Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Φόρεσε το χαμόγελό σου
banner_MUESTRA

Φόρεσε το χαμόγελό σου

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

0 460

Είσαι από αυτά τα άτομα που τους κοστίζει να ζήσουν τις μέρες αυτές με χαρά; Τα διάφορα προβλήματα δεν σε αφήνουν να χαμογελάς; Ανάτρεψε αυτήν την κατάσταση, αλλάζοντας την στάση σου, και συγκεντρώσου στα θετικά των ημερών αυτών!


Είναι αλήθεια ότι τις γιορτές των Χριστουγέννων κάποιοι τις περιμένουν με ανυπομονησία και άλλοι θέλουν να τις αποφύγουν. Πράγματι, πολλοί είναι αυτοί που τις ζουν με ένταση και άγχος και το «είμαι ευτυχισμένος», που μοιάζει να ορίζουν οι μέρες αυτές, συχνά δεν συμπίπτει με την πραγματική μας διάθεση και τα προβλήματα που μας ταλανίζουν.

Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, το να πρέπει να είσαι χαμογελαστός και ευδιάθετος με όλους, οι απουσίες και οι απώλειες, που ειδικά τις μέρες αυτές είναι πιο αισθητές, μπορεί να δημιουργούν ένα έξτρα συναισθηματικό φορτίο.

Θυμήσου ότι αν σκεφτόμαστε θετικά, θα μας συμβούν και θετικά πράγματα.

Αν δυσκολεύεσαι να αντιμετωπίσεις αυτές τις μέρες με χαμόγελο, θυμήσου ότι μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση διατηρώντας μία θετική στάση:

Κοιτάξου στον καθρέφτη και συνειδητοποίησε ότι η ζωή αρχίζει κάθε μέρα: έχεις 365 μέρες μπροστά σου για να τις φωτίσεις όπως θες, 365 νέες ευκαιρίες. Το έχεις σκεφτεί ποτέ από αυτή την οπτική σκοπιά; Πες αντίο σε ότι δεν σου αρέσει και γέμισε τις μέρες σου με αυτά που σε ευχαριστούν.

Συγκεντρώσου στους λόγους που έχεις για να είσαι ευτυχισμένη: κάνε έναν απολογισμό και θα δεις ότι έχεις περισσότερα από αυτά που πιστεύεις. Απόλαυσέ τα και ξέχνα αυτά που δεν διαθέτεις.

Κράτα κοντά σου αυτούς που σε αγαπούν: μην απομονώνεσαι. Είναι το καλύτερο αντίδοτο στην μελαγχολία και την λύπη. Και αν αυτοί που αγαπάς βρίσκονται μακριά, τότε εκμεταλεύσου την τεχνολογία για να χτίσεις γέφυρες!

Βάλε μικρούς στόχους που μπορείς να ελέγξεις για να μην σου προσθέτουν έξτρα άγχος αυτές τις μέρες. Προσάρμοσε τις προσδοκίες σου σύμφωνα με τις δυνατότητές και τις ανάγκες σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά έξοδα για να είσαι ευτυχισμένη.

Αν πρόσφατα έχασες ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και αυτές είναι οι πρώτες γιορτές χωρίς αυτό, προσπάθησε να μην κλειστείς στον εαυτό σου και μην αποφύγεις τους δικούς σου ανθρώπους, ακόμα και αν δεν έχεις διάθεση να παρευρεθείς σε κάποια γιορτή. Εκείνοι μοιράζονται τον πόνο σου και θέλουν να σου δείξουν πόσο σε αγαπούν.

Και πάνω απ’ όλα, αγκάλιασε και άφησε να σε αγκαλιάσουν. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις το χαμόγελο, όχι μόνο αυτές τις μέρες, αλλά και για όλο το χρόνο. Καλές γιορτές!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας