Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Πώς να παραμείνετε κοινωνικοί
banner_MUESTRA

Πώς να παραμείνετε κοινωνικοί

Featured

0 7763

Ένας από τους φόβους που διέπει όλους μας ανεξαρτήτως ηλικίας είναι αυτό της μοναξιάς, στις νεαρότερες ηλικίες ο φόβος μη μείνει κανείς


Ένας από τους φόβους που διέπει όλους μας ανεξαρτήτως ηλικίας είναι αυτό της μοναξιάς, στις νεαρότερες ηλικίες ο φόβος μη μείνει κανείς χωρίς φίλους και παρέες, μεγαλώνοντας ο φόβος μήπως δε βρεθεί ο κατάλληλος σύντροφος, αργότερα ο φόβος μήπως τα παιδιά μας τραβήξουν το δρόμο τους και μείνουμε μόνοι.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα κατανοητό συναίσθημα μιας και από τη φύση μας είμαστε είδος που επιβιώνει ζώντας κοντά σε άλλους, ανήκωντας σε σύνολα, υπάρχουν όμως μερικοί απλοί εύκολοι τρόποι οι οποίοι εάν τους διατηρήσετε στην καθημερινότητά σας θα διατηρήσουν ζωντανή την κοινωνικότητά σας:

  • Κινηθείτε το πρωί και τονώστε τη θετική σας σκέψη

Μπορεί να μη σας φαίνεται σχετικό αλλά λίγη κίνηση το πρωί που θα σας βοηθήσει να ξεμουδιάσετε και να ‘ζωντανέψετε’ τον οργανισμό σας ακόμα και με το πιο απλό τρόπο που θα ήταν ένα τέντωμα στο κρεβάτι σας πριν σηκωθείτε ή λίγες ασκήσεις για τα χέρια και τον αυχένα καθιστοί πριν πάρετε το πρωινό σας, μπορεί να σας τονώσει, να ανεβάσει λίγο τους παλμούς σας και να ξυπνήσει τη θετική σας ενέργεια

  • Επιδιώξτε να βρίσκεστε ανάμεσα σε άλλους

Βγείτε για τα ψώνια του σπιτιού με τα πόδια ή κάντε μια βόλτα στην κοντινότερη πλατεία ή απλά στη γειτονιά σας, παρατηρήστε τους γύρω σας, νιώστε ακόμα κι αν δεν επικοινωνήσετε προφορικά ότι υπάρχουν κοινά σημεία ανάμεσα σε εσάς και καθέναν γύρω σας  στο πώς ζει, τι μοιράζεται, τι ονειρεύεται, τι τον προβληματίζει.

  • Βρείτε ευκαιρίες να επικοινωνήσετε

Όπου κι αν βρεθείτε υπάρχει κρυμμένη η κατάλληλη ευκαιρία να επικονωνήσετε με τους ανθρώπους γύρω σας, στο δρόμο, στην τράπεζα, στο πάρκο, εκμεταλλευτείτε την για να εκφραστείτε και να μοιραστείτε. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον δικό σας κύκλο συγγενών και φίλων. Μην περιμένετε μόνο από τους άλλους ή να υπάρχει ένας ‘λόγος’ να το κάνετε. Τηλεφωνήστε τους για μια καλημέρα, για να μοιραστείτε μια σκέψη ή να προτείνετε μια συνάντηση από κοντά σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα (όχι γενικά).

  • Αποκτήστε ένα hobby ή μια νέα ασχολία

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε κάτι που σας ενδιαφέρει και αν το κάνετε σίγουρα θα σας φέρει κοντά σε ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα με τους οποίους θα έχετε και περισσότερες πιθανότητες να κοινωνικοποιηθείτε και να μοιραστείτε σκέψεις και στιγμές.

Η κοινωνικότητα είναι έμφυτη κι ακόμα κι αν εκφράζεται από κάποιους εντονότερα ενώ από άλλους λιγότερο, αξίζει να διατηρείται ζωντανή για τονώνει και να κάνει ενδιαφέρουσα κάθε φάση της ζωής μας.

 

Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου
Coach | Ομιλήτρια | Συγγραφέας

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας