Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Πώς να βάψετε πασχαλινά αυγά χωρίς να σπάσουν!
banner_MUESTRA

Πώς να βάψετε πασχαλινά αυγά χωρίς να σπάσουν!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

0 392

Τα μισά αυγά σπάνε κατά το βράσιμο ενώ το χρώμα εισχωρεί μέσα από το τσόφλι; Να, μερικά βασικά μυστικά για να βάψουμε τα Πασχαλινά αυγά χωρίς απώλειες! Πως θα βράσουμε


Τα μισά αυγά σπάνε κατά το βράσιμο ενώ το χρώμα εισχωρεί μέσα από το τσόφλι; Να, μερικά βασικά μυστικά για να βάψουμε τα Πασχαλινά αυγά χωρίς απώλειες!

Πως θα βράσουμε τα αυγά του Πάσχα χωρίς να σπάσουν; 
Επιλέξτε μικρά λευκά ή καφέ αυγά, χωρίς στίγματα, τα μικρά αυγά έχουν πιο γερό τσόφλι!

Καθαρίστε με τρεχούμενο νερό τα αυγά από τυχόν ακαθαρσίες και φτερά

Αφήστε τα αυγά εκτός ψυγείου για να έχουν θερμοκρασία δωματίου και αφήστε τα 30 λεπτά σε χλιαρό νερό και τρίψτε τα ελαφρά.

Τοποθετήστε τα στο σκεύος που θα τα βράσετε και καλύψτε τα με νερό προσεκτικά

Βράστε τα αυγά 12-15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά

Μόλις βράσετε τα αυγά, βάλτε τα σε κρύο νερό και τρίψτε τα ελαφρά για να φύγει η μεμβράνη και να βαφτούν ομοιόμορφα και χωρίς να σας ξεφλουδίσουν!

Αφού βάψετε τα αυγά και κρυώσουν, στεγνώστε τα  σε απορροφητικό χαρτί και γυαλίστε τα, με ένα κομμάτι ύφασμα, μακό, που έχουμε βουτήξει σε ελαιόλαδο.

Extra tips
Μην τα στριμώχνετε στην κατσαρόλα

Ξύδι και αλάτι βοηθούν πολύ! Αν ρίξουμε ξύδι και αλάτι στο νερό, ακόμη κι αν κάποιο αβγό ραγίσει, οι πόροι του τσοφλιού θα έχουν διασταλεί λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας οπότε ασπράδι και κρόκος δε θα χυθούν μέσα στο νερό.

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη βαφή ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσετε το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσετε βυθισμένα μέσα σε αυτήν.

Πηγή:www.imommy.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Άσε μας το σχόλιό σου: