Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΥΓΕΙΑ Άσκηση για τις γυναίκες άνω των 40 ετών
banner_MUESTRA

Άσκηση για τις γυναίκες άνω των 40 ετών

ΥΓΕΙΑ

0 463

Η ικανότητα του σώματος να μαθαίνει και να προσαρμόζεται είναι αρκετά αξιοσημείωτη, γι αυτό ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε την άσκηση ή τη δημιουργία νέων συνηθειών. Αν


Η ικανότητα του σώματος να μαθαίνει και να προσαρμόζεται είναι αρκετά αξιοσημείωτη, γι αυτό ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε την άσκηση ή τη δημιουργία νέων συνηθειών.

Αν δεν έχετε ασκηθεί ποτέ στη ζωή σας, μπορεί να νομίζετε ότι δεν είναι για εσάς, αλλά το παλιό ρητό «η ζωή ξεκινάει στα 40» περιέχει μια μεγάλη αλήθεια: το σώμα σας έχει την ικανότητα να μαθαίνει και να εξελίσσεται συνεχώς.

Ανάμεσα στα οφέλη ενός πιο ενεργού στυλ ζωής, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, είναι ότι θα αποκτήσετε ενέργεια, θα νιώσετε πιο υγιείς και θα μειώσετε τον κίνδυνο πολλών παθήσεων που σχετίζονται με την καθιστική ζωή.

Είναι εντελώς φυσιολογικό για τις γυναίκες στη δεκαετία των 40 να βιώσουν ορμονικές διακυμάνσεις, όπως μια μείωση στην παραγωγή οιστρογόνων που να οδηγεί σε μείωση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας και επιβράδυνση του μεταβολισμού. Αν δεν ρυθμίσετε τη διατροφή σας ή δεν ξεκινήσετε άσκηση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

over 40

Υπολογίζεται ότι ο βασικός ρυθμός του μεταβολισμού μειώνεται κατά 5% κάθε δεκαετία. Αυτό σημαίνει ότι στα 40, η ποσότητα των θερμίδων που θα χρειαστείτε την ημέρα θα μειωθεί κατά περίπου 100 ή περισσότερο. Αν δεν το αντισταθμίσετε ή το ρυθμίσετε αυτό, ενδέχεται να σημαίνει μια αύξηση βάρους της τάξης των τεσσάρων ή πέντε κιλών έως το τέλος του έτους.

Αλλά το βάρος δεν πρέπει να είναι το μόνο κίνητρο.

Όποιο και αν είναι το κίνητρό σας για να ξεκινήσετε μια πιο δραστήρια καθημερινή ζωή, θα δείτε τα οφέλη στη νεανικότητα, την ενέργεια, την ομορφιά και την ευεξία σας.

Εάν αισθάνεστε υποτονικές, ότι σας λείπει ενέργεια και συνεχώς κουρασμένες, το να δραστηριοποιηθείτε μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να νιώσετε καλύτερα με έναν εντελώς φυσικό και υγιεινό τρόπο.

Πώς να ξεκινήσω ένα δραστήριο τρόπο ζωής;

1. Βρείτε κάτι που να σας αρέσει

Μάθετε τι προσφέρει το γυμναστήριο σας και σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας αρέσει. Δοκιμάστε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, ασκηθείτε όπως θα θέλατε σε τακτική βάση και μετατρέψτε το χρόνο της άσκησής σας σε μια πιο ευχάριστη εμπειρία.

jbtfb

2. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Αφεθείτε στη σάουνα ή στο χαμάμ για λίγα λεπτά, πριν κάνετε ντους. Μετά από μια προπόνηση, το σώμα σας θα αυτό-ανταμειφθεί με φυσικό τρόπο απελευθερώνοντας ντοπαμίνη, μια οργανική χημική ουσία που δημιουργεί συναισθήματα ευχαρίστησης και χαράς.

3. Φέρτε ένα φίλο

Προγραμματίστε την προπόνησή σας ή το μάθημά σας με μια φίλη, τον σύντροφό σας ή και τα δύο.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα κίνητρα και τους στόχους σε καλό επίπεδο είναι να βρείτε έναν Personal Trainer που θα καθοδηγήσει και θα υποστηρίξει την προπόνησή σας.

intext friend

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΕΣ

Το να τηρείτε το πρόγραμμά σας είναι ένας υπέροχος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι είστε υγιείς και να διατηρήσετε την ενέργεια και την ισορροπία σας.

Ορισμένες ασκήσεις μπορεί να είναι ωφέλιμες αν μπορέσετε να τις προσθέσετε στο πρόγραμμα σας ή τα μαθήματα του γυμναστηρίου σας. Οι θαλάσσιες δραστηριότητες και η πισίνα, που έχουν χαμηλότερο κίνδυνο τραυματισμού, προσφέρουν ρυθμιζόμενη ένταση και αντίσταση, με αποτέλεσμα περισσότερα οφέλη από την προπόνησή σας.

Η μυϊκή μάζα τείνει να μειώνεται με την ηλικία και επομένως η προπόνηση ενδυνάμωσης είναι πιο κατάλληλη. Μια ισορροπία καρδιοαναπνευστικής άσκησης και άσκησης ενδυνάμωσης 3 φορές την εβδομάδα θα αποδείξει ότι είστε απλά αυτό που πρέπει να είστε: 20 χρονών… με 20 χρόνια εμπειρίας!

Πήγη: holmesplace.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Άσε μας το σχόλιό σου: