Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

Home ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ Το καλοκαίρι, προστάτευσε περισσότερο την ευαίσθητη σου περιοχή
banner_MUESTRA

Το καλοκαίρι, προστάτευσε περισσότερο την ευαίσθητη σου περιοχή

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

0 400

Αισθάνεσαι φαγούρα ή ενοχλήσεις; Οι κολπικές φλεγμονές είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο αυτή την εποχή του χρόνου, ειδικά για τις γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση. Θέλεις να μάθεις πώς να τις αντιμετωπίσεις;


Μία στις 4 επισκέψεις στο γυναικολόγο αυτή την περίοδο του έτους έχει να κάνει με κολπικές φλεγμονές, που δεν συνοδεύονται απαραίτητα από κάποια μόλυνση. Αν και δεν είναι σοβαρές, αποτελούν ενόχληση και επιπλεόν μπορεί να επαναληφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κνησμός στο αιδίο, αυξημένη ροή, έντονη οσμή… είναι συμπτώματα που εμφανίζονται γενικά όταν αλλάζει η σύσταση του κολπικού οικοσυστήματος. Και αυτό συμβαίνει πολύ συχνά κατά την εμμηνόπαυση λόγω των ορμονικών αλλαγών. Πράγματι, ένα 40% των γυναικών στην εμμηνόπαυση υποφέρει από κολπίτιδα (φλεγμονή του αιδίου), λόγω της μείωσης των οιστρογόνων.

Οι ορμονικές αλλαγές στην εμμηνόπαυση αυξάνουν το pH του κόλπου, το οποίο προκαλεί απώλεια λίπανσης και ξηρότητα. Εάν επιπλέον υποφέρουμε από απώλειες ούρων, η χρήση προϊόντων που δεν είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτά τα χαρακτηριστικά, θα μας προκαλέσουν ακόμα πεισσότερο ερεθισμό. Σε αυτή την κατάσταση προσθέτονται και τα παρελκόμενα του θέρους: εφίδρωση, χλώριο από τις πισίνες, συχνά μπάνια και χρήση σαπουνιών, τα οποία αλλάζουν ακόμα περισσότερο το pH της ευαίσθητης περιοχής μας και μειώνουν την φυσική της προστατευτική ικανότητα.

Πώς πρέπει να φροντίζουμε την κολπική περιοχή;

  • Σωστή ενυδάτωση: αντιμετώπισε την κολπική ξηρότητα σε καθημερινή βάση. Χρησιμοποίησε υαλουρονικό οξύ, που αναζωογονεί την περιοχή του κόλπου ή κάποιο άλλο προβιοτικό (σε μορφή ταμπόν ή κάψουλας), το οποίο ενδυναμώνει και επαναφέρει τη χλωρίδα της περιοχής στα φυσιολογικά επίπεδα.
  • Καθημερινή υγιεινή: πέρα από τα ενυδατικά υλικά, κάνε χρήση κατάλληλων σαπουνιών με ουδέτερο pH, που δεν ερεθίζει.
  • Προσοχή στις απώλειες ούρων: Είναι θεμελιώδης σημασίας η χρήση κατάλληλων απορροφητικών προϊόντων, ειδικά σχεδιασμένων για την απώλεια ούρων, που δεν προκαλλούν αλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμό. Βρες στην ευρεία σειρά προϊόντων ΤΕΝΑ, το κατάλληλο προϊόν για εσένα!

 

Πηγή: Δρ. Gema García Gálvez

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας