Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ Κάπνισμα και ακράτεια ούρων
banner_MUESTRA

Κάπνισμα και ακράτεια ούρων

ΑΚΡΑΤΕΙΑ

0 527

Γνωρίζετε σίγουρα τους κινδύνους που εγκυμονεί το κάπνισμα για την υγεία σας. Ωστόσο, γνωρίζατε επίσης ότι το κάπνισμα μπορεί να επισπεύσει την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης ή να προκαλέσει ακράτεια από


Γνωρίζετε σίγουρα τους κινδύνους που εγκυμονεί το κάπνισμα για την υγεία σας. Ωστόσο, γνωρίζατε επίσης ότι το κάπνισμα μπορεί να επισπεύσει την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης ή να προκαλέσει ακράτεια από προσπάθεια, επιτακτική ακράτεια ή υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη; Ενημερωθείτε.

Καπνίζετε; Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κόψετε το κάπνισμα. Εμείς θα σας δώσουμε μερικούς ακόμα. Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία, αλλά γνωρίζατε επίσης ότι εγκυμονεί κινδύνους για το πυελικό έδαφος;
Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στους μυς της πυέλου με αποτέλεσμα την αδυναμία του πυελικού εδάφους, οδηγώντας σε διαρροή ούρων, πρόπτωση ακόμη και σε πρόωρη εμμηνόπαυση. Θέλετε να μάθετε με ποιο τρόπο επηρεάζει το κάπνισμα το πυελικό έδαφος;
Ερεθισμός της ουροδόχου κύστης
Το κάπνισμα επηρεάζει τη λειτουργία των νεύρων της ουροδόχου κύστης. Τα συστατικά που περιέχει ο καπνός προκαλούν ερεθισμό που μπορεί να οδηγήσει σε επιτακτική ακράτεια. Συγκεκριμένα η νικοτίνη διεγείρει τον εξωστήρα μυ της ουροδόχου κύστης, ο ρόλος του οποίου είναι να συσπάται για την εκκένωση των ούρων από την κύστη. Η νικοτίνη μπορεί να προκαλέσει υπερβολικές συσπάσεις του εξωστήρα με αποτέλεσμα το διαρκές και συνεχές αίσθημα πίεσης για ούρηση, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας (υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη).
«Τσιγαρόβηχας»
Επιπλέον των άλλων παθήσεων του αναπνευστικού, το κάπνισμα προκαλεί συνήθως ένα διαρκή και χρόνιο βήχα που έχει άμεση επίπτωση στον εξωστήρα και μπορεί να προκαλέσει επιτακτική ακράτεια. Όπως όταν σηκώνουμε βάρος ή φτερνιζόμαστε, έτσι κι όταν βήχουμε αυξάνεται η ενδοκοιλιακή πίεση στο πυελικό έδαφος με αποτέλεσμα την κάθοδο της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης.
Όταν παθαίνουμε κρίση «τσιγαρόβηχα», η υπερβολική και διαρκής ενδοκοιλιακή πίεση που ασκείται στους μυς της πυέλου μπορεί να προκαλέσει την αδυναμία της με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των μηχανισμών που συγκρατούν τα ούρα. Μόνο με τις ασκήσεις πυελικού εδάφους μπορούμε να ενδυναμώσουμε την πύελο και έτσι να προλάβουμε την απώλεια ούρων ή την πρόπτωση.
Έλλειψη οιστρογόνων
Έχει επιπλέον παρατηρηθεί ότι οι τοξικές ουσίες που περιέχουν τα προϊόντα καπνού, όπως οι υδρογονάνθρακες που περιέχονται στον καπνό που εκλύεται από την καύση των προϊόντων καπνού, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των οιστρογόνων στο σώμα μας και μπορούν ακόμη και να οδηγήσουν σε πρόωρη εμμηνόπαυση. Τι σημαίνει αυτό για το πυελικό έδαφος;
Η μείωση των ορμονών μπορεί να επιφέρει αλλοιώσεις στους μυϊκούς ιστούς και στους ιστούς που στηρίζουν τα όργανα της πυέλου, με αποτέλεσμα τη μείωση της ελαστικότητάς τους, καθώς και στην ουρήθρα, η οποία ατροφεί. Αυτό έχει ως συνέπεια την αδυναμία των μυών του πυελικού εδάφους, η οποία, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακράτειας.
Υπάρχει έντονος συσχετισμός μεταξύ του καπνίσματος και της αδυναμίας του πυελικού εδάφους
Εμείς σας συνιστούμε να σταματήσετε αυτή την κακή συνήθεια που βλάπτει την υγεία σας. Ωστόσο, η απόφαση είναι δική σας. Αν το κάπνισμα σάς προκαλεί απώλεια ούρων, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ο οποίος θα σας ενημερώσει πώς να ενδυναμώσετε τους μυς της πυέλου.
Μέχρι τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ειδικά απορροφητικά προϊόντα για το pH και την πυκνότητα των ούρων, όπως είναι τα προϊόντα της σειράς TENA Lady*, τα οποία σας προσφέρουν σιγουριά και προστασία. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
*Τα προϊόντα είναι σύμφωνα με την νομοθεσία περί προϊόντων υγείας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Άσε μας το σχόλιό σου: