώς θα είναι όταν το ολοκληρώσετε, στην αμφιβολία αν θα το καταφέρετε. Μην εστιάζετε στο αποτέλεσμα αλλά αφήστε ελεύθερη την ενέργειά σας να σας οδηγήσει εκεί.

Χρησιμοποιήστε υπενθυμίσεις

Εάν δυσκολεύστε να μείνετε πιστοί στις προτεραιότητες και τον προγραμματισμό σας, χρησιμοποιήστε δημιουργικές υπενθυμίσεις που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε συνεπείς. Ένα συγκεκριμένο μαγνητάκι στο ψυγείο σας μπορεί να σας θυμίζει να αποφεύγετε περιττά τσιμπολογήματα, ένα καδράκι με ένα θετικό μήνυμα μπορεί να σας παρακινεί, ένα μπρελόκ στα κλειδιά σας μπορεί να συνδεθεί με κάτι άλλο που επιλέξετε.

Μην μαλώνετε τον εαυτό σας όταν δεν καταφέρνει να παραμείνει συνεπής

Ένας ακόμα τρόπος να παραμείνετε πιστοί στη.. συνέπεια είναι να εμπλέξετε ανθρώπους που εμπιστεύεστε σε αυτή την προσπάθεια. Μοιραστείτε μαζί τους τους λόγους για τους οποίους θέλετε να είστε συνεπείς σε συγκεκριμένους στόχους και αφήστε τους την ελευθερία να σας επαναφέρουν όταν ξεφεύγετε. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό χρειάζεται επιείκεια τόσο από τους ίδιους όσο και από εσάς στις περιπτώσεις που ..ξεφεύγετε.

Μείνετε συνεπείς.. στη συνέπεια, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους και κυρίως θέτοντας ρεαλιστικούς λόγους για τους οποίους επιθυμείτε να είστε σταθεροί και ζήστε πιο ..ξεκούραστα αλλά και δημιουργικά την κάθε σας μέρα.

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας