ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΑΚΡΑΤΕΙΑ > ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ > Πόνος στην πλάτη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ Πόνος στην πλάτη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πόνος στην πλάτη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ


0 3027

Σύμφωνα με μελέτες, ένας μεγάλος αριθμός εγκύων υποφέρει ή πρόκειται να έχει ενοχλήσεις στην οσφυϊκή περιοχή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι αλλαγές που αντιμετωπίζουμε σε αυτή την φάση της ζωής μας, μαζί με ήδη υπάρχοντες παράγοντες, μπορούν να τις προκαλέσουν και, επιπλέον, να προσθέσουν την ακράτεια στο πρόβλημα αυτό.


Οι έγκυες μπορεί να υποφέρουν από πόνους στην οσφυοπυελική περιοχή, που μπορεί να έχει αντανάκλαση μέχρι και στα πόδια, σύμφωνα με νέες έρευνες.
Αν έχεις πόνο στην πλάτη και απώλειες ούρων, πρόσεξε γιατί μπορεί να αποτελούν συμπτώματα εξασθενημένου πυελικού εδάφους.
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συνδέονται με την εμφάνιση αυτού του πόνου και μοιάζει να οφείλεται στον συνδυασμό μιας σειράς αυτών: οι ορμονικές αλλαγές και οι αλλαγές στην ανατομία και στους μηχανισμούς που στηρίζουν την οσφυϊκή χώρα και την λεκάνη όσο προχωρά η εγκυμοσύνη, προδιαθέτουν να αντιμετωπίσει κάποια στιγμή η έγκυος οσφυοπυελικούς πόνους.

Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες;

– Ο ήδη υπάρχων οσφυϊκός πόνος πριν την εγκυμοσύνη, οπότε και οι πιθανότητες αυξάνουν. – Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία. – Οι πολλές ώρες ακινησίας (για παράδειγμα, στις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου). – Διαταραχές άγχους και/ή κατάθλιψης: αυτός ο παράγων επίσης συνδέεται με τα προβλήματα στην σπονδυλική στήλη. – Ακράτεια: κάποιες έρευνες συνδέουν τον οσφυοπυελικό πόνο στην εγκυμοσύνη με τις απώλειες ούρων.

Σχέση ακράτειας και πόνου στην πλάτη

Το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό εγκύων έχει ακράτεια δηλώνει ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ αυτής και των πόνων στην πλάτη. Και τα δύο μας προειδοποιούν ότι το πυελικό μας έδαφος μπορεί να είναι εξασθενημένο. Με τις μελέτες των Smith και συνεργάτες (2007) παρατηρήθηκε ότι οι έγκυες με ακράτεια είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από οσφυϊκούς πόνους σε σχέση με εκείνες που δεν είχαν απώλειες ούρων. Οι ίδιοι μελετητές παρακολούθησαν για τα πέντε επόμενα χρόνια τις συγκεκριμένες γυναίκες και παρατήρησαν ότι εκείνες που υπέφεραν από ακράτεια αλλά δεν είχαν οσφυϊκούς πόνους, με το πέρασμα του χρόνου είχαν υψηλότερο κίνδυνο να τους αποκτήσουν σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν είχαν ακράτεια. Αν είσαι έγκυος και έχεις πόνο στην πλάτη και απώλεια ούρων, μην διστάσεις να επισκεφτείς τον γιατρό σου, για να αξιολογήσει αν αυτά τα συμπτώματα συνδέονται άμεσα με την εξασθένηση του πυελικού εδάφους. Στην περίπτωση αυτή θα σου υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία. Στο μεταξύ, θυμήσου ότι αν έχεις ακράτεια θα αισθανθείς πολύ πιο ασφαλής και σίγουρη αν χρησιμοποιείς τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα της ΤΕΝΑ. Για δωρεάν δείγμα, πατήστε εδώ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα