ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ..μην αγχώνεστε!

..μην αγχώνεστε!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

0 1162

Οι σημερινοί ρυθμοί είναι γρήγοροι και το άγχος αυξανόμενο, υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να παραμένετε ψύχραιμοι, να διατηρείτε την καλή σας διάθεσή και να μην αφήνετε τη διαρκή αγωνία για


Οι σημερινοί ρυθμοί είναι γρήγοροι και το άγχος αυξανόμενο, υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να παραμένετε ψύχραιμοι, να διατηρείτε την καλή σας διάθεσή και να μην αφήνετε τη διαρκή αγωνία για ό,τι σας απασχολεί και το στρες να ‘κλέβουν’ από τον πολύτιμο χρόνο και τη διάθεσή σας:

Αναπνεύστε. Ναι, είναι σίγουρα μια φυσική μας λειτουργία, το κάνετε έτσι κι αλλιώς. Το στρες όμως ‘κοντένει’ τις ανάσες μας και φέρνει κούραση. Ρίξτε τους ρυθμούς σας για λίγα λεπτά, πάρτε μια βαθιά ανάσα, και δεύτερη και τρίτη, τουλάχιστον πέντε φορές. Εισπνεύστε και εκπνεύστε αργά και συνειδητά.

Γελάστε δυνατά. Βρείτε την αφορμή ή δημιουργήστε τη οι ίδιοι. Ακόμα κι αν δε συμβαίνει κάτι αστείο γύρω σας ή στο γραφείο σας ή την παρέα σας μπείτε στο youtube και βρείτε κάτι χιουμοριστικό να δείτε ή ένα αστείο κείμενο να διαβάσετε, προσπαθήστε ακόμα και να σκεφτείτε κάτι εάν δεν έχετε άλλη λύση!

Κοιτάξτε κάτι πραγματικά ωραίο! Ξεφυλλίστε άλμπουμ με φωτογραφίες, δείτε φωτογραφίες ή video με όμορφα θέματα, δείτε κάτι που σας ενδιαφέρει από το χώρο της τέχνης και αφήστε το βλέμμα σας να γεμίσει χρώμα και την ψυχή σας να νιώσει ευφορία από τα συναισθήματα.

Μετακινηθείτε. Εάν είστε μέσα, βγείτε έξω στο φυσικό αέρα, εάν είστε καθισμένοι σηκωθείτε, εάν είστε ξαπλωμένοι αλλάξτε θέση σε κάθε περίπτωση μετακινηθείτε, αλλάζοντας θέση, αλλάζει και η σκέψη σας.

Ακούστε μουσική. Επιλέξτε κάτι που σας αρέσει ή σας θυμίζει κάτι, βάλτε ακουστικά εάν είστε σε δημόσιο χώρο, αφήστε της αγχωτικές σκέψεις και ακούστε μουσική την ώρα που οδηγείτε.

Χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας για μικρές παύσεις από το άγχος της ημέρας ώστε να νιώσετε πιο δυνατοί να συνεχίσετε!

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας