Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΥΓΕΙΑ Η ψυχολογική σας κατάσταση επηρεάζει την υγεία σας;
banner_MUESTRA

Η ψυχολογική σας κατάσταση επηρεάζει την υγεία σας;

ΥΓΕΙΑ

0 2249

Γνωρίζατε ότι η ψυχολογική σας κατάσταση συνδέεται άμεσα με την υγεία σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και μάθετε να αντιμετωπίζετε τις στρεσογόνες καταστάσεις που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σας.


Γνωρίζατε ότι η ψυχολογική σας κατάσταση συνδέεται άμεσα με την υγεία σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και μάθετε να αντιμετωπίζετε τις στρεσογόνες καταστάσεις που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σας.

Έχει αποδειχτεί ότι τα συναισθήματα και οι σκέψεις συνοδεύονται πάντα από βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα μας. Για όλες τις ασθένειες υπάρχει ένας συναισθηματικός και ψυχολογικός παράγοντας. Το σώμα και το μυαλό αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο και συνδέονται στενά μεταξύ τους μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος, του ενδοκρινικού συστήματος και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Τα όργανα του σώματος επικοινωνούν απευθείας με τον εγκέφαλο και τον ενημερώνουν για τις ελλείψεις ή τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν. Κατά τον ίδιο τρόπο ο εγκέφαλος μεταδίδει σκέψεις και συναισθήματα στο υπόλοιπο σώμα. Συνεπώς, η δομή του σώματός μας βασίζεται στις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά μας.

Η συναισθηματική κατάσταση συνδέεται στενά με κάθε ασθένεια. Λέγεται ότι η ελπίδα, η αυτοεκτίμηση και η παιδεία είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για την υγεία μας. Σίγουρα γνωρίζετε περιπτώσεις όπου ασθενείς που αντιμετώπιζαν την πάθησή τους με αισιοδοξία και ελπίδα είχαν καλύτερη πρόγνωση από κάποιους άλλους που είχαν διαφορετική στάση.

Κάθε μέρα έχουμε την ευκαιρία να «χτίσουμε» μια καλύτερη υγεία μέσω των σκέψεών μας.

Το στρες είναι η χειρότερη ψυχολογική κατάσταση για την υγεία του ανθρώπου, καθώς συνδέεται με καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες και ασθένειες του ήπατος. Από την άλλη, η κατάθλιψη ευνοεί την εμφάνιση καρκίνου. Και οι δύο αυτές καταστάσεις μπορεί να ευνοήσουν την εμφάνιση μιας ασθένειας και να την επιδεινώσουν.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι όταν καταλαμβανόμαστε από στρες ή έντονη θλίψη τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Η άμυνα του οργανισμού μας μειώνεται και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αρρωστήσουμε. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Η αιτία των προβλημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος δεν είναι το στρες, αλλά η αντίληψη ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το αποφύγουμε. Αυτό όμως μπορούμε να το αλλάξουμε!

Γυναίκες και στρες

Το στρες μάς επηρεάζει εξίσου όλους, αλλά οι γυναίκες αντιμετωπίζουν κάποια ιδιαίτερα θέματα:

Διαταραχές των γεννητικών οργάνων και του αναπαραγωγικού συστήματος: Τα γεννητικά όργανα της γυναίκας επηρεάζονται πιο εύκολα από τις συναισθηματικές διαταραχές. Πολλές γυναίκες παρατηρούν διάφορες αλλαγές στο σώμα τους όταν έχουν στρες, όπως είναι αλλαγές στην περίοδο, κνησμός, μυκητιάσεις, πόνοι στην περιοχή της πυέλου κ.λπ.
Απώλεια της αυτοεκτίμησης: Όταν αντιμετωπίζουμε συναισθηματική ένταση έχουμε την τάση να αγνοούμε τις ανάγκες μας, να ξεχνάμε τον εαυτό μας, να μην τον φροντίζουμε και να μην τον αγαπάμε.
Διαταραχές του πυελικού εδάφους. Το στρες επιδεινώνει σημαντικά την κατάσταση της διαρροής ούρων. Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα του προβλήματος, είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε θετική στάση. Πρέπει να προσπαθούμε να διατηρούμε την ψυχραιμία μας, να ενημερωνόμαστε για τα αίτια και να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης. Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους και η διατήρηση υψηλής αυτοεκτίμησης είναι μείζονος σημασίας για την ταχεία επίλυση του προβλήματος.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά για τον εαυτό μας κι όταν έχουμε αρνητικές σκέψεις να τις καταπολεμούμε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την υγεία μας, γιατί τα κύτταρα του οργανισμού μας ανανεώνονται διαρκώς και κάθε μέρα έχουμε μια νέα ευκαιρία να «χτίσουμε» μια καλή υγεία.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

  • Λύσεις SOS για το κρύοΛύσεις SOS για το κρύο Η ξηρότητα είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα για όλους τους τύπους δέρματος τώρα το χειμώνα. Για να πάψει να σας ταλαιπωρεί, […]
  • Οφέλη της αλόης βέρα για το δέρμαΟφέλη της αλόης βέρα για το δέρμα Πρόκειται για ένα φυτό που αποτελεί φυσική εναλλακτική λύση με πολλά θρεπτικά στοιχεία και μειώνει τα σημάδια της γήρανσης που επιφέρουν […]
  • Τι είναι η ομοιπαθητική;Τι είναι η ομοιπαθητική; Αντιθέτως προς ότι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι, η «ομοιοπαθητική» δεν είναι το ίδιο με την ιατρική που βασίζεται στα βότανα. Η […]
  • Εχινάκεια το όπλο κατά της γρίπηςΕχινάκεια το όπλο κατά της γρίπης Bότανο που έχει μελετηθεί πολύ, η εχινάκεια αποτελεί την πρώτη επιλογή από το φαρμακείο της φύσης για την καταπολέμηση του […]
  • Stop στο ταραγμένο έντεροStop στο ταραγμένο έντερο Το καθημερινό στρες, η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του εντέρου. Ας δούμε πώς μπορούμε να το […]
  • Πόσο νερό να πίνεις για να είσαι υγιής;Πόσο νερό να πίνεις για να είσαι υγιής; Οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι υπερβολές κάνουν κακό στην υγεία σου και τα ευεργετικά οφέλη του νερού θα σου γυρίσουν μπούμερανκ αν […]

Γράψτε το σχόλιό σας