Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ημέρα της Γυναίκας: υπερήφανες για όσα έχουμε κατακτήσει
banner_MUESTRA

Ημέρα της Γυναίκας: υπερήφανες για όσα έχουμε κατακτήσει

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

0 454

Το να κοιτάμε όλα όσα έχουμε ακόμα να κάνουμε για να κατακτήσουμε την ισότητα των φύλων είναι σημαντικό αλλά είναι εξίσου σημαντικό να αναλογιστούμε... τί έχουμε καταφέρει έως τώρα; Σήμερα, περισσότερο από ποτέ αξίζει να γιορτάσουμε όλες αυτές τις κατακτήσεις!


Υπάρχουν εκατομμύρια ανώνυμες γυναίκες, για τις οποίες ποτέ δε θα ακούσουμε τίποτα. Δεν πληρώνονται ισότιμα με τους άντρες, δε διοικούν μεγάλες πολυεθνικές, ούτε έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη που άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας. Όμως εκείνες οι γυναίκες έχουν παλέψει για να αλλάξουν τον κόσμο τους. Είναι παράδειγμα προς μίμηση χάριν σε όλα αυτά που κατορθώνουν στην καθημερινότητά τους, κάνοντας ό,τι μπορούν για να στηρίξουν το σπίτι τους, την οικογένειά τους και το περιβάλλον γύρω τους. Ή απλά παλεύοντας για να μπορούν να ζήσουν τις ζωές τους όπως οι ίδιες θέλουν.

Σήμερα είναι η μέρα τους, η δική μας μέρα. Και όχι μόνο για να απαιτήσουμε την ισότητα, η οποία κάθε μέρα βρίσκεται και πιο κοντά, αλλά και για να γιορτάσουμε την απόσταση που έχουμε έως τώρα διανύσει: τη σιγουριά, την ελευθερία και την άνεση που αισθανόμαστε με το σώμα μας. Έχουμε την τύχη να ανήκουμε σε μια γενιά που στα καλύτερά της χρόνια, αντιμετωπίζει τις αλλαγές και τις νέες προκλήσεις με αποφασιστικότητα.

Ξέρουμε τί θέλουμε

Δεν είμαστε πλέον σαν τις γιαγιάδες μας. Αν και ακόμα και εκείνες με τον τρόπο τους πάλεψαν ώστε σήμερα να μη χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τα ταμπού που μας επιβάλλουν οι άλλοι. Εμείς λοιπόν παραλαμβάνουμε απο εκείνες αυτήν την κληρονομιά και συνεχίζουμε τον αγώνα τους με ακόμα καλύτερα όπλα. Χάριν στην προσπάθεια μας, οι γυναίκες που θα έρθουν σε αυτόν το κόσμο, δε θα χρειαστεί να παλέψουν για όλες αυτές τις μάχες που εμείς έχουμε κερδίσει.

Επιτέλους, χαράσσουμε το δρόμο που εμείς θέλουμε, επιλέγοντας οι ίδιες πώς θα τον διανύσουμε. Και γνωρίζουμε πλέον, ότι δε χρειάζεται να θυσιάσουμε το ποιες είμαστε ακόμα και αν αυτό σημαίνει να πάμε κόντρα στους συμβατικούς και προκατειλημένους τρόπους σκέψης. Η πραγματική επανάσταση είναι να είμαστε υπερήφανες για το ποιες είμαστε. Αυτή είναι η έμπνευση που μας δίνουν οι μητέρες μας, που πρέπει να νιώθουν οι κόρες μας και που πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στις εγγονές μας. Ας γίνουμε και εμείς κομμάτι του κινήματος που πλημμυρίζει τις γυναίκες κάθε ηλικίας σε κάθε γωνιά της Γης και ας το δηλώσουμε χωρίς φόβο ή φραγμούς.

Ελεύθερη σε κάθε ηλικία

Ο δρόμος που έχουν διανύσει οι γυναίκες δεν είναι ξεχασμένος στο ρου της ιστορίας αλλά αυτό ας μην μας επαναπαύει όσον αφορά τους μελλοντικούς μας στόχους. Κάποιες από εμάς, σε ορισμένη ηλικία, μπορεί να υποφέρουμε από ακράτεια για διάφορους λόγους. Πάντα με τη συμβουλή από το γιατρό μας, πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με απόλυτη φυσικότητα.

Στην ιδιωτική μας ζωή, η ΤΕΝΑ μας συνοδεύει και μας βοηθάει με καινοτόμα προϊόντα στον αγώνα μας για να συνεχίσουμε να νιώθουμε ολοκληρωμένες και ελεύθερες γυναίκες.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας