Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Θέλετε να απαλλαγείτε από τις κακές συνήθειες;
banner_MUESTRA

Θέλετε να απαλλαγείτε από τις κακές συνήθειες;

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

0 871

Όλοι έχουμε τουλάχιστον μια.. κακιά συνήθεια όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε κάποιες φορές. Εάν υπάρχει όμως η θέληση, υπάρχει και η δύναμη να απαλλαγούμε ανεξάρτητα από τη


Όλοι έχουμε τουλάχιστον μια.. κακιά συνήθεια όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε κάποιες φορές.

Εάν υπάρχει όμως η θέληση, υπάρχει και η δύναμη να απαλλαγούμε ανεξάρτητα από τη φύση της ή την αιτία της. Σίγουρα η συχνότητα ή το διάστημα που την έχουμε υιοθετήσει παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτή αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και αν ξεκινήσετε με μερικά βασικά βήματα θα τα καταφέρετε:

Αναγνωρίστε την κακή σας συνήθεια

Αυτό το πρώτο βήμα είναι και το πιο σημαντικό. Όχι μόνο για ..παραδεχτείτε ποια είναι η συνήθειά σας αυτή αλλά κυρίως για να παρατηρήσετε λεπτομέρειες που συνδέονται με την ακριβή στιγμή που την κάνετε, τις συνθήκες της συγκεκριμένης στιγμής αλλά και τα συναισθήματα που σας προκαλεί

Καταγράψτε την

Βάλτε στο χαρτί όλα τα παραπάνω. Γράψτε τα αναλυτικά. Διαβάστε τα στον εαυτό σας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει η συνήθειά σας συνειδητή.

Αντικαταστήστε την με μια νέα

Αυτό το στάδιο ίσως σας πάρει περισσότερο χρόνο, καθώς είναι και το πιο απαιτητικό και χρειάζεται αρκετή υπομονή. Μην προχωρήσετε σε δραστικά βήματα αλλά με μικρότερα που θα σας ενθαρρύνουν να διατηρήσετε τη νέα σας συνήθεια.

Κάντε τη μαγική ερώτηση

Κάθε φορά που πάτε να παραβείτε το στόχο σας και να υποκείψετε στην κακή σας συνήθεια κάντε την ερώτηση στον εαυτό μας: «Πόσο καλό μου κάνει?» και σχεδόν ταυτόχρονα νιώστε να απομακρύνεστε από αυτή.

Η ζωή θα ήταν σίγουρα βαρετή εάν κάναμε μόνο όσα ‘πρέπει’, ήμασταν πάντα σωστοί και τηρούσαμε μόνο καλές συνήθειες γι’ αυτό οι παρασπονδίες σε μικρές δόσεις θα την κάνουν πάντα πιο ενδιαφέρουσα, όχι όμως ξεπερνώντας τα όρια και βλάπτοντας την σωματική και ψυχική μας υγεία.

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας