ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΑΚΡΑΤΕΙΑ > ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ > Συμβουλές για να διατηρήσεις την σωστή στάση του σώματος
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ Συμβουλές για να διατηρήσεις την σωστή στάση του σώματος

Συμβουλές για να διατηρήσεις την σωστή στάση του σώματος

ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 2194

Ο τρόπος με τον οποίο σηκωνόμαστε, καθόμαστε ή σηκώνουμε βάρος έχει άμεση επίπτωση στην πλάτη μας και στο πυελικό έδαφος. Σε συμβουλεύουμε για το πώς να διατηρήσεις την σωστή στάση του σώματός σου κατά την διάρκεια της ημέρας.


Όπως έχεις ήδη διαβάσει και σε άλλο μας άρθρο, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της πλάτης μας και της λεκάνης. Αν αυτές οι δύο δεν είναι ευθυγραμμισμένες, καλά τοποθετημένες, με την πλάτη ίσια και την λεκάνη ουδέτερη, μπορεί να εμποδιστεί η σωστή λειτουργία των μυών του πυελικού εδάφους. Αν ο πυελικός μυς είναι εξασθενημένος ή δεν είναι σωστά τοποθετημένος μπορεί να προκληθούν πόνοι στην πλάτη. Για αυτό είναι τόσο σημαντική η στάση του σώματος. Αν λοιπόν δεν θες να έχεις προβλήματα στο μέλλον, θα πρέπει να μάθεις να τοποθετείς καθημερινά το σώμα σου σωστά: όταν πας να καθήσεις, όταν στέκεσαι ή όταν σηκώνεις, για παράδειγμα, βάρος.

Εσύ, προσέχεις την στάση του σώματός σου;

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, αρκετές φορές μας κάνουν να ξεχνάμε να φροντίζουμε το ίδιο μας τον εαυτό και έχουν ως αποτέλεσμα να μην δίνουμε καμία απολύτως σημασία στις στάσεις που παίρνει το σώμα μας μέσα στην μέρα. Και για να αποφύγεις τις μελλοντικές συνέπειες, βάλε σε εφαρμογή από τώρα τα παρακάτω: – Κινήσου! Μην περνάς πολλή ώρα όρθια ή καθιστή. Αν οι περιστάσεις είναι τέτοιες και δεν έχεις άλλη επιλογή, θα πρέπει να συνηθίσεις να κάνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα «παύσεις θέσης». Για παράδειγμα, να σηκωθείς και να κάνεις μερικά βήματα ή να τεντωθείς. Δεν πρέπει να επιβαρύνεις το σώμα σου. – Με το μαλακό! Μην κάνεις απότομες κινήσεις και μην αναγκάζεις το σώμα σου να μένει σε στάσεις που το πιέζουν. – Πρόσεχε πώς κάθεσαι! Η πλάτη θα πρέπει να είναι ίσια και οι ώμοι χαλαροί. Επίσης, τα πόδια θα πρέπει να πατούν πλήρως στο πάτωμα και τα γόνατα να βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τους γοφούς. – Όταν θες να σηκώσεις βάρος, μην σκύβεις την μέση σου για να το πιάσεις, αλλά λύγιζε τα γόνατα, διατηρώντας τον κορμό σε ευθεία θέση, έτσι θα προστατεύσεις το πυελικό σου έδαφος. Αν το αντικείμενο που θέλεις να σηκώσεις είναι πολύ βαρύ, ζήτα βοήθεια. – Ο χώρος μας: Αντί να τεντωθείς πάρα πολύ για να φτάσεις, για παράδειγμα, ένα ντουλάπι, χρησιμοποίησε μία σκαλίτσα για να το φτάσεις χωρίς δυσκολία και με ασφάλεια στα ψηλά σημεία. Πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να είναι όλα γύρω μας προσβάσιμα και συμβατά με το σώμα μας. Η σωστή σωματική στάση σε συνδυασμό με προσεγμένη διατροφή και κατάλληλη άσκηση μπορούν να διατηρήσουν το πυελικό έδαφος υγιές και να προλάβουν μελλοντικά προβλήματα, όπως η ακράτεια και ο πόνος στην πλάτη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα