Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Τριαντάφυλλα: Μάθετε το Κρυμμένο Νόημα του Κάθε Χρώματος!
banner_MUESTRA

Τριαντάφυλλα: Μάθετε το Κρυμμένο Νόημα του Κάθε Χρώματος!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

0 2234

Πολλά λουλούδια κρύβουν μηνύματα από τον αποστολέα προς τον παραλήπτη, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν τα γνωρίζουμε. Είναι ωραίο να μπορείτε να στέλνετε το κατάλληλο μήνυμα χωρίς να χρειάζεται


Πολλά λουλούδια κρύβουν μηνύματα από τον αποστολέα προς τον παραλήπτη, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν τα γνωρίζουμε. Είναι ωραίο να μπορείτε να στέλνετε το κατάλληλο μήνυμα χωρίς να χρειάζεται να γράψετε ούτε μια λέξη. Μάθετε λοιπόν τι μηνύματα κρύβουν τα τριαντάφυλλα ανάλογα με το χρώμα τους.

Κόκκινο Το κόκκινο χρώμα στα τριαντάφυλλα είναι το πιο συνηθισμένο και κρύβει ένα μήνυμα που πλέον όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά. Το κόκκινο σημαίνει αγάπη και έρωτα κάθε είδους και μορφής. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα θα δώσουν το σωστό μήνυμα και θα το αναγνωρίσουν όλοι με τη μία.

Το έντονο κόκκινο χρώμα στα τριαντάφυλλα σημαίνει πάθος, έρωτας και αγάπη.

Λευκό Το λευκό παλαιότερα ήταν ένα αρκετά μελαγχολικό χρώμα και σήμαινε «καρδιά χωρίς αγάπη». Με τα χρόνια το λευκό υιοθετήθηκε ως το χρώμα της αγνότητας και της αθωότητας. Σιγά σιγά έγινε το πιο συνηθισμένο χρώμα σε γάμους, βαφτίσια, επετείους και ορκωμοσίες.

Το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας.

Ροζ Το ροζ χρώμα είναι ένα από τα πιο καθωσπρέπει χρώματα για τριαντάφυλλα. Σημαίνει χάρη και σχετίζεται με τα συναισθήματα της αγάπης και ευγνωμοσύνης. Με την εξέλιξη των τεχνικών καλλιέργειας έχει δημιουργηθεί ένα ευρύτερο φάσμα ροζ αποχρώσεων και τα μηνύματα έχουν γίνει πιο συγκεκριμένα. Λέγεται ότι η πιο σκοτεινή ροζ απόχρωση στα τριαντάφυλλα εκφράζει ευγνωμοσύνη και εκτίμηση, ενώ τα ελαφρύτερα ροζ σχετίζονται με την ευγένεια και τον θαυμασμό.

Το ροζ σχετίζεται με τα συναισθήματα της αγάπης και ευγνωμοσύνης.

Ροδακινί Το ροδακινί χρώμα στα τριαντάφυλλα εκφράζει σεμνότητα. Το απαλό ροδακινί χρώμα είναι ενδεικτικό χαρακτηριστικό των ντροπαλών ανθρώπων και γι’ αυτό τον λόγο η σημασία του είναι η σεμνότητα, η ευαισθησία και η αγνότητα. Επίσης χρησιμοποιείται ως δείγμα επισφράγισης μια συμφωνίας.

Το ροδακινί εκφράζει σεμνότητα.

Μοβ Το μοβ χρώμα και οι βιολετί αποχρώσεις εκφράζουν γοητεία. Επίσης είναι το χρώμα που εκφράζει τον έρωτα με την πρώτη ματιά. Ο αποστολέας των μοβ τριαντάφυλλων θέλει συνήθως να εκφράσει πόσο γοητευμένος είναι με τον παραλήπτη και επειδή δεν μπορεί να εκφράσει τον ενθουσιασμό του με λόγια, στέλνει τριαντάφυλλα για να δείξει πως δεν μπορεί να αντισταθεί ούτε για λίγες ώρες στο αντικείμενο του πόθου του.

Το μοβ χρώμα παραπέμπει σε έρωτα με την πρώτη ματιά.

Μπορντό Αυτή η βαθιά κόκκινη απόχρωση παραπέμπει στην αγάπη και τον έρωτα αλλά το βαθύ της νόημα είναι άλλο. Αντιπροσωπεύει την ομορφιά του παραλήπτη και είναι το τέλειο τονωτικό αυτοπεποίθησης.

Το σκούρο κόκκινο δηλώνει την ασυνείδητη ομορφιά.

Πορτοκαλί Μήπως είστε ερωτευμένοι με τον καλύτερο σας φίλο; Τότε το πορτοκαλί τριαντάφυλλο είναι το κατάλληλο για εσάς. Επειδή σαν χρώμα μας θυμίζει τη φωτιά, απευθύνεται συνήθως σε επικίνδυνες καταστάσεις όπως αυτές του έρωτα με έναν πολύ καλό φίλο. Το πορτοκαλί χρώμα ανακαλύφθηκε τον 20ο αιώνα όταν αναμείχθηκε κόκκινο με κίτρινο χρώμα. Έτσι εκφράζει κάτι πολύ φρέσκο, αλλά και ριψοκίνδυνο. Σε γενικές γραμμές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ευχαριστώ, για να δώσετε συγχαρητήρια ή για να πείτε σ’αγαπώ με έναν πιο απλό και αυθόρμητο τρόπο.

Το πορτοκαλί χρώμα μπορεί σε γενικές γραμμές να χρησιμοποιηθεί και σαν ευχαριστώ, για να δώσετε συγχαρητήρια ή για να πείτε σ'αγαπώ.

Κίτρινο Αν σας φέρουν κίτρινα τριαντάφυλλα, σιγουρευτείτε πρώτα πως ο αποστολέας δεν ξέρει το μήνυμά τους, γιατί αν το ξέρει ίσως θα ήταν προτιμότερο να του τα φέρετε στο κεφάλι. Το κίτρινο σημαίνει απιστία και σας ευχόμαστε ολόψυχα να μην παραλάβετε ποτέ ένα μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα.

Το κίτρινο είναι το χρώμα της απιστίας.

Τα τριαντάφυλλα είναι λουλούδια που εκφράζουν συνήθως θετικά συναισθήματα. Αν έχετε σκοπό να αγοράσετε τριαντάφυλλα σε κάποιον δικό σας άνθρωπο φροντίστε να ξέρετε το μήνυμα που μεταδίδουν αλλά ενημερώστε με κάποιον τρόπο και τον παραλήπτη για το μήνυμά τους. Τα λουλούδια δεν είναι απλά ένα τυχαίο δώρο. Έχουν κρυφά μηνύματα και σκοπός τους είναι να τα μεταδίδουν με τον πιο γλυκό, όμορφο και μυρωδάτο τρόπο.

Πηγή: goo.gl/zevt1t

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας