Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Φροντίζετε το μικρό παιδί μέσα σας;
banner_MUESTRA

Φροντίζετε το μικρό παιδί μέσα σας;

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

0 651

Όλοι έχουμε μέσα μας πολλές πτυχές και εκφάνσεις του εαυτού μας. Ανάλογα με τις Περιστάσεις, κάποια από αυτές υπερισχύει βοηθώντας μας να προχωρήσουμε, αποτρέποντάς μας από λάθη ή μπλοκάροντας και


Όλοι έχουμε μέσα μας πολλές πτυχές και εκφάνσεις του εαυτού μας. Ανάλογα με τις Περιστάσεις, κάποια από αυτές υπερισχύει βοηθώντας μας να προχωρήσουμε, αποτρέποντάς μας από λάθη ή μπλοκάροντας και σαμποτάροντας τα θέλω μας. Όλες αυτές είναι εκδοχές του εαυτού μας και πρέπει να τις αναγνωρίσουμε για να μπορέσουμε να τις δαμάσουμε. Μια αγαπημένη μου εκδοχή είναι αυτή του Εσωτερικού μας Μικρού Παιδιού. Όλοι έχουμε ένα μικρό παιδί κρυμμένο μέσα μας, με όλα τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες ενός … μικρού παιδιού.

Κι αυτό το μικρό παιδί είναι αθώο και δημιουργικό, ενίοτε φοβισμένο αλλά και εγωκεντρικό και πεισματάρικο. Θέλει την προσοχή μας, χρειάζεται να νιώσει ασφάλεια, θέλει να το υποστηρίξουμε και να πιστέψουμε σε αυτό. Θέλει όρια και διαβεβαιώσεις αλλά πάνω από όλα θέλει αγάπη, θέλει να νιώσει πως ό,τι και να γίνει, όσα λάθη κι αν κάνει, εμείς θα το αγαπάμε και θα είμαστε δίπλα του και θα το στηρίξουμε στις δυσκολίες και θα χαρούμε με τις επιτυχίες του.

Αναλογιστείτε για λίγο πώς φέρεστε στον εαυτό σας, πώς του μιλάτε, πώς τον περιγράφετε στους άλλους, πόσο τον υποστηρίζετε ή τον υπονομεύετε, πόσο τον αφήνετε να εκφραστεί ελεύθερα και να πάρει ρίσκα με τη βεβαιότητα πως “ό,τι κι αν συμβεί θα τα καταφέρετε…μαζί!”.

Αν αυτό ήταν το παιδί σας, θα του φερόσασταν το ίδιο; Ή θα το αγκαλιάζατε με αγάπη και υπομονή και ανοχή και ακόμη περισσότερη αγάπη;

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Άσε μας το σχόλιό σου: