Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 5 Θετικά πράγματα που συμβαίνουν όταν κάνεις κάτι που σε φοβίζει
banner_MUESTRA

5 Θετικά πράγματα που συμβαίνουν όταν κάνεις κάτι που σε φοβίζει

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

0 620

Καταλαβαίνω τι σημαίνει φόβος. Αν φοβάστε δικαιούστε να το φοβάστε με όσο πάθος και δύναμη θέλετε και είμαι η τελευταία που θα σας κατακρίνω. Αν όμως θέλετε να ξεπεράσετε αυτό


Καταλαβαίνω τι σημαίνει φόβος. Αν φοβάστε δικαιούστε να το φοβάστε με όσο πάθος και δύναμη θέλετε και είμαι η τελευταία που θα σας κατακρίνω. Αν όμως θέλετε να ξεπεράσετε αυτό το φόβο, πρέπει πάνω από όλα να ξεπεράσετε το φόβο του τι μπορεί να συμβεί. Ξέρετε τι εννοώ. Τις περισσότερες φορές φοβόμαστε το άγνωστο, ένα κακό ενδεχόμενο που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε, μια αρνητική έκβαση που έχει γιγαντωθεί μέσα στο κεφάλι μας και μας κάνει να μένουμε στην «περίμετρο ασφαλείας μας». Υπάρχουν πολλές τεχνικές να ξεπεράσει κανείς τους φόβους του αλλά δύσκολα διαρκούν αν δεν είναι ξεκάθαρο το όφελος. Γι αυτό θέλω να σας θυμίσω τα 5 θετικά πράγματα που θα συμβούν μόλις κάνετε κάτι που φοβάστε:

1) Θα τονίσετε (δεν φαντάζεστε πόσο!) την αυτοπεποίθησή σας. Κάθε στόχος που πετυχαίνουμε θρέφει τη αυτό-αξία μας και άρα την πίστη στις ικανότητές μας.

2) Θα ξέρετε! Κάντε αυτό που φοβάστε. Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει την ένταση, ούτε καν την ύπαρξη του φόβου. Αν όλα πάνε στραβά, θα ξέρετε τι να μην ξανακάνετε άρα δεν θα υπάρχει αιτία να το φοβάστε.

3) Θα μειώσετε ή θα εξαλείψετε μια πηγή άγχους. Η άγνοια δημιουργεί την αίσθηση απειλής και γι αυτό προκαλεί μεγάλο άγχος.

4) Θα διευρύνετε τους ορίζοντές σας και το πεδίο δυνατοτήτων σας. Το «δεν μπορώ» σας στερεί πολλές πηγές χαράς και πολλές ευκαιρίες.

5) Θα γίνεται πηγή έμπνευσης για άλλους

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας