Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ Πρόληψη των επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων
banner_MUESTRA

Πρόληψη των επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων

ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ

0 593

Αν όχι σε όλες μας, έχει συμβεί στην πλειοψηφία από εμάς: ξαφνικά αισθανόμαστε την ανάγκη να πάμε τουαλέτα και παρατηρούμε τσούξιμο, ακόμα και πόνο, κατά την ούρηση. Οι χρόνιες κυστίτιδες συνδέονται με το πυελικό έδαφος.


Οι ουρολοιμώξεις είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα όταν το πυελικό έδαφος είναι αδύναμο, και είναι οι πιο συχνές σε εμφάνιση, μετά από αυτές του αναπνευστικού.

Ποια είναι τα συμπτώματα της κυστίτιδας; Αν ασθάνεσαι τσούξιμο κατά την ούρηση, αν χρειάζεται να πηγαίνεις συχνά και επειγόντως στην τουαλέτα ή αν έχεις την αίσθηση ότι θες να ξαναπάς τουαλέτα, ενώ μόλις πήγες, είναι πολύ πιθανό να έχεις ουρολοίμωξη.

Τα μύρτιλλα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την πρόληψη των επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων.

Τι προκαλεί την λοίμωξη;

Τα βακτήρια δημιουργούν αποικίες στην είσοδο του κόλπου και έχουν πρόσβαση στην ουρήθρα από την οποία ανέρχονται στην ουροδόχο κύστη. Υπό κανονικές συνθήκες εξουδετερώνονται από τις κολπικές εκκρίσεις και τις αντιβακτηριακές ουσίες των ούρων, σε περίπτωση όμως που αυτό δεν συμβεί, προσχωρούν στο επιθήλιο της ουροδόχου κύστης και αναπαράγονται, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φλεγμονή. Η υπερβολική υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή, ή η χρήση μη κατάλληλης γέλης ή τα μπάνια σε πισίνες μεταβάλλουν την χλωρίδα και τους αμυντικούς της μηχανισμούς, ευνοώντας τις ουρολοιμώξεις, για αυτό και το καλοκαίρι είναι η εποχή που αυτή η ενόχληση πολλαπλασιάζεται.

Όταν συμβαίνουν δύο επεισόδια σε διάστημα 6 μηνών ή τρία επεισόδια σε διάστημα ενός χρόνου, τότε αναφερόμαστε σε υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις. Eίναι ιδιαίτερα συχνές στις σεξουαλικά δραστήριες γυναίκες που μπορεί να αισθανθούν συμπτώματα μετά την πράξη, η οποία ευνοεί τον αποικισμό βακτηρίων, και στις γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Τέλος, θεωρείται ένας κίνδυνος συνδεδεμένος με τις γυναίκες που έχουν παθολογίες του πυελικού εδάφους, όπως η ακράτεια, η κυστεοκήλη ή η πρόπτωση.

Πώς μπορούν να προληφθούν;

Έχει ανακαλυφθεί ότι τα μύρτιλλα έχουν την δυνατότητα να αναστέλνουν την προσχώρηση των βακτηρίων στα κύτταρα του επιθηλίου της ουροδόχου κύστης και μειώνουν σημαντικά τον αριθμό των ουρολοιμώξεων. Θα τα βρεις στα οπωροπωλεία και μπορείς να τα καταναλώσεις ως επιδόρπιο, σε χυμό ή σε σαλάτες. Αν το προτιμάς, μπορείς να τα βρεις και σε μορφή δισκίων στα φαρμακεία.

Αν υποφέρεις από επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις και δεν επιθυμείς την συνεχή χρήση αντιβιοτικών, τα μύρτιλλα συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου για την κατάλληλη θεραπεία και την διάρκεια αυτής για την δική σου περίπτωση.

Αν έχεις ακράτεια, να θυμάσαι ότι θα αισθανθείς σιγουριά και προστασία αν χρησιμοποιείς κατάλληλα σχεδιασμένα προϊόντα για το pH και την πυκνότητα των ούρων, όπως αυτά της σειράς ΤΕΝΑ. Ζήτησε εδώ το δείγμα σου.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας