Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ Πέντε μύθοι για την ακράτεια
banner_MUESTRA

Πέντε μύθοι για την ακράτεια

ΑΚΡΑΤΕΙΑ

0 754

Ακούγονται αληθινοί και πολλές γυναίκες τους πιστεύουν, πρόκειται όμως για μια απόδειξη ότι μέχρι σήμερα, η ακράτεια ούρων θεωρείται ταμπού. Σας αποκαλύπτουμε πέντε μύθους που δεν έχουν καμία σχέση με


Ακούγονται αληθινοί και πολλές γυναίκες τους πιστεύουν, πρόκειται όμως για μια απόδειξη ότι μέχρι σήμερα, η ακράτεια ούρων θεωρείται ταμπού. Σας αποκαλύπτουμε πέντε μύθους που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 1. Μόνο οι ηλικιωμένοι πάσχουν από ακράτεια ούρων

Μία στις τέσσερεις γυναίκες υποφέρει από ακράτεια σε κάποιο στάδιο της ζωής της, χωρίς να είναι απαραίτητα ηλικιωμένη. Η ακράτεια μπορεί να συμβεί σε διάφορες φάσεις της ζωής: κατά την εγκυμοσύνη λόγω του βάρους του μωρού, μετά τον τοκετό (κυρίως αν έχουμε δύσκολο φυσιολογικό τοκετό ή επεμβατικό με χρήση εργαλείων) ή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, λόγω των ορμονικών διαταραχών. Επίσης, διάφορες περιστάσεις μπορούν να προκαλέσουν ακράτεια, όπως τα αθλήματα που επιδρούν στην πύελο (τρέξιμο ή μπάσκετ) ή το υπερβολικό βάρος ή η εξάντληση.

 2. Δεν θεραπεύεται

Η ακράτεια οφείλεται κυρίως στην εξασθένηση του πυελικού εδάφους και υπάρχουν λύσεις για να αντιμετωπιστεί και να μειωθεί η επίδρασή της. Αν έχετε ενδείξεις ότι το πυελικό σας έδαφος δεν βρίσκεται στην κατάλληλη φόρμα ή σας φεύγουν σταγόνες ούρων, πρέπει να συμβουλευθείτε έναν ειδικό, που θα εξετάσει την περίπτωσή σας. Πολλές γυναίκες πρέπει να ενδυναμώσουν τη μυϊκή δομή με τακτικές ασκήσεις επαναφοράς. Άλλες, μπορεί να χρειαστούν χειρουργική επέμβαση. Πρέπει πάντα να απευθυνόμαστε σε έναν ειδικό. Αν ο γιατρός σας πει «είναι φυσιολογικό για την ηλικία σας» ή «μη δίνετε σημασία» και δεν ασχοληθεί, πρέπει να ζητήσετε την άποψη άλλου γιατρού. Υπάρχουν Μονάδες Πυελικού Εδάφους σε διάφορες κλινικές, με ειδικευμένους γιατρούς που θα εξετάσουν την περίπτωσή σας σε βάθος, για να σας προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία.

3. Θα με κριτικάρουν

Όταν κάποιος έχει ακράτεια ούρων είναι φυσιολογικό να νιώθει ανασφάλεια και αμηχανία, όμως κανείς δεν πρόκειται να τον κριτικάρει για αυτό. Όπως τονίσαμε και παραπάνω, η ακράτεια είναι πολύ πιο διαδεδομένη από όσο νομίζουμε. Μία στις τέσσερεις γυναίκες έχει ακράτεια, οπότε στην επόμενη συνάντηση με τις φίλες ή την οικογένειά σας, φανταστείτε πόσες γυναίκες περνάνε τα ίδια με εσάς. Μιλήστε για το θέμα αυτό με άλλες γυναίκες, με το σύντροφό σας, με την κόρη σας και, κυρίως, με το γιατρό σας. Η εκλογίκευση και η αποδοχή του προβλήματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τη λύση του. Θυμηθείτε ότι αν αναλάβετε δράση, θα νιώσετε πολύ πιο σίγουρη για τον εαυτό σας.

4. Θα πρέπει να εγκαταλείψω όλα όσα έκανα πριν

Η ακράτεια ούρων, ακόμη και αν είναι μεγάλη, δεν σας υποχρεώνει να σταματήσετε όσα κάνατε πριν. Υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα για την ακράτεια ούρων που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε τους περιπάτους σας, τη γυμναστική σας, τα ραντεβού σας ή όλα όσα θέλετε να κάνετε. Χωρίς φόβο, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Εσείς πρέπει να ελέγχετε την ακράτεια ούρων και όχι αυτή εσάς.

5. Τα προϊόντα για την εμμηνόρροια είναι κατάλληλα και για τα ούρα

Τα προϊόντα που μας έρχονται στο νου όταν μιλάμε για εμμηνόρροια είναι οι σερβιέτες και τα σερβιετάκια. Πολλές γυναίκες τα χρησιμοποιούν όταν ξεκινά η ακράτεια ούρων. Προσοχή όμως! Τα προϊόντα αυτά δεν είναι σχεδιασμένα για τα ούρα, που έχουν άλλα χαρακτηριστικά:

 

  • Πυκνότητα που μοιάζει με του νερού, που απορροφάτε γρήγορα
  • Αλκαλικό Ph, που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν δυσοσμία όταν τα ούρα έρχονται σε επαφή με τον αέρα.
  • Οξύτητα που προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα όταν έρχεται σε επαφή με τα ούρα.

Αν έχετε ακράτεια ούρων και θέλετε να νιώθετε προστασία και σιγουριά, χωρίς δυσοσμία και τυχόν διαρροές, προτιμήστε απορροφητικά προϊόντα που είναι κατάλληλα για τα παραπάνω χαρακτηριστικά, όπως αυτά που σας προσφέρει η ΤΕΝΑ Lady. Χρησιμοποιήστε το πιο κατάλληλο προϊόν για το δικό σας επίπεδο ακράτειας και, ξέρετε κάτι; Ανακαλύψτε τα και δοκιμάστε τα δωρεάν δείγματα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Άσε μας το σχόλιό σου: