Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Διαρκείς αποφάσεις και επιλογές..μήπως χρειάζεστε αποτοξίνωση?
banner_MUESTRA

Διαρκείς αποφάσεις και επιλογές..μήπως χρειάζεστε αποτοξίνωση?

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

0 9200

Μια από τις πολυτέλειες που προσφέρει η εποχή που ζούμε είναι η δυνατότητα πολλών επιλογών που μας δίνει, μήπως όμως νιώθετε πολλές φορές να κουράζεστε από τη διαρκή παρουσία επιλογών


Μια από τις πολυτέλειες που προσφέρει η εποχή που ζούμε είναι η δυνατότητα πολλών επιλογών που μας δίνει, μήπως όμως νιώθετε πολλές φορές να κουράζεστε από τη διαρκή παρουσία επιλογών που σας καλούν να αποφασίζετε διαρκώς για το τι θα επιλέξετε?

Ο νούς κουράζεται όπως το σώμα, και πολλές φορές η κόπωση αυτή οδηγεί σε κακή διάθεση έως και αδράνεια. Μια ασφαλής λύση σε αυτό είναι η δέσμευση σε μία και μόνη επιλογή τουλάχιστον για ένα διάστημα που θα σας δώσει την αίσθηση της σταθερότητας και θα σας απαλλάξει από την αγωνία του ‘μήπως χάνω κάτι?’ που είναι και η πιο συνήθης σκέψη. Μια άλλη πρόταση είναι η σωστή επιλογή στη διατροφή αλλά και η υιοθέτηση χρόνου για κίνηση, που θα τονώνει τον οργανισμό και θα βοηθάει το μυαλό να είναι σε εγρήγορση. Προσπαθήστε γενικά να ακολουθείτε την τακτική της σύντομης λίστας των επιλογών σας ώστε να έχετε να αποφασίσετε ανάμεσα σε λιγότερα πράγματα. Απλοποιήστε τη ζωή σας και καμιά φορά αφήστε την να αποφασίσει για εσάς.. δε χρειάζεται να έχετε πάντα εσείς την πρωτοβουλία.

Μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει για όλα σωστή απάντηση ή επιλογή και πως ακόμα και η προσπάθεια από μόνη της να επιλέγετε μπορεί να σας περιορίσει ή να σας στερήσει στιγμές απόλαυσης. Μειώστε από μόνοι σας τις επιλογές σας και αφήσετε χώρο στη σκέψη σας. Είναι μια μικρή αλλά σημαντική ‘μετακίνηση’ σε κάτι διαφορετικό όχι μόνο σε σχέση με τις αποφάσεις αλλά κυρίως με την ενέργεια που αυτές που απαιτούν από εσάς. Θέτοντας σαν στόχο την εξοικονόμηση αυτής της ενέργειας θα είστε ακόμα πιο δημιουργικοί και ευδιάθετοι!

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας