Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ Πότε πρέπει να δείτε ειδικό
banner_MUESTRA

Πότε πρέπει να δείτε ειδικό

ΑΚΡΑΤΕΙΑ

0 882

Υπάρχουν φορές που παρατηρείτε διαρροή ούρων ή δεν προλαβαίνετε να φτάσετε στην τουαλέτα; Αισθάνεστε ότι αυτά τα προβλήματα περιορίζουν τις δραστηριότητές σας και καθορίζουν την καθημερινότητά σας; Θα πρέπει να


Υπάρχουν φορές που παρατηρείτε διαρροή ούρων ή δεν προλαβαίνετε να φτάσετε στην τουαλέτα; Αισθάνεστε ότι αυτά τα προβλήματα περιορίζουν τις δραστηριότητές σας και καθορίζουν την καθημερινότητά σας; Θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό για προβλήματα πυελικού εδάφους.

Η ακράτεια ούρων αποτελεί πρόβλημα υγείας με σημαντικές κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις. Παρουσιάζεται ακόμη και σε πολλές νεαρές γυναίκες, οι οποίες λόγω έλλειψης ενημέρωσης ή ντροπής αφήνουν να εξελιχθεί σε βαθμό που επιδεινώνει σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους. Παύουν να γυμνάζονται ώστε να αποφεύγουν τη διαρροή ούρων, μειώνουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες και παρουσιάζουν ακόμη και ψυχολογικά προβλήματα όπως ανασφάλεια, μειωμένη αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, απομόνωση και άγχος.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ακράτεια ούρων δεν παρουσιάζεται μόνο μετά τον τοκετό ή με την ηλικία, και να επισκεπτόμαστε ειδικό όταν υπάρχουν ενδείξεις ακράτειας. Αν είστε σε μία από αυτές τις κατηγορίες, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας:

Η διαρροή ούρων επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σας: Φανταστείτε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, όπου το 0 αντιστοιχεί στην απάντηση «δεν με επηρεάζει» και το 10 στην απάντηση «περιορίζει σημαντικά την καθημερινή μου ζωή». Πώς θα βαθμολογούσατε την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε; Αν δώσατε πάνω από 6 θα πρέπει να δείτε κάποιον ειδικό.
Η διαρροή ούρων είναι συχνή: Πολλές φορές την εβδομάδα.
Η ποσότητα των ούρων είναι μεγάλη: Δεν πρόκειται απλά για κάποιες σταγόνες, αλλά πρέπει να φοράτε σερβιέτα από φόβο να μην «βραχείτε».
Βέβαια, δεν έχουν όλοι οι γιατροί τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Γι αυτό το λόγο είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον κατάλληλο γιατρό ή ειδικό. Σε πολλά κέντρα υγείας και νοσοκομεία υπάρχει μονάδα πυελικού εδάφους όπου συνεργάζονται διάφορες ειδικότητες: γυναικολόγοι, ουρολόγοι, πρωκτολόγοι, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι και διατροφολόγοι.

Πηγή: Δρ. Gema García Gálvez

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Άσε μας το σχόλιό σου: