ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ > Top 10 οικονομικών οικογενειακών διακοπών στην Ευρώπη -ελληνική η 2η θέση
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Top 10 οικονομικών οικογενειακών διακοπών στην Ευρώπη -ελληνική η 2η θέση

Top 10 οικονομικών οικογενειακών διακοπών στην Ευρώπη -ελληνική η 2η θέση

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


0 2448

«Οι οικογενειακές διακοπές του καλοκαιριού σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, δεν πρέπει απαραίτητα να κοστίζουν μια περιουσία» γράφει η travel editor του


«Οι οικογενειακές διακοπές του καλοκαιριού σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, δεν πρέπει απαραίτητα να κοστίζουν μια περιουσία» γράφει η travel editor του Guardian, Ιζαμπελ Τσόατ. Ως εκ τούτου η εφημερίδα συνέταξε και δημοσιεύει σήμερα τη λίστα με το Top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών για οικονομικές οικογενειακές διακοπές για όλα τα γούστα σε τουριστικούς παραδείσους.

Φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα, με τη συμμετοχή ενός κάμπινγκ στη Χαλκιδική στη δεύτερη θέση! Να σημειωθεί ότΙ το δημοσίευμα περιλαμβάνει και τις τιμές (όπως αυτές κλείνονται από τη Βρετανία) της πιο υψηλής τουριστικής περιόδου.

Αναλυτικά:

Διαμερίσματα στην Τοσκάνη, Ιταλία

Στην τιμή των περίπου 1.072 ευρώ για μια εβδομάδα, μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να νοικιάσει ένα από τα διαμερίσματα της υπέροχης αγροικίας του 18ου αιώνα Fattoria Santa Vittoria.

Κάμπινγκ στη Χαλκιδική, Ελλάδα

Η πρόταση του Guardian αφορά το Areti Camping and Bungalows, το οποίο όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση πάνω σε μια παρθένα παραλία, που προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων και επιλογών διαμονής, με ακριβότερη όλων την τιμή ενός bungalow των τεσσάρων ατόμων στα 150 ευρώ.

Θόλοι, Νότια Ισπανία

Εδώ η πρόταση αφορά τις κατοικίες «Otro Mundo» που στα ισπανικά σημαίνει «Αλλος Κόσμος». Πρόκειται για κατοικίες με τρούλους και θόλους, για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και στο χρόνο. Το κόστος για μια οικογένεια των 7 ατόμων ξεκινά από 80 ευρώ τη βραδιά.

Καλύβα, Νότια Γαλλία

Το ιδανικό μέρος για μια οικογένεια που λατρεύει την περιπέτεια και τη φύση είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα η χειροποίητη ξύλινη καλύβα Layénie Under The Stars, που βρίσκεται κοντά στην Τουλούζ. Η τιμή για μια τετραμελή οικογένεια ξεκινά από 69 ευρώ τη βραδιά.

Φάρμα στο Τιρόλο, Αυστρία

Εδώ η τιμή δεν φαίνεται και τόσο οικονομική, η εμπειρία ό,ως δείχνει μοναδική. Η πρόταση αφορά το συγκρότημα τριών παραδοσιακών αγροικιών Kinderbauernhof Albeineler Farm στο Pitztal, μια κοιλάδα των Αλπεων, όπου μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στις χαρές της ζωής… της Χάιντι, σε μια κλασική φάρμα, με άλογα, πόνι, κατσίκες και άλλα ζώα. Το κόστος για επταήμερη διαμονή σε διαμέρισμα δύο δωματίων ξεκινά από 694 ευρώ τη βραδιά.

Αγροτουρισμός στη Βρετάνη, Γαλλία

Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από τη θάλασσα, βρίσκεται το συγκρότημα των 7 αγροτικών κατοικιών «Little Houses» στην Prairie, όπου οι οικογένειες μπορούν να παράγουν τα δικά τους αγροτικά προϊόντα. Μια κατοικία των τεσσάρων ατόμων στοιχίζει 750 ευρώ την εβδομάδα, με τον όρο ότι το μίνιμουμ της διαμονής τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είναι 14 μέρες.

Tipis στο Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Οικολογική ζωή, υγιεινή διατροφή και γιόγκα προσφέρει μεταξύ άλλων το κάμπινγκ με τις πολύχρωμες σκηνές στο Αλγκάρβε. Για διαμονή μιας εβδομάδας μια οικογένεια θα χρειαστεί 575 ευρώ.

Γύρος Γαλλίας ή Ισπανίας με ένα Volkswagen!

Εδώ η πρόταση απευθύνεται σε οικογένειες που αγαπούν την εναλλαγή και την περιπέτεια. Μπορούν να νοικιάσουν από το WeDubYou ένα πλήρως ανακαινισμένο φορτηγάκι, το οποίο είναι εφοδιασμένο με όλες εξελιγμένα τεχνολογικά gadgets (μέχρι και iPads με κατεβασμένες ταινίες).

Το κόστος ενοικίασης για μια εβδομάδα μέσα στον Ιούλιο φτάνει τα 955 ευρώ.

Πράσινες διακοπές στο Galway, Ιρλανδία

Ενα αγροτουριστικό κατάλυμα με το όνομα «Οι Τρεις Πύργοι» διαθέτει κήπο με βιολογικά προϊόντα, αλλά κι ένα δάσος με νεράιδες και τρολς για τα μικρά παιδιά. Η τιμή για ένα δωμάτιο τεσσάρων ατόμων ξεκινά από 130 ευρώ τη βραδιά.

Οικολογικό χωριό στη Λίμνη Μπλεντ, Σλοβενία

Εδώ η πρόταση αφορά το «Garden Village», ένα εντυπωσιακό χωριό με δενδρόσπιτα, σκηνές, πισίνα, λίμνη, καθώς και κέντρο ευεξίας. Το κόστος για ένα δενδρόσπιτο στην υψηλή περίοδο ανέρχεται σε 290 ευρώ τη βραδιά, ενώ για ένα διαμέρισμα σε 200 ευρώ τη βραδιά.

Πηγή: goo.gl/ttd6oy

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα